BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Szócséplés és agymenés

Szócséplés és agymenés

Set priority
Show messages by
This Post:
11
254065.385 in reply to 254065.383
Date: 3/24/2014 1:07:19 PM
Overall Posts Rated:
310310
(254982.223)
Az én állításom? Te mondtad, hogy ha kikap, akkor egy szarkupac.
Megpróbálom még egyszer, értelmesen elmagyarázni a véleményem. Ha nem érted, nem bennem van a hiba. Minden támadás jó. Bizonyos esetekben, bizonyos csapatoknak. Nincs rossz taktika, csak tudni kell használni őket. Belső támadásra épített csapat értelemszerűen nem lesz sikeres semleges, vagy kinti támadással. A kevesebbet használt taktikák is lehetnek sikeresek, ha megfelelően használják őket. A legjobb dobjon taktikák egyértelműen semleges taktikák, tehát zóna ellen működnek legjobban. Ha te egy taktikáról egy, vagy két példa alapján kijelented, hogy használhatatlan (úgy, hogy van ellenpélda is bőven), akkor egyszerűen buta vagy. Vagy tudod, hogy nincs igazad, csak büszkeségből, önfejűségből nem vallod be. Egyik eset rosszabb, mint a másik.

Nézzük a konkrét eseteket: vendabal játszott luckybugyival. A meccsen vendabal 8 játékossal állt ki, ebből heten léptek pályára, a hét játékos összfizetése 713k. Luckybugyi 7 játékossal állt ki, összfizetésük 815k. Azaz 100k-val erősebb keret ellen a legjobb benti dobjon taktika egy egálra volt elegendő a 48 perc alatt. (Csak halkan jegyzem meg, ha Mlotynál mentség volt a taktikájára, hogy peche volt, akkor itt is nyugodtan mondhatod vendabalra ugyanezt) Mindezek mellett vendabal még el is rontotta, mert egy kiegyensúlyozott, semleges védekezés ellen ment a semleges támadással, míg ő szintén semleges védekezést állított be egy benti támadás ellen, tehát eleve hátrányban volt és így hozta egálra.
Nézzük a másik meccset, Dzsevaszét. Az ellenfele 10 emberrel állt ki, az összfizetésük 261k volt. Dzsevasz 9 embert nevezett, 253k összfizuval. Egyenlőnek tűnik, ugye? Hát nem az. Dzsevasz kezdő DH-ja 3k fizetésű (18k-s emberrel szemben). A kezdő BD-je 8(!) perc alatt kipontozódott, a maradék 40 percet a 2k fizetésű BD-je játszotta le (21k-s emberrel szemben). Csak összehasonlításképpen, az ellenfele kezdősorában a legalacsonyabb fizetés 13k volt (az irányító, Dzsevasz játékosa dobált is róla rendesen). Ráadásul idegenben, hozzáállás hátrányban játszott Dzsevasz, így kapott ki 6(!) ponttal. Tudom, neked ez bukta, meg szarkupac taktika, de szerintem meg két ilyen gyenge emberrel a keretben, idegenben, hozzáállás hátrányban, nagyjából azonos, de inkább gyengébb kerettel ez bizony jó eredmény.

Egyébként szíved joga nem használni a taktikákat, senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy használd őket, csak legalább a butaságaidtól kímélj meg minket, hogy ezek használhatatlan taktikák. Vagy ha már úgyis megint szépen sunyiban "elfelejtettél" válaszolni arra, amikor a véleményed kérdeztem pár idei B3-as meccsről, akkor most nyugodtan válaszolhatsz arra is. Megkíméllek a keresgéléstől, erre a hsz-re gondolok: (254065.372) harmadik bekezdés. Tehát miért sorolod ezeket a taktikákat a használhatatlanok közé, amikor ezekkel jutott tovább valamelyik csapat az általad istenített 2pontos ellen? Ja és ezek nem "Piripócs-meccsek", hanem B3-negyeddöntők, -elődöntők.

Don't feed the troll
This Post:
11
254065.386 in reply to 254065.385
Date: 3/24/2014 3:44:10 PM
Overall Posts Rated:
350350
In medias res kezdem közepén :) Nem érdekel a háttere a meccsnek, csak a végeredményt nézem. Ezt múltkor is elmondtam, kár elemezgetni a miérteket. Mi lett volna ha, olyan nincs a sportban.. csak elméleti hablatyolás.
Fekete vagy fehér győztes vagy vesztes. Ennyi van számomra. Nincs szürke, nincs rózsaszín.
Ergo szarkupac ha vesztesz. Alkalmazz olyan taktikát, ami legjobban fekszik neked (ezt is írtam már)
A számodra legjobb taktikával (ami a csapatnak is fekszik) minimalizálhatod a vereség valószínűségét. Ennyi. És nem leszel szarban egy elnézett taktika miatt. (Szerintem nem kulcsmeccsen kell kísérletezgetni.)

Lehet 1-2 meccset hozni a "használhatatlannal", DE sorozatot nem tudsz vele nyerni (vb vagy B3)

This Post:
00
254065.387 in reply to 254065.386
Date: 3/24/2014 3:52:46 PM
Overall Posts Rated:
310310
Nem, te a múltkor mindkét módszert alkalmaztad. Amikor te hoztál példát, nem érdekeltek a részleteket. Amikor én, akkor elkezdted mondani, hogy figyelembe kell venni a körülményeket.
Majd ha eldöntötted, melyik módszert szeretnéd alkalmaznil, akkor folytathatjuk. Addig csak magadat égeted.
Mondjuk az már pozitív, hogy eljutottál odáig, hogy a csapatnak fekvő taktikát kell alkalmazni és hogy lehet a vereséget minimalizálni, tehát a vereség is lehet jó, vagy legalábbis kevésbé rossz. Viszont ha ezt felismerted, nem értem, hogy jelentheted ki egy taktikáról kerek perec, hogy használhatatlan. Max neked az, mert nem értesz hozzá, vagy nem arra van a csapatod építve. Ez egyébként pontosan az a mondat, amivel részemről elindult ez az egész beszélgetés és amivel mostanáig vitatkoztál.

Don't feed the troll
This Post:
00
254065.388 in reply to 254065.387
Date: 3/25/2014 11:30:16 AM
Overall Posts Rated:
350350
Nincs kettős mérce. Csak fekete vagy fehér van nálam. A körülmények mellékesek, csak egy adalék. A végeredmény a lényeg. Az vagy győztes meccs vagy vesztes. A lengyelek is kiszívtak tegnap feketén-fehéren és nincs kedvező vereség meg kedvezőtlen. Ahogy kicsit sem tud csak terhes lenni egy nő. Vagy teljesen az vagy nem az egyáltalán.
Adott taktika azért használhatatlan, mert vagy nincs hozzá edzve játékos vagy pedig tényleg nem ér fel egy jobb taktika erejével.
Kár ragoznunk, én mindig is így fogom gondolni ezt a témát.

This Post:
11
254065.389 in reply to 254065.388
Date: 3/25/2014 12:08:37 PM
Overall Posts Rated:
310310
Hadd ne kezdjem elölről. Ha csak fekete és fehér van, be lehet fejezni Domi cseszegetését (sőt el sem kellett volna kezdened), mert jóval eredményesebb kapitány, mint te voltál. Továbbá akkor a 2pontos egy s...kupac taktika, csak az idei B3-meccsekből tudok mutatni több példát, mint amit te eddig összesen felhoztál a legjobb dobjon taktikák ellen, valamint a 2-3 zóna védekezés is jó.
Továbbra sem értem, hogy ha szerinted egy taktika sikeressége a köré épített csapattól függ, akkor hogy tudtad kijelenteni, hogy van összesen 4 használható taktika a játékban, a többi meg semmit nem ér. Minden taktika használható, csak csapat kell hozzá, meg némi ész, hogy mikor melyiket használod.

Don't feed the troll
This Post:
00
254065.390 in reply to 254065.389
Date: 3/25/2014 1:34:09 PM
Overall Posts Rated:
350350
mert jóval eredményesebb kapitány, mint te voltál

Nem mondod, ő még semmit nem nyert velem ellentétben. ld 17. szezon 100%-os mérlegét és vigaszági győzelmét
igen ő elbukott egy EB részvételt, elbukott egy vigaszági döntőt. Ha ez neked több, mint megnyerni 1 db vigaszági címet, akkor gondold úgy, de sztem nem jól gondolod. és a köv. meccset úgy be fogjuk bukni orosz ellen,mint a huzat. Vagyis csak vb -pótselejtező lesz sanszosan. Az meg csak, hogy tudd: nem garantál 100% vb indulást (ld cimi esetét)

De ha nincs a taktikához csapatod, akkor semmit nem ér, süsd meg... Ezért mondom, hogy szarkupac ha egy alkalmatlan csapattal próbálkozol nyerni a sz*r taktikával. Mission impossible..

This Post:
00
254065.391 in reply to 254065.390
Date: 3/25/2014 1:54:28 PM
Overall Posts Rated:
310310
Semmit nem nyert?
Most jutottunk EB-elődöntőbe, ha nem tűnt volna fel. Te meg a vigaszági vb-re vered magad, ami a második vonal. Azok játszanak ott, akik túl gyengék voltak az igazi vb-hez. Amúgy majd mutasd meg, hol látsz az u21 oldalán kupát a vigaszági vb miatt. Az eb-elődöntőért ugyanis jár kupa és ez az, amit mindenki lát.

Igen, ha nincs hozzá csapatod, nem kell azt játszani. Erre mondtam, hogy ész is kell hozzá. A probléma az, hogy te nem ezt mondtad, hanem kimondottan azt állítottad, hogy van négy használható taktika, a többi meg s...kupac. Semmi olyat nem mondtál, hogy "ha nincs hozzá csapatod". Sőt ezt pont én mondtam, te meg ezzel szálltál vitába, hogy az általad kritizált taktikák mindenképp használhatatlanok.

Don't feed the troll
This Post:
00
254065.392 in reply to 254065.391
Date: 3/25/2014 3:57:58 PM
Overall Posts Rated:
350350
Az elég gáz, hogy egy nyomorult 3-4. helyért is adnak egy vasköcsögöt... Sokkal nehezebb egy 14 meccses tornát (vigaszág) hibátlanul megnyerni, mint amikor belefér 2-3 vereség (selejtező+EB) is.

A második vonaladról meg ennyit : (26808) Kikaptunk 20-szal az általad 2. vonalba sorolt lengyelektől illetve tegnap össze kellett magunk rosálni, hogy megverjük ugyanőket. Második vonal,mi??? Mehehe...

Kapsz egy vízipisztoly ikont :P :-)

This Post:
22
254065.393 in reply to 254065.392
Date: 3/25/2014 11:21:54 PM
Zero Gravity
II.3
Overall Posts Rated:
185185
Second Team:
Ground Zero
Eddig csak ritkan szoltam hozza az amokfutasodhoz es akkor is igyekeztem kimerten de ez amit most itt elengedtel es amilyen stilusban beszelsz Domirol illetve az eredmenyekrol verlazito. Menj te a ******* kisoreg. Elkepeszto amiket leirsz.

Edit: nono...

Last edited by Chosen at 3/25/2014 11:31:45 PM

This Post:
11
254065.394 in reply to 254065.392
Date: 3/26/2014 2:29:09 AM
Carpathian Bears
II.2
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Azt hiszem ezzel a hozzászólásoddal sikerült tovább menned bunkóságban mint eddig bármikor...
Hadd gratuláljak, sikerül olyan emberi mélységeket elérned, amiről nem is gondoltuk hogy létezik.

Ügyes és szerencsés voltál azzal a vigaszágival? Igen.
Ügyesebb és szerencsésebb Domi a mostani szezonban? Igen. És csak hogy elkerüljük a félreértéseket, az ügyesebb és szerencsésebb szavak között ÉS van, mielőtt ráizgulnál az egyikre...

This Post:
11
254065.395 in reply to 254065.392
Date: 3/26/2014 2:35:16 AM
Overall Posts Rated:
310310
A "nyomorult" 3. helyet bronznak hívják. Mivel itt nincs bronzmeccs, mindkét elődöntős megkapja. Ennyit a "vasköcsögről".

A második vonal meg igenis második vonal. A vigaszági pont azt jelenti, ami a neve. Vigasztalás. A válogatottak másodosztálya, hogy ne unatkozzon az sem, aki nem tudott kijutni a vb-re. Azt jelenti, hogy nem voltunk ott a legjobb 4-6 európai csapat között, mert ők rendszeresen ott szoktak lenni a vb-n. Idén viszont már ott vagyunk a négy legjobb között. Remélem, ezt nem kell elmagyaráznom.

A magasabb bajnokságban nyerni mindig nehezebb. Kb olyat mondtál most, mintha a Bundesligából kiesne Dortmund és következő évben arra verné magát, hogy ők minden meccset nyernek a Bundesliga 2-ben, bezzeg a béna Baayern már háromszor is kikapott.

Don't feed the troll
Advertisement