Akkor kifejtem, mert nem sikerult megertened, lehet en fogalmazok rosszul.
De elotte reflektalok erre:
És mivel nem ismerjük az u21 skilljeit csak sötétben tapogatóznánk, ha azt mondanám ez vagy amaz csapat hasonló. Miből szűrnéd le a hasonlóságot?
Dzsevasz mindenkinek odaadta a skilleket aki erdeklodott, igy pontosan lehetett tudni mik a sracok kepessegei. Es ennek tukreben kerte a tanacsokat. Tehat te sem kerted el, nem erdeklodtel, de ez most mindegy is...
Az nem jó módszer, hogy megnézel két hasonló grafikonos értékelést
En nem grafikonos ertekelesrol beszeltem. En azt mondtam, hogy mivel tudjuk milyenek az U21 jatekosai, keresni kell (vagy eppen felajanlkozik egy manager akit erdkekel) egy hasonlo csapatot. Hangsulyoztam hogy nem az szamit hogy minden skill pontosan ugyanannyi legyen minden jatekos eseteben, hanem hogy skill eloszlas tekinteteben hasonlok legyenek.
Es ertelemszeruen az ahhoz a csapathoz passzolo ellenfellel kell tesztelni. Legyen Alma <> Alma, korte <> korte. Nyilvan ha egy pont olyan csapatot lehetne talalni az lenne a tokeletes, de nem szuksegszeru.
Te az adott skill nagysagara es annak hatasara koncentralsz en (es gondolom Dzsevasz is) pedig arra hogy a taktika hogyan mukodik.
Csak irok egy peldat, ha a U21 Ir jatekosa, 12,9,15,12,1212, DH jatekosa: 14,12,15,10,10,8 (es most maradjunk csak ket jatekosnal, de a metodika ugyanaz)
Es a teszt csapat meg mondjuk: IR jatekos, 10,7,12,10,10, DH pedig 12,10,12,8,8,7
tehat a skill eloszlas ugyanaz a nagysaguktol fuggetlenul, es ezt egy hasonlo csapattal engedjuk ossze a kert taktikaval, akkor a motornak ki kell adnia hogyan mukodik.
Hiszen ez lenne a jatek alapja nemde? IV osztalyban is ugyanaztkell csinalnia a taktikanak mint I-ben vagy akar a vilagbajnoksagon.
Remelem ertheto.
Sz.
Last edited by Szepiz(U21 NT) at 1/9/2015 11:25:31 AM