BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > U21 VI

U21 VI (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
256035.387 in reply to 256035.385
Date: 1/9/2015 7:42:15 AM
Szepiz Playground
II.3
Overall Posts Rated:
185185
Second Team:
Ground Zero
Nem ertek egyet veled.
Ha tesztelesre, osszeteteleben hasonlo csapatot kerunk fel (gondolok itt arra, hogy tudjuk milyen az U21 kerete es ahhoz hasonlo osszeallitasu csapatot keresunk), es nem kell hogy skillek tekinteteben ugyanaz legyen, csak skillek eloszlasaban kozel egyezo legyen szerintem az ugyanazt az eredmenyt hozhatja. Ennel fogva az elemzes, a kiadott informacio is az lesz.
Ebben az esetben szerintem teljesen mindegy, hogy 15-os KV val vagy 12-sel, vagy 15-os 2 pontossal, vagy 12-sel tesztelunk ha a mintacsapat osszetetele azonos, vagy hasonlo. A mukodesere vagyunk kivancsiak.
Ehhez pedig miert ne lehetne jo a bajnoki vagy akar a PL? Felteve ha valaki csinalja. (en pl. tamadasban az idei PL-ben konstansan probalgatok valamit amit elesben meg sosem jatszottam, de ha vege lesz a PL nek, ossze tudom gyujteni az osszes meccs statjat es ki tudom elemezni, hogy az en csapatommal, es skill eloszlassal fuggetlenul a skillek merteketol, az a taktika mit muvelt)

This Post:
00
256035.388 in reply to 256035.386
Date: 1/9/2015 9:07:04 AM
Overall Posts Rated:
350350
A kockáztatás és a hazárdírozás két külön fogalom. Az utóbbi történt meg. Kockáztatni egy 2-3 zónával lehetett volna, azt ismerjük. A b. vegyes hazárdírozás volt. Ettől függetlenül egyetértek, hogy NEM 1-1 volt. Viszont beleugrani az ismeretlenbe az "év meccsén" hogy is mondjam: felelőtlenség mindennemű tapasztalat (teszt) nélkül.

This Post:
00
256035.389 in reply to 256035.387
Date: 1/9/2015 9:23:26 AM
Overall Posts Rated:
350350
Tudsz hasonló tudású, skillszerkezetű csapatot mutatni? Én látatlanban nemigen. És mivel nem ismerjük az u21 skilljeit csak sötétben tapogatóznánk, ha azt mondanám ez vagy amaz csapat hasonló. Miből szűrnéd le a hasonlóságot?
Az nem jó módszer, hogy megnézel két hasonló grafikonos értékelést.
Azt már sokszor mondtam, mások is, hogy grafikonos értékelést az ki lehetned dobni a játékból egy az egyben. Annyira megtévesztő ugyanis.
Már bocs, de miért lenne mindegy hogy 12 vagy 15-ös skill?* Hiszen bizonyosan döntő faktor a skill,mint egyik játékelem.
Sőt ha teszem azt két meccset nyomnának le 2-3 zónában akkor is lenne eltérés a dobóteljesítményben.
Azt tudnád megsaccolni, hogy pl 15-20%-ban dobna az hátvédpáros fejenként vagy nagyobb arányban dobálná el a helyzeteket. Az biztos, hogy 2-3 zóna ellen átcsoportosul támadás és a levédett posztok (pl Ecs+C) kevesebbet vállalnak dobásban.
Ha már szóba került a b. vegyes. Az szerintem váltakozó fókuszú védekezés lehet. Hol rámennek a két bentire, hol a bd-t fogják le és néha még a hátvédeket is. Nem tudom konkrétan kijelenteni, hogy a b. vegyes vagy zóna lett volna jobb megoldás.
De zónáról van már tapasztalatunk és ha az így van nem állunk neki hazárdírozni egy tökre ismeretlen taktikával az "év meccsén".
Úgysem fogjuk meggyőzni egymást, nekem ez a véleményem ti meg azt fújjátok, amit Dzsevasz a háttérből kér.

*: Ezt egész konkrétan úgy értem, hogy nem tudni egy 12 skill szett az mennyivel kevésbé hatékony,mint egy 15-ös. Szerintem vannak difik! (saját tapasztalat is beszél belőlem) pl egy magasabb skillszetű pl 14-es v 15-ös 2 p, 13 tempó az hatékonyabb ,mint 12 2 p és 11 tempóval. Mármint dobó %-ra értem természetesen védők hasonló kaliberek,mint a támadók.
Nemzetközin olvastam régen, hogy a magas 2 p + magas tempó kombó az hatékonyabb dobóteljesítményt garantál.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 1/9/2015 9:42:33 AM

This Post:
00
256035.390 in reply to 256035.389
Date: 1/9/2015 10:14:24 AM
Overall Posts Rated:
2222
Szerinted 2-3 zónával reálisabb esélyünk lett volna nyerni a törökök ellen ?

This Post:
00
256035.391 in reply to 256035.390
Date: 1/9/2015 10:19:55 AM
Overall Posts Rated:
350350
Írtam, hogy nem tudom biztosra mondani. DE azt (2-3) már ismerjük ellenben a másikkal. Szerintem a b. vegyes védek a gyp ellen baromi hatékony tud lenni.
Én is kérdezek: Te bevállaltál volna egy olyan taktikát a kulcsmeccsen, amiről nem tudod mire képes?

This Post:
00
256035.392 in reply to 256035.391
Date: 1/9/2015 10:24:25 AM
Overall Posts Rated:
2222
Ha tudom, hogy az ismert lehetőségek közül valószínűleg egyik sem vezet eredményre akkor mindenképp.

Kis ismertető a benti vegyesről illetve a kinti vegyesről:
http://en.wikipedia.org/wiki/Box-and-one_defense

This Post:
00
256035.393 in reply to 256035.389
Date: 1/9/2015 11:22:09 AM
Szepiz Playground
II.3
Overall Posts Rated:
185185
Second Team:
Ground Zero
Akkor kifejtem, mert nem sikerult megertened, lehet en fogalmazok rosszul.
De elotte reflektalok erre:

És mivel nem ismerjük az u21 skilljeit csak sötétben tapogatóznánk, ha azt mondanám ez vagy amaz csapat hasonló. Miből szűrnéd le a hasonlóságot?

Dzsevasz mindenkinek odaadta a skilleket aki erdeklodott, igy pontosan lehetett tudni mik a sracok kepessegei. Es ennek tukreben kerte a tanacsokat. Tehat te sem kerted el, nem erdeklodtel, de ez most mindegy is...

Az nem jó módszer, hogy megnézel két hasonló grafikonos értékelést

En nem grafikonos ertekelesrol beszeltem. En azt mondtam, hogy mivel tudjuk milyenek az U21 jatekosai, keresni kell (vagy eppen felajanlkozik egy manager akit erdkekel) egy hasonlo csapatot. Hangsulyoztam hogy nem az szamit hogy minden skill pontosan ugyanannyi legyen minden jatekos eseteben, hanem hogy skill eloszlas tekinteteben hasonlok legyenek.

Es ertelemszeruen az ahhoz a csapathoz passzolo ellenfellel kell tesztelni. Legyen Alma <> Alma, korte <> korte. Nyilvan ha egy pont olyan csapatot lehetne talalni az lenne a tokeletes, de nem szuksegszeru.
Te az adott skill nagysagara es annak hatasara koncentralsz en (es gondolom Dzsevasz is) pedig arra hogy a taktika hogyan mukodik.

Csak irok egy peldat, ha a U21 Ir jatekosa, 12,9,15,12,1212, DH jatekosa: 14,12,15,10,10,8 (es most maradjunk csak ket jatekosnal, de a metodika ugyanaz)
Es a teszt csapat meg mondjuk: IR jatekos, 10,7,12,10,10, DH pedig 12,10,12,8,8,7 tehat a skill eloszlas ugyanaz a nagysaguktol fuggetlenul, es ezt egy hasonlo csapattal engedjuk ossze a kert taktikaval, akkor a motornak ki kell adnia hogyan mukodik.
Hiszen ez lenne a jatek alapja nemde? IV osztalyban is ugyanaztkell csinalnia a taktikanak mint I-ben vagy akar a vilagbajnoksagon.
Remelem ertheto.
Sz.

Last edited by Szepiz(U21 NT) at 1/9/2015 11:25:31 AM

This Post:
00
256035.394 in reply to 256035.393
Date: 1/9/2015 12:38:07 PM
Overall Posts Rated:
350350
Amit írsz az eloszlásról az tiszta, de pont az pláne, hogy nem mindegy a skill nagysága! Igen, egy erősebb skillű jobban teljesít még akkor is, ha kb ugyanolyan szintű védőt kap. Régen volt erről nemzetközin egy nagy beszélgetés. Ott elemezték, hogy milyen az ideális benti ember értsd skill szempontból. Illetve konkrét példákat hoztak fel hatékonyságukra.
Mondjuk ez is nehéz ügy, mert minden bajnokság vagy liga más erősségű így nehéz pontos képet kapni.
Viszont az volt megfigyelés összegzése, hogy egy magasabb tempós, 2 pontosos benti játékos általában véve hatékonyabb,mint egy hasonló eloszlású, de gyengébb tudású ember. (Ezt irtam fentebb is)
Ebből adódik az következtetés, hogy lehet eltérés taktikától függetlenül Alma1 vs alma2 és körte1 vs körte2 képességű csapatok közt. Nem fog kijönni ugyanaz az eredmény Alma vs almán,mint körte vs körtén. Itt most azt is figyelembe veszem, amit mondasz, hogy tegyük fel azonos skilleloszlás a két csapat közt.
S mivel nincs két tökre hasonló csapat, ezért jelölöm 1 és 2 jelzővel őket. Mondjuk úgy skill eloszlásban hasonlóak.

Ezt nem az ujjamból szoptam nem tudom hol van az téma, elég rég volt talán másfél 2 éve is, hogy ezt vitatták.

Ez így tiszta? Ez sem konkrétum persze, csak egy tesztsorozat eredménye.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 1/9/2015 12:44:33 PM

This Post:
00
256035.395 in reply to 256035.380
Date: 1/9/2015 1:35:57 PM
Overall Posts Rated:
411411
Meghallgatod? Az lehet, nem látok a fejedbe viszont, ha például opciónak be volt dobva a 2-3 zóna, azt meghallottad???

Meghallottam volna, de nem volt bedobva. HAHA

MINDIG saját fejed után mentél olyan makacson, mint a szamarak szoktak

Mi az a mindig? Rohadt rég lehetek kapitány, ha így beszélsz. Már megint az előítéletek.

És visszatértünk megint a múlthoz. Na ezért nincs szükségem rád!

Lehet, hogy meghallgatnál, de úgyis azt csinálsz, ami a döntésed.

Mivel én vagyok a kapitány, nem dönthetsz helyettem. Ha ezt akarod indulj el. Még szerencse hogy ez így van!

Tehát hiába hallgatod meg a közösséget úgyis azt mész, amit gondolsz.

Hazugság, idén is változtattam már bizonyos dolgokon. PL a lettek elleni meccsen is. Ne hazudozz már kérlek!

Ha meg valótlant állítok akkor miért mented a szerinted JOBB taktikát?

Mert nem ajánlottál se te se más semmit sem. Így ez egyértelműen egyéni döntés volt. Ha nem tetszik, legközelebb majd írsz, és megpróbálsz befolyásolni engem. Addig meg amíg te semmit sem teszel hozzá a dolgokhoz, addig meg ne kritizálj, mert nincs jogod hozzá!

Túl sok a ha meg a talán megint, nincs mögötte tényleges tartalom. Csak vergődsz mint hal a parton és találgatsz. Szinte semmi se úgy van, ahogy az a te agyadban megszületett!

Ha meg valótlant állítok akkor miért mented a szerinted JOBB taktikát?

Hol állítottam, hogy jobb taktika? Látod, már megint hazudsz. Ebbe a helyzetben jobb lehetőségnek találtam. 3 okot leírtam, hogy miért. NEM azt írtam le, hogy miért jobb mint a 2:3 zóna, hanem azt, miért azt választottam ebben a helyzetben amit. Kevered a szezont a fazonnal, és kiforgatod azt amit írtam.

This Post:
22
256035.396 in reply to 256035.383
Date: 1/9/2015 1:43:23 PM
Overall Posts Rated:
411411
A 2-3-ról legalább van némi infónk.

Soha nem nyertünk még ilyen meccsen 2:3 zónával. Mindig kikaptunk. Igen van rengeteg tapasztalatunk rá, és mind negatív a 2 pontos erőltetése ellen. Tehát hülye leszek azt választani, ami az elmúlt 30 alkalommal és az elmúlt 15 szezonban egyszer se működött ilyen esetben. Nem fogok 2:3-at menni egy olyan csapat ellen, aki csomószor játszott gyorspasszost a szezonban főleg úgy, hogy az előző meccsen is azt nyomott zóna ellen hatalmas sikerrel. Ha amatőr vagy és vagy nem értesz a játékhoz ne okoskodj. Az 1:1 meg a higgadtan közeli ellen nem lett volna jó. Milyen másik védekezés van egy olyan csapat ellen, aki 65%, hogy bentre jön, és jó lehet a 2 pontos és a higgadtan közeli ellen is, és ha gyp-t jön akkor se 200%, hogy buksz vele? Na ezt az egyenletet fejtsd meg kérlek a 25 szezonos tapasztalatoddal!

This Post:
00
256035.397 in reply to 256035.388
Date: 1/9/2015 1:57:49 PM
Overall Posts Rated:
411411
A kockáztatás és a hazárdírozás két külön fogalom. Az utóbbi történt meg. Kockáztatni egy 2-3 zónával lehetett volna, azt ismerjük. A b. vegyes hazárdírozás volt. Ettől függetlenül egyetértek, hogy NEM 1-1 volt. Viszont beleugrani az ismeretlenbe az "év meccsén" hogy is mondjam: felelőtlenség mindennemű tapasztalat (teszt) nélkül.

A meccs előtt kb 20% esélyünk volt kb. Ha már utólag okoskodsz állandóan láthatod, hogy még annyi esélyünk se volt! Ugyan így kikaptunk volna 2:3-al is simán. Így utólag okoskodva még jobb húzásnak érzem, ezt az egészet. Mivel így is úgy is kikaptunk volna, legalább kipróbáltam valamit, és lett tapasztalat élesbe. Jövőre ha én maradok a kapitány, innentől kezdve számításba kell vennie minden ellenfélnek, hogy ilyent is védekezhetek ellenük bármikor. Akárhogy nézem, nem vesztettünk a taktikával semmit, még akkor sem, ha neked ez nem tetszik. Csak te nem látod az egészet egybe, megint lement a lila köd a fejedben, és mondogatod az igazadat. Ez persze nem jelenti azt, hogy innentől minden esetben így fogok dönteni választani. A közösségnek meg jó jelzés, hogy ha valaki le akarja írni a véleményét, vagy befolyásolni akar, majd legközelebb megteszi. Aki nem teszi meg a meccs előtt, ne reklamáljon a meccs után. Egyszerű mint az 1x1! Aki nem tesz le az asztalra semmit, az meg pláne ne reklamáljon és okoskodjon.

A múltkor én voltam kikelve Cimi ellen, hogy nem húzott valami váratlant valami olyant ami más lett volna, hanem belementünk a vágóhídra egy szokványos taktikával. Az bejött akkor? Az bejött bármikor az elmúlt 15 szezonban? NEM

Akkor meg miért csináljuk ugyan azt a semmit tovább?

Én megmondtam elég érthetően, hogy nem érdekelnek a hétköznapi eredmények szereplések. Abból volt már elég. Unja mindenki. Ennek ellenére úgy érzem nem vallottam szégyent ebbe a két szezonba olyan csapatokkal, akik még az előző kapitány alatt scoutolódtak sokáig. Már látom, hogy az én kapitányságom alatt se fogunk csodát csinálni ezen a téren, és ez nem stáb hibája hanem a körülményeké! Megteszünk mindent, de nem leszünk világverők! Viszont más lesz, ez már most látszik.

Advertisement