Πρώτα από όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον
karapatsakidi για την πολύ δύσκολη σειρά τελικών. Τις τελευταίες σεζόν η ομάδα σου έχει ανέβει επίπεδο κερδίζοντας 2 τίτλους ενώ είχες και ευκαιρία να πετύχεις το νταμπλ! Εύχομαι οι μεγάλες μάχες μας να συνεχιστούν για πολλές σεζόν ακόμα!

Όσο αφορά την φετινή σεζόν θα την πιάσω από το ξεκίνημα για να φτάσω στους τελικούς.
Η φετινή ομάδα έχει 2 αλλαγές σε σχέση με πέρυσι. Ο
Σκρέκης ήρθε να αντικαταστήσει τον εξαιρετικό
Ζάπα ενώ από τα μέσα της σεζόν προστέθηκε και ο
Λεαλ.
Αν και η ομάδα πέρυσι κατέκτησε το κύπελλο έμεινε αρκετά μακριά από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ο παίκτης που έκανε την διαφορά δεν είναι άλλος από τον Σκρέκη. Όλες τις σεζόν που η ομάδα διεκδικεί και κερδίζει τίτλους είχε παραπάνω από μία αδυναμίες. Η έλευση του Σκρέκη έδωσε μεγάλη ισχύ στην εσωτερική άμυνα και το ριμπάουντ και πλέον η ομάδα είχε μόνο ένα τρωτό σημείο που δεν ήταν εύκολο να "ματσαριστει" από τους αντιπάλους. Αυτό ήταν η εμβέλεια που δεν υπάρχει!
Μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας φαινόταν ότι τα πλέι οφ των κόκκινων ήταν πιο δύσκολα από των μπλε. Παρόλαυτα επέλεξα να παίξω το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής(εδώ θα διαφωνήσω κάθετα με τον Δον) από το να προσέξω τα λεπτά των παικτών μου ακόμα και αν αυτό μου κόστισε σε κατάσταση στον ημιτελικό και 1ο τελικό. Το πρωτάθλημα μπορεί να το ήθελα πολύ αλλά το είχα κερδίσει άλλες 3 φορές. Το 22-0 μπορεί να μην είναι τίτλος αλλά είναι ένα στοιχειωμένο ρεκόρ που δεν κατάφερε να σπάσει καμία ομάδα τις τελευταίες 45 σεζόν με εύκολη ή δύσκολη Α1. Υπήρχε κίνητρο που με οδήγησε εύκολα στο να πάρω αυτή την επιλογή.
Από εκεί και πέρα αναγκαστικά έπρεπε να σπαταλήσω περισσότερο ενθουσιασμό από ότι ο αντίπαλος μου στους τελικούς οπότε προσπάθησα στον 1ο αγώνα των πλέι οφ να "παίξω" με τις προβλέψεις μήπως και καταφέρω να βγάλω blow out έτσι ώστε να ξεκουραστούν οι παίκτες αφού ήταν ήδη φορτωμένοι από την τελευταία αγωνιστική για να μην έχω και μειονέκτημα καταστάσεων μετέπειτα. Οι καταστάσεις του Σούπερνοβα ήταν ιδανικές για να παίξω περιμετρικό με τα γκαρντ του να μην βρίσκονται στην καλύτερη τους και έτσι επέλεξα να ρίξω και πρόβλεψη εσωτερικά. Ο αντίπαλος δεν είχε κάτι να χάσει και ρίσκαρε έτσι ώστε να κλέψει ένα παιχνίδι που με βάση τις καταστάσεις και την έδρα έμοιαζε ψιλοχαμενο. Βλέποντας τις προβλέψεις ήμουν απαισιόδοξος και δεν περίμενα σε καμία περίπτωση το παιχνίδι να ανοίξει τόσο που στα τελευταία 3 λεπτά μπήκαν και τα "παλτά" μου να ξεκουράσουν τους βασικούς.
Μετά από αυτό το παιχνίδι ενώ μου έγινε η ζωή δύσκολη με τα λεπτά που φορτώθηκαν οι παίκτες μου με γέμισε αυτοπεποίθηση ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω περιμετρική επίθεση ακόμα και απέναντι στον Αετό που έχει πολύ υψηλές περιμετρικές άμυνες. Ιδανικά φυσικά θα ήθελα χαμένη πρόβλεψη.
Στον πρώτο τελικό είχα μειονέκτημα σε ενθουσιασμό και καταστάσεις. Έτσι επέλεξα να ρισκάρω για να φέρω το παιχνίδι όσο πιο πολύ στα μέτρα μου γίνεται. Θεώρησα ότι ο Αετός θα παίξει στην δύναμη του αφού είχε χάσει το παιχνίδι της κανονικής περιόδου, που επέλεξε ουδέτερο χωρίς να έρθει η χαμένη πρόβλεψη μου, ενώ στο κύπελλο που έδειξε εμπιστοσύνη στην ομάδα του κέρδισε δύο δύσκολες αναμετρήσεις και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου.
Από εκεί και πέρα διαβάζοντας τις καταστάσεις μου(9αρι μόνο ο Κατσίμπαλος από τα γκαρντ) υπέθεσα ότι θα έρθει μία εσωτερική πρόβλεψη αφού για να σπάσεις έδρα μεταξύ ισοδύναμων ομάδων στα πλέι οφ χρειάζεται το κάτι παραπάνω. Έχοντας την αυτοπεποίθηση από το 1ο παιχνίδι των πλέι οφ εστησα περιμετρική επίθεση και δικαιώθηκα. Σίγουρα και εγώ δεν περίμενα να ανοίξει τόσο πολύ το σκορ όμως η ομάδα μου αν και υπολείπεται σε εμβέλεια έχει πολύ υψηλά JS,DR και IS οπότε μέσα από το τρίποντο μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Πράγματι κοιτάζοντας το φύλλο του πρώτου αγώνα διαπιστώνει κανείς ότι η ζημιά στην επίθεση δεν έγινε από το τρίποντο αφού εκεί η ομάδα σουταρε με το μετριοτατο 6/24.
Συνεχίζεται...
Last edited by τεράστιος at 3/22/2021 8:06:22 AM