Oj optymista:) Myślę, że jak Polska zdobędzie ME to jak spytasz przechodnia czy wie, że taki fakt zaistniał, to pewnie podrapie się w główkę a potem spyta kto strzelił na 1:0, Smolarek?? :)))) Niestety koszykówka robi się dyscypliną niszową na równi z piłką wodną i rugby, muszą znaleźć się maniacy, żeby hala była w połowie pełna(lub w połowie pusta ;) ) I myślę, że 75% ludzi nie wie, kto to jest Gortat, nie wspominając o Novitzkim (...pewnie niemiecki polityk, co obraził kart..... znaczy prezydenta Polski), bo ostatnio to polityka jest na pierwszych stronach gazet, afery, morderstwa, a nie basket. Kiedyś Jordana znali wszyscy, a teraz niech ktoś wymieni chociaż 2-3 zawodników z obecnej kadry repry, nie mówiąc już o Bullsach. Ale czasy nocnych transmicji NBA i moich meczów w kadrze szkoły naprawdę wspominam z rozrzewnieniem, nie tylko dlatego, że wtedy byłem kilka lat młodszy i doskakiwałem do obręczy a teraz wolę doskoczyć do kompa żeby zobaczyć, jak radzi sobie moja wirtualna młodzież :))))