nevolim nikog isprvljati... ali cinjenica je da ce igraci s allstar potencijalom ili nize tesko vise upadati u repku, mladu da, ali seniorsku tesko... razloga je sta oni jednostavno nemogu dosegnuti level koji vec sad imaju Puz, Finka, Topic i slicni.
Vec dvi sezone gledam kako se dizu statovi igracima s allstar potencijalom kad predju 50-ak tisuca place, ako cu preciznije gledam ih kako stagniraju. Allstar igrac na tom levelu neovisno o godinama, visini i ostalim cimbenicima, dize 2-3 stata godisnje... a i to sam reka prevec, dok igraci sa iole vecim potencijom dizu po 6-7 i jos imaju prostora za napredak neovisno o godinama.
Nije jedini, ali ogledni primjer je mali Mijo Topic... taj je u dvi sezone diga vise statova negoli svi ostali vanjski igraci u repci zajedno !!! Jedan Finka je prije dvi sezone nije bija ni blizu prve postave, a sad je jedan od najsigurnijih, a ima samo za jedan bolji potencijal od referenci kao sta su Porenta i Beltrame. I to su cinjenice, a i cinjenica je da jedino kako neki novi allstar moze upasti u repku je da bude specijaliziran... npr. plej koji ima bolesnu obranu i pass, ali losiji sut.
Nemozete vise napraviti izbalansiranog allstar igraca i da taj bude u repci, a to ce ujedno biti i problem dok god sam ja u repci, jer ja mrzim neizbalansirane igrace, tako da dok god ja biram allstarevi nece imati vise mjesta.
Ima toga jos... ali mislim da sam bija dovoljno jasan i ovako :)