Generalno, kosarka su u korenu promenila.Biti kosarkas danas,podrazumeva imati i misicnu masu,pogotovu ako se igra ispod kosa.
Medjutim,meni to nije ubilo draz za ovom igrom,naprotiv...Kad gledam Evroligu,gde se rezultati krecu u opsegu od 50-50 do 70-70,ziv se smorim.Postujem lik i delo Obradovica, ali njegove utakmice su mucnina za gledati.Da nije onog Dijamantidisa i njegovih improvizovanja Zeljkovic akcija...Kazem, kapa dole Zeljku za rezultate, ali, po meni, takva kosarka ubija lepotu ove igre...
Sa druge strane Okeana, forsira se totalno drugacija kosarka, pre svega se akcenat baca na individualnu igru, pogotovu u regularnom delu sezone.
Ipak, play off je prica za sebe.Prosto obozavam da pratim isti u NBA,ne moze da se poredi ni sa jednim play offom,u bilo kojoj ligi,u bilo kom sportu(izuzimajuci NFL).Prosto svi zive za play off,tada se igra potpuno drugacija kosarka,mnogo zrelija i organizovanija.Opet,nije to ni nalik na Evropsku,ali je miljama ispred iste.
Simpatisao sam Hawks-e,iskreno mi je zao sto su ispali.Nekako su mi bili simpatican tim.Tim sa jednom zvezdom i par igraca koji mogu zablistati.Jednostavno, bez centra ne mogu,niti su mogli prethodnih godina.Zaza nije kvalitet za startnog a Colins je ispod njegovog kvaliteta...
Sad su sve oci uprte u Peju,zivo me interesuje kako se nakanio da opet zaigra...Opste poznato je da se covek zasitio kosarke.Medjutim,ovo sto prikazuje u play off-u podseca na njegove najbolje dane i baca nas u razmisljanje da je mozda mogao da bude i bolji od Alena,po broju postignutih trojki.Ako se ne varam,on je trenutno 4-i igrac po broju postignutih trojki,posle Alena,Milera i Kida, ali sa mnogo manje odigranih utakmica...