BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > Прес конференции

Прес конференции

Set priority
Show messages by
This Post:
00
199108.39 in reply to 199108.37
Date: 2/17/2013 3:23:17 PM
Overall Posts Rated:
22
fala isto i tebe

This Post:
11
199108.40 in reply to 199108.39
Date: 2/19/2013 5:36:28 PM
Overall Posts Rated:
1111
Прес Конференција на тимот по победата над Kumanovo1234567
Изјава на Мирлин Бала (капитен):Вечерашниот натпревар го одигравме многу опуштено како да игравме со деца од пет години.На крај на првото полувреме водевме 53-20 и веке Лорензо јас и Фуша почнавме да се цепаме од смеење.Трењерот ни дозволи да играме опуштено како што сакаме но ако изгубиме сите ке летаме.Јосиф е трењер на тимов од неговото оформирање до сега и ми било чест да ме тренира таков човек како што е тој.Тиболдор нашиот менаџер често со Јосиф не се согласуваат имаше неколку случаи кога ке се скара и Тиболдор ке се симне да го води тимот но тоа не е ништо страшно тој знае да води тим се показал и порано.Чудо е што по толку карање тој не го раскинал договорот со Јосиф.Лично мислев сезонава ке ис идам поради:Бањевић,Фереини и Цирић но Јосиф ме остави и тоа како капитен.Мислам дека добро одигравме.Немаше притисок и затоа Kumanovo1234567 не проба на никаков начин да се споротистави.едноставно наша беше победата.

Јосиф Голибаровски-Па на овој натпревар немаше некаков ризик од пораз едноставно се знаеше победникот.Kumanovo1234567 има доживеано пораз од наш 2 пати во последно време.Игравме опуштено никаков притисок.Знам дека ке прашате зошто ги оставив:Бањевић ,Томашеску и Рендолф на клупа.Па поради минутажата доволно се истрча во претходниот натпревар и мора малку да здивнаат а на друга страна Фереини и Бала беа свежи и спремни за игра и зато има многу добар скор.Исто така можам да го пофала Хасан Фуша кој одигра еден од неговиот најдобри натпревари во неговата прва сезона како професионалац.За повредата на Фереини можам да казам дека не е сериозна само некои болки во коленото кои дојдоа со променливи температури.Фереини имал проблеми порано со истите болки но немале некој посериожен ефект нема ни да имаат.

Финансиски Менaџер:На сите ваши прашања ке ви одговорам сега.Дирк Рендолф Хахн беше донесен како прво засилување за плеј офот и ке биде последно ако узпееме во нашите намери ке се ангажираат уште двајца квалитетни играчи поради тоа што не може да се преживе во II лига без квалитет.Кој што ние ке го постигнеме.Исто така ке биде реновирана салата за време на мегју сезонската пауза .Толку од мене за сега.

Дирк Рендолф Хахн-На аукцијата финансискиот менаџер на тимов беше многу упорен да ме донесе во редовите на Скопскиот трето лигаш.Јас немав некоји големи шанси да станам шампион како дело од Гардиер ББ поради слабата минутажа и одлуција да ме продадат одкога видоа дека сум несрекен.Дојдов овде и го заменам еден шпански интерначионалеч кој дојде исто така ова сезона но на почетокот и истиот ден кога јас пристигнав тој си замина и никогаш не знаев кој заменив.Досега одиграв три натпревари од кој моето деби беше на Дербито на Скопје против скопје сити и мојот нов тим.Се покажав пред секој како правилна одлука на финансискиот менаџер на тимот .Тој послем натпреварот ми посака успех во кариерата и тој би шакал да останам овде уште долго време.Очигледно беше дека се гордееше со себе си и со мене послем тој дил кој го изврши.

This Post:
33
199108.41 in reply to 199108.40
Date: 3/3/2013 9:40:04 AM
Overall Posts Rated:
1111
K.K.Skopje Kometa Shampioni na III.5 Sezona 22

Patot kon finaleto-Tom Tiboldor
Sezonava bevme sigorni deka ke odpatuvame vo finaleto,no ne deka ke stigneme do II liga.Znaci site investicii sto gi napravivme se isplatija.Sezonava imavme dva novi konkurenti:skopje city i Makedonska Falanga koi gi deklasiravme vo site megusebni dueli.Posebno ni beshe milo koga ja porazivme ekipata na Andrej Popo p.s skopje city nashiot lut rival vo finaleto na Istokot.Iskreno znaevme deka vo finaleto ne ceka zestoka borba protiv Makedonska Falanga koi imaa solidna sezona i finaleto im beshe edinstvenata shansa za mesto vo II ligaskoto drustvo.Na krajot gi preslusavme Falangata i gi isprativme po bureg vo dva natprevari vo koi cudno ama nie imavme identicni 99 poeni.Finaleto beshe vazno za nasata ekipa poradi finansiite,a sekako tuka e gordosta deka si storil neshto vo karierata bilo da si igrac bilo da si menadzer.Inaci znaevme deka nemashe da imame maka na glavata ako ja zavrshime regularnata sezona so bezprekoren skor 22-0,a i toa go ostvarivme.
Na sto se raduvavte najmnogu sezonava ?

Pa mozam da kazam deka se raduvam poradi toa sto osvoivme titula ili deka sme najkonkurentniot treto ligas vo momentov ,no jas se raduvam na Mitar Ciric koj beshe najdobroto nesto sto go izvadivme od draftot prethodnata sezona.Na pocetokot ne veruvav deka ke uspee da si go zadrzi mestoto vo timov poradi golemite iminja koi bea doneseni za vreme na transfer sezonata.Toj ne pokaci skilovi za 3,4 nedeli i Jovan (trenerot) veke beshe naluten i pocna ekstremno da go trenira i veke slednata nedela se isplati za site zivci koi Jovan gi skina so nego.Mitar Ciric postignaneverojatni 42 poeni protiv timot na Gostivars i si go zasluzi mestoto vo timov.Toj sega odlicno napreduva i vo idnina moze da stane del od NT Makedonija.
Toa e se od mene nemozam da ja opisam srekata koja ja cuvstvuvam poradi toa sto go postignavme so timov izminative 2 sezoni vo III.5

Lorenzo Fereini
Mi encore solo ringraziare organizachijava me portando in Skopje.Sega am sigoren si avrà successo del progetto Tom Tiboldor.Na bel mezzo della stagione sono stato ferito molto difficile, ma il mio contributo Tom e disse: "Svegliati, ragazzo maledetto giocare non essere niente di medico pigri fanno le analisi e ha detto che pronto ", in quanto ero arrabbiato con Tom ed era pronto ad andare, ma disse ancora:'' Se si va in league're secondo salone dove sei se non lo fai dovrebbe venire unirmi a voi in amore ci sono centinaia come te TL.'' in qualche modo mi ha spinto a prodolzam ulteriormente e dimenticare che qualcosa sluchilo.Jas sbagliate nel finale non si gioca come Zanev verijatno pritisokot.No perché in qualche modo portato la testa di mercurio secondo incontro ospite teren.Sega sigoren'm sicuro che farà qualcosa in campionato 2 ° e non più pensare prazno.Koga cuoco subito il trofeo sembrava shampion.Samo avanti non ritorno.
Prevedeno
Јас бис сакал само да се заблагодарам на организачијава што ме донесе во Скопје.Сега сум сигорен дека ке биде успешен проектов на Том Тиболдор.На срединава на сезонава се повредив многу ми беше тешко но Том ми приде и ми рече :"Станувај бе дете да играш не биди мрза ништо не тие докторот ја направи анализата и рече дека си спремен"по тоа јас бев лут на Том и бев спремен да си идам но тој ми рече повторно:''Ако влеземе во втора лига си седиш кај што си ако не влеземе можеш да идеш кај сакаш ги има стотици како тебе на ТЛ''.Некако тоа ме мотивираше да продолзам понатака и да заборавам дека нешто погрешно се случило.Јас во финалето не одиграв како што занев веријатно поради притисокот.Но некако извадивме жива глава во втората утакмица на гостински терен.Сега сигорен сум дека ке направиме нешто во 2 лига и веке не мислам дека се се збори на празно.Кога го дигнав трофејот сварно се чувствував како шампион.Само напред нема вракање

This Post:
00
199108.42 in reply to 199108.41
Date: 3/3/2013 2:54:32 PM
Overall Posts Rated:
2121
То бе Том, цар си!!! Том за портпарол на репрезентациите во Македонија. ТОМ!!! ТОМ!!! ТОМ!!!

This Post:
00
199108.43 in reply to 199108.42
Date: 3/3/2013 6:02:09 PM
Overall Posts Rated:
1111
abe imam iskustvo vodam stranici na fb i + koga ke vlezam vo zona se e mozno :)

This Post:
22
199108.44 in reply to 199108.43
Date: 3/3/2013 7:06:19 PM
Pelister Bitola
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
1818
Јас како менаџер после влезот во прва лига по 3 пат можам да кажам дека многу сум среќен што тоа го направив токму сега кога одличниот и непобедливиот Tom Tiboldor и неговите кошаркари гладијатори влегоја во втора лига. Доколку токму сега не обезбедев пласман во прва лига и по некоја случајност паднев со Tom во иста лига тешко дека некогаш друг пат ќе имав шанси за ваков успех. Сега само се надевам дека ви блиска иднина нема да испаднам во втора лига бидејќи не сакам да се соочам со еден од најдобрите ББ менаџери Tom и неговата абициозна екипа. Исто така сакам да кажам дека денес поднесовме жалба до дисциплинската комисија на Македонската ББ заедница бидејќи Горе споменатиот Tom без наша дозвола го најми нашиот клубски преведувач Translate Google да работи во неговиот тим и да му помага при подготвувањето на неговите прес конференции иако тој сеуште има важечки договор со КК Пелистер Битола до крајот на 2048 година. Иако преводот е слаба страна на Translate Google и ние немаме некоја голема корист од него сепак тој е член на нашиот стручен штаб и не смее да дава преводи во други екипи па макар тие биле и погрешни.

This Post:
00
199108.45 in reply to 199108.44
Date: 3/3/2013 7:12:31 PM
Overall Posts Rated:
1313
aaaahahahahahahahaha :DD Auu Kakva bomba za Tom bese ova :))

This Post:
00
199108.46 in reply to 199108.44
Date: 3/4/2013 4:50:01 AM
Overall Posts Rated:
1111
abe vie site od bitola me zaebavate :)
abe ima nekoj advokat ovde go tuzam Rakijadete komentarite za mojata upotreba na google translate inaci
i da bog da dade pAlister da izgubi vo sreda od VARDAR za inaet na site so komentiraa :)

Last edited by Tom Tiboldor at 3/4/2013 5:10:37 AM

This Post:
11
199108.47 in reply to 199108.46
Date: 3/4/2013 9:34:19 AM
Pelister Bitola
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
1818
Пред да бараш адвокати или каква било друга помош и пред да напишиш некоја друга објава на странски јазик обрни повеќе внимание на твојот Македонски литереатурен јазик бидејќи изгледа не ти оди со него нешто многу.

P.S. Пелистер со вардар игра? :S Јас се си милсев со Миравци игра...

This Post:
00
199108.48 in reply to 199108.47
Date: 3/4/2013 2:56:26 PM
Overall Posts Rated:
1111
jas ne se zamaram kako pisuvam zosto ne e nesto vazno pres konferencia
p.s sigorno e igrat Vardar i pAlister.Miravci nemozat da gi tepa pAlister kako vardar

This Post:
11
199108.49 in reply to 199108.48
Date: 3/7/2013 1:36:14 PM
Overall Posts Rated:
2929
Deneska Angelcinja se pretstavija vo odlicno svetlo so edna od najdobrite Germanski ekipi,,Hamburg Supersonikcs,, . No na golema zalost na kraj so kos vo prvoto prodolzenie so zvukot na sirenata sepak izgubivme.No ova e dobro iskustvo deka moze da igrame so sekoj i ne treba da se plasime od nikoj. Ova posebno vazi za reprezentacijata na MAKEDONIJA .POZDRAV DEDO

Advertisement