BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar center program

Magyar center program

Set priority
Show messages by
This Post:
00
232639.39 in reply to 232639.37
Date: 2/28/2013 5:27:14 PM
Overall Posts Rated:
350350
A "nincs tisztában a valós helyzettel és nem lát a dolgok mögé" féle személyeskedést meg hagyjad már légyszives, értem én, hogy csak azt próbálod szemléltetni, hogy te mindenkinél jobban tudod a dolgokat

Nem volt ebben semmi személyeskedés, tényeket írok:
Na, ha tisztában lennél a viszonyokkal, akkor egyetértenél, hogy nagyon szűkös a pénzügyi háttér a játékban.
Ugyanis ott tartunk, hogy egy 13000-es megismétlem 13000!!! fős stadionú csapat nem fog elbírni egy 90 körüli centert a normális csapata mellett. Ez sok nekem is, sok lenne még 149 másik 3. ligásnak. (csak mondtam egy számot, de kb fedi az arányt)
Ne várjuk el már azt, hogy minden 3. ligás csapat rendelkezzen 16-20000-es stadionnal! Ez nonszensz.

Továbbá, ha tudnád azt, hogy hány "selejtes" csak fő skillre alkalmas magasember jön évente a drafton biztosan a fejed fognád mérgedben vagy keservedben.
Azt se látod át ki hajlandó edzeni és kit kell kérlelni ne adja el, hanem edzze , mert ha külföldre kerül, akkor onnantól fogva elbuktuk. De ezt már sokszor írtam...
Éppen ezért mondom: nem látsz a dolgok mögé. Ha nem látsz bele, akkor jobb ha inkább csöndben maradsz, mintsem alaptalan vádakkal állsz elő, hogy megint "hülye voltam a reformjaimmal".

A mostani állapotokat pont a fő illetékesek nem látják, azaz a BB-ék,a játékkészítők odafent az 1. ligában a "seggük alá edzett" magasemberekkel.
Nem érzik, hogy milyen nehéz kijönni 160-180 jegybevételből ha valaki nagy merészen edzett egy 90-120-as centert.
DE! Miért is 90k a bére és azt miért nem bírja el? Mert alig van 1-2. osztályban, aki 18 éves kortól kezdve c/ ecs-ét edzene átvenni viszont restek 1-2 kivételtől eltekintve....
Muszáj 3-4. ligában edzetni őket különben sehol se lennénk egyik válogatott szintjén sem.
Ha itt tartunk igenis kötelességnek érezném átvenni egy 1-2. ligásnak azt a játékost, akit alsóbb ligában nem tudnak eltartani. Ezért ostorozlak titeket odafönt.

Tárgyra visszatérve:
Még mindig várom Dózsára, Zlatanovra a vevőket.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 2/28/2013 5:33:51 PM

This Post:
11
232639.40 in reply to 232639.39
Date: 2/28/2013 5:58:00 PM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
reagálok erre gyorsan,bár nem nekem írtad, de hátha előrébb jutunk...
azt vedd figyelembe hogy van egy rendszer, amihez alkalmazkodni kell. (ha már azt az utat választottad hogy játszol a játékkal) , nem fogod Te sem én sem, Senki sem megváltoztatni a rendszert... teljesen felesleges ezen rágódni. (kb annyi értelme van mint ha holnap kiállnál az utcára és elkezdenéd azt fejtegetni hogy 1% adókulcsot vezessenek be,mert szted az a jó)
minél jobban alkalmazkodsz annál sikeresebb vagy.

Krizsán skilljeit ismerem a felsoroltak közül.. neki tudom mi a problémája leírtam, nem fog senki sem egy 4-es tempójú közel 180ezret kereső embert átvenni. ezt majdnem ugyan ugy el kell fogadni mint a BB rendszerét...

ha megkérdezel 10 mentort hogy szerinte szabad -e III. ligában 90ezres játékost eltartani , sztem nagyon egybehangzó vélemény lesz, itt megint fallal szembe mész...
félre ne értsd megint csak azt mondom edzeni kell... de mellette sikereket kell elérni és fel kell jutni egy 90ezres játékossal. ha esélytelennek ítéled a feljutást akkor meg Nem szabad főskillekre edzeni vagy el kell adni.
valóságban is hol játszik egy magas fizetésű játékos III. ligában?
Tervezni kell ennyi.

csak ugy tudsz eltartani egy nagy fizetésű játékost hogy sok sok meccset nyersz, vagy a kupára mész rá ami ugye heti +50ezer ami megint csak nem kevés, vagy arra hogy megpróbálsz feljutni.

és abban igazad van hogy a 18ezres stadion nonszensz III. ligában ez teljesen igaz mert ritka mint a fehér holló. de sztem az is hogy 16szezon után 10800-as stadion van.

persze ha Te csak az edzés miatt játszol ezzel a játékkal amihez ugye senkinek semmilyen köze nincs akkor meg 1. játékost simán ellehet tartani ugy hogy nincs mellette csapatod, és közben meg el -el adogatod a másik 1-5edzett játékosodat...

remélem nagyjából érted mire gondolod, és nem támadásnak veszed megint.

Last edited by Domi at 2/28/2013 5:59:08 PM

This Post:
00
232639.41 in reply to 232639.38
Date: 2/28/2013 5:58:25 PM
Overall Posts Rated:
350350
Igen,mindkét eset előfordulhat.

1. ledraftol, feledz, nem bírja majd "bagóért" elad muszájból. Pl: 17-16-17 - legyen Krizsán a neve

2. Utánanéz edzi egy darabig fő skillre, aztán ráun vagy más skilltt edzene.
DE! A 2. számú játékossal sanszosan nem tudunk u21-ben alapemberként számolni a 11-12 bv+2 pontossal.
Pádár-szindróma! Ami meg utána történik illetve nem, azért úszik el az NT tagsága. Ugyanis nem fogják 21-23 évesen bentre edzeni, külföldön pláne nem....

Summázva: Krizsánból még lehet NT - fő skillek alapján -, de ha sokat cicóznak Pádárral, akkor ő lehet hipermultis, akkor sem lesz felnőtt NT tag a benti skillek mérsékelt edzése miatt.... Vagyis ő kuka NT szempontból.

A 2 ecs-és modellt nem vitatom, én is ezt preferálnám ha lenne rá elég alany! De sajnos nincs vagy aki van elvész rajtunk kívül álló okokból kifolyólag pl botulás, nem ír vissza a tulaj stb...

Azt örömmel nyugtázom, hogy segítenél akár még mentorkodni is.

A fő gondot ott látom, ha valaki feledz 4-ben egy 3*12-es embert 19 éves korig azt ki fogja átvenni és továbbedzeni?? Mármint úgy értem külön farm kéne hozzá a 3-ban vagy netán 2-ben. Miért kéne farm? Mert 19-20 évest borzasztó drágán tudsz venni és ahhoz egy "mezei" csapat nem biztos, hogy elég pü-ileg. Sanszosan lecsapnának rá kínaiak, akik ne adja ég csak trédelnének vele. Ez a baj ezzel.

De cáfolja meg az élet és legyen hozzá minél több nevelőklub + átvevő és edző csapat. Főként magas osztályokban (1-2.)
Kicsit kételkedem...

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 2/28/2013 6:00:47 PM

This Post:
00
232639.42 in reply to 232639.40
Date: 2/28/2013 6:23:29 PM
Overall Posts Rated:
350350
Én azt tanultam, ha valami nem működik jól azon javítani kell és érdemes. Nem pedig szőnyeg alá söpörni a problémát..
Legyen akár valós dolog vagy csak egy kitalált világ. Ezért nem tudok alkalmazkodni: ez csak egy játék, amit át lehetne programozni!

Igen, a feljutás CSAK egy csapatnak sikerülhet.. Mi van, ha döntős csapatban játszik a 90k-s, de nem tud feljebb jutni?
Rajtamarad 100k fölött, muszáj eladnia kényszerből. Volt rá példa, hogy ilyen miatt valaki befejezze a játékot, pedig jó nevelő volt. Megunta, hogy nem tud versenyezni a "tőkésebb" riválissal - mert ugye az edzés rengeteg pénz - és ha fel is jutott másodjára, akkor meg rögvest kiesett, mert erős ligába került. OFF, de például mondhatom idén csote csapatát Borgulyával.

(21285296)

Mi lesz Borgulyával ezután? Meg tudja-e tartani csote a 4. ligás jegyárszinten, amit a 2-20-as kiesés után alkalmazni kell??
És ha nem bírja eltartani ki fogja megvenni sokmillióért (2-3), mert annyit ér?! Lehetőleg magyar legyen... de ki lesz?!

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 2/28/2013 6:33:57 PM

This Post:
00
232639.43 in reply to 232639.41
Date: 2/28/2013 6:24:04 PM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
mentorkodni mentorkodok én már most is , ha nem volt érhető az előbb pontosan arra gondoltam hogy ha vki ujonc ledraftol egy nagy tehetséget, "kirendelni" mellé egy mentort aki nagyjából segit felépiteni mind a játékos mind a csapata karrierjét.. pont azért hogy 3-4szezon mulva már ne IV- vagy épp III. ligába legyen...

A fő gondot ott látom, ha valaki feledz 4-ben egy 3*12-es embert 19 éves korig azt ki fogja átvenni és továbbedzeni?? Mármint úgy értem külön farm kéne hozzá a 3-ban vagy netán 2-ben. Miért kéne farm? Mert 19-20 évest borzasztó drágán tudsz venni és ahhoz egy "mezei" csapat nem biztos, hogy elég pü-ileg. Sanszosan lecsapnának rá kínaiak, akik ne adja ég csak trédelnének vele. Ez a baj ezzel.

sztem:
az a fő gond hogy valaki olyan játékost edz fel IV . ligában akire nincs ott még szüksége, és már rég nem ott kellene játszania.

sajnos Krizsánból sem hinném hogy lesz NT , hiszen már lengyel IV. ligában jár... bár kitudja...

valszeg szemléletbeli különbség van, nagyon kiváncsi lennék rá hogy pl hogy saccolod meg Nizan-t nálam,( nagyjából már segítettem mert beszéltünk ugye már erről PM-ben)
hogy 100ezres fizuba mi fér bele, és hogy szinte ő nyerte meg a kupát és eddig a PO -t is...

28pont átlagban 13leppatanó, bőven 50% feletti dobóteljesítmény 1blokk meccsenként + 1,5golpassz /meccs , mindezt 38perc alatt.
ha vége a PO-nak ígérem elküldöm a skilljeit vagy ide is bemásolom nekem mindegy..
kíváncsi vagyok ki mire tippel hogy mit tud..
persze csak ha érdekel..

Last edited by Domi at 2/28/2013 6:25:14 PM

This Post:
00
232639.44 in reply to 232639.42
Date: 2/28/2013 6:46:59 PM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
pont ezaz .. "nem működik javítani kell rajta", nagy stadion +feljutás= probléma megoldva.
és ez csak 1 vkitől függ mindig csak a tulajtól... nem fognak azért írni egy olyan programot ami szted jó, abban ugyan ugy találhatnak mások hibát..

nem ismerem csote esetét de azt is eltudom képzelni hogy direkt esik ki II.-ből aztán jövőre újult erővel nekivág....
de ez csak egy tipp nem tudom.

anyagi részét meg ne mond nekem mert pontosan tudom 7szezon alatt húztam fel több mint17ezres csarnokot, ugy hogy folyamatos edzés is volt(még 6-os edzőm is volt III. ligában), kupában min 64közés jutottam minden évben eddig,
jelenleg nincsenek millióim ez igaz de bajnokesélyes csapatot sikerült összeraknom, ugy hogy különösebb nagy trédeket sem csináltam, persze azokon jókat kerestem akiket a Dusan Mincza CSiki 3-as mellett edzettem majd továbbadtam...

és nem csak nekem sikerült rövid idő alatt feljutni I-IIligába , szóval nem egyedi esetről beszélek.

Last edited by Domi at 2/28/2013 6:48:12 PM

This Post:
00
232639.45 in reply to 232639.44
Date: 2/28/2013 6:58:08 PM
Overall Posts Rated:
350350
és abban igazad van hogy a 18ezres stadion nonszensz III. ligában ez teljesen igaz mert ritka mint a fehér holló. de sztem az is hogy 16szezon után 10800-as stadionod van.

Erre mindenképp reagálok egy korábbi hsz-ből. Azért van csak ekkora stadionom ,mert az "építési költséget" értsd 5-600k-t azt 6-os edzőkbe fektettem be inkább. Erről jut eszembe az egyik GM pofátlanul szemtelen válasza arra miért ilyen drágák a 6-7-es edzők? Nos, szerinte az potom csekélység... az elitligában igen minden bizonnyal, de nem ott játszik a felhasználók és nevelőklubok elég nagy aránya...

A feljutás erősen szerencse kérdése is, erről szegény Encibenci tudna mesélni... 5-6. alkalom óta elbukik a küzdelmekben
(idén ugyan nincs még vége, de... nem ő játszik 2* is otthon)

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 2/28/2013 6:59:19 PM

This Post:
00
232639.46 in reply to 232639.45
Date: 2/28/2013 7:14:51 PM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
stadion van... ha mar idezunk akkor pontosan es ne utana irogassunk... direkt nem akartam irni hogy rolad vamn szo. csak altalanossagban irtam.
6-os edzot is leirtam volt nekem is 3.ligaban.

Encinek meg olyan csapata van ha sikerul neki a feljutas fix tag lesz evekig 1ligaban.
persze mondhatni pech II.2 -be kerulni de az is olyan hogy minden evben 5 uj csapat jon . szoval 2-3 szezon es egyaltalan nem biztos hogy az lesz a legerosebb 2. liga... kulonben meg 2.liga bevetele mar tenyleg nagyon sok mindenre eleg.

Last edited by Domi at 2/28/2013 7:16:15 PM

From: Cimi

To: Domi
This Post:
11
232639.47 in reply to 232639.46
Date: 2/28/2013 7:36:21 PM
Overall Posts Rated:
146146
Figyeljetek. Ebben a játékban mindenkinek más a célja. Kérlek ne irkáljatok ilyeneket,hogy 3 ligában ezt és azt nem lehet eltartani(a végén még nem nevelnek centereket:-)).
A stadion épités és az eredményesség pedig simán mehet egyszerre szerintem. 7 szezont nyomtam le 2 osztályban vagyok van 14 ezres stadionom kineveltem 2 válogatotat. Ha nem ebbe a csoportba lennék már a ligában pattogtatnék:-).

Gilának abban igaza van,hogy a legnagyobb probléma az edzökérdés. Ha akarsz egy 6-os edzöt jo fizuval az 500-600 ezer abbol 3000 féröhelyet csinálsz ez a durva. Szerintem ha ezt megoldanák sokat javitana.
Semmi mást nem kell tenni mint több edzöt berakni. Szerintem ez lenne a kulcs mert ez rengeteg pénzt kivesz a játékból.

This Post:
00
232639.48 in reply to 232639.47
Date: 3/1/2013 1:44:53 AM
Overall Posts Rated:
188188
nevezzük át a topic-t John ellen-re :-)

From: kaygee

To: Domi
This Post:
00
232639.49 in reply to 232639.44
Date: 3/1/2013 3:48:58 AM
Overall Posts Rated:
173173
anyagi részét meg ne mond nekem mert pontosan tudom 7szezon alatt húztam fel több mint17ezres csarnokot, ugy hogy folyamatos edzés is volt(még 6-os edzőm is volt III. ligában), kupában min 64közés jutottam minden évben eddig,
jelenleg nincsenek millióim ez igaz de bajnokesélyes csapatot sikerült összeraknom, ugy hogy különösebb nagy trédeket sem csináltam, persze azokon jókat kerestem akiket a Dusan Mincza CSiki 3-as mellett edzettem majd továbbadtam...

és nem csak nekem sikerült rövid idő alatt feljutni I-IIligába , szóval nem egyedi esetről beszélek.

Természetesen nem elvitatni szeretném az érdemeidet (főleg úgy nem, hogy a döntőben most te állsz nyerésre), csak egy másik nézőpontot mondanék. Azért voltak itt, akik amiatt jártak pórul, mert azok a játékosok, akiket meg tudsz most venni 1 milla körül (lásd például a csapatodban játszó két magas embert), azokért néhány szezonnal ezelőtt akár 4-5 milliót is ki kellett fizetni, és ezeket a játékosokat később vagy a töredékéért lehetett továbbadni vagy pedig szépen kiöregedtek. Nem csak magyar viszonylatról beszélek, bár biztos, hogy itt is tudnának páran hozni néhány kellemetlen sztorit erre. Emiatt azért sokan kerültek nehezebb helyzetbe. Többnyire azok vannak most itt a ligában, 1-2 régi motorost leszámítva, akik időben felismerték, hogy multisabb kinti játékost vagy bedobót érdemes edzeni, és a magas játékosokat megvenni. Többek között én is ezt a taktikát folytattam szezonokon át, míg például a játék kezdeti stádiumában sokkal jellemzőbb volt a centerek edzése, nyilván kicsit más fizukkal és finanszírozási viszonyok mellett. De egy akkori valamennyi tartalékkal rendelkező, kb. nullás költségvetésű csapat azért azzal szembesült, hogy elértéktelenedtek a játékosai.

Meggyőződésem, hogy a centeredzésből történő kiábrándulás az egyik oka annak, hogy gondban van a válogatott is. Ha lett volna itt szezononként 4-5 felnevelhető multis, akkor nem lenne bajban, de annyi bizonyos, hogy Gilának annyiból igaza van, hogy kénytelenek vagyunk abból főzni, amink van, és ha nem neveljük fel valahogy a gyatra kiegekkel rendelkező magas játékosokat, akkor visszaeshet az U21, nagyválogatott pedig nem lesz. Szezonok óta látszik az, hogy a nagyválogatott gondban lesz magas emberekkel, olyan lesz a felnőtt kori állapot, amilyen a fiatalkori volt, itt tetszik, nem tetszik, nem nagyon jön össze a szarból várépítés.

Tényleg csak kiegészítésként mondom ahhoz, amit írtál.

Last edited by kaygee at 3/1/2013 3:53:26 AM

Advertisement