tak między bogiem a prawdą, to oczywiście chcę awansowac do 3 ligi, ale zdaję sobie sprawę, że nie będę miał w niej czasu na rozwój
Może i w III lidze czasu na rozwój zbyt wiele nie ma, ale zarobki są zdecydowanie większe (nie ma co ukrywać w IV lidze nie jest łatwo utrzymać taką grupę zawodników jaką ma w składzie czołówka zespołów z naszej ligi). Tak więc z finansowego punktu widzenia, lepiej chyba nawet na jeden sezon wejść do III ligi żeby od razu z niej spaść (i może przy okazji drapnąć kogoś w drafcie), aniżeli w żółwim tempie rozwijać się w IV lidze. Takie jest przynajmniej moje zdanie na ten temat, stąd we mnie taka wola walki o awans. Zresztą liga nie kończy się tylko na naszej konferencji. Jestem prawie pewien że ASECO Witowy wygra Big 8, a z jego składem i nastawieniem wychodzi na to że szanse w finale są "fifty-fifty" :)
A co do botów - we wszystkich III ligach jest tylko jeden bot który ukończył sezon na miejscu niezagrożonym spadkiem, reszta to oczywiście bezpośredni spadkowicze i barażowicze (każdy z barażowiczów dostał lanie w pierwszym meczu o spadek). Tak więc nawet z Twoim bilansem wynoszącym 21-1 innych szans na awans poza zwycięstwem w finale nie widzę.
Pozdrawiam,
MuzG