BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > U21 V.

U21 V. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
246064.39 in reply to 246064.32
Date: 8/6/2013 9:25:38 AM
Szepiz Playground
II.3
Overall Posts Rated:
185185
Second Team:
Ground Zero
Generikusan összecsinálhatod magad, ha csak 10-ből 1-szer netán kétszer jön be. Pont ezért nem jó! Ha bizonyíthatóan használna az esetek 2/3 vagy 3/4 részében azt mondanám oké, életképes.

Ha figyeltel arra amit irtam, epp azt ecseteltem, hogy szamomra 2-bol 2. Ket kritikus meccsem volt es mindkettot elvesztettem. Viszont mint ahogy sokan szidjak, ellenzik, nem javasoljak erdekelne hogy miert. No erre nem kaptam meg kezzelfoghato valaszt.

Ha be is jön, az is csak amiatt van, mert pl jobb volt a szellemed vagy jóval gyengébb az ellenfeled. Azért azt is el kell ismerni egy 4. ligás csapat meg egy u21 válogatott között nem tudsz egyenlőséget tenni. Mint ahogy egy MKl is más kávéház,mint egy 2. liga

Termeszetesen nem is akarok egyenloseget tenni, ugyanakkor azt gondolom, hogy egy vedekezesi sema (ha altalanossagban es sokak szerint ) nem mukodokepes, akkor az nem azert van, mert mas szintet hasonlitanak ossze. Feltetelezem hogy IV ligas csapat egy masik IV ligas csapat ellen is kell hogy eredmenyezze ezt a tendenciat, maskulonben hogy lehetne tendencia?
Nezdd meg kerlek az alabbi meccsem (a mar emlitett tavalyi dontobe jutas).
- Azt gondolom mindkettonk csapata joval tulmutat egy atlagos IV ligas csapatnal
- Egymashoz merve kozel azonos keretunk volt, nem tudnam elbillenteni a merleget egyertelmuen se ide, se oda
- Mindketten szinte a teljes szezont vegig lazaztuk, tehat a szellem is azonos es kelloen magas
- A hazai palya nala volt, ez talan lehet az ok, de valoban csak ez?
- O meccs utan amikor gratulaltam neki bevallotta hogy vegig ellenem keszult es elemezte mit hogy jatszottam es latta hogy belso tamadsra epul a csapatom es 2-3 zonat huzott. Megkerdezesemkor azt mondta minden belso emberenek 12-es BV-je volt. (az en tamadoim 2 pontosa, 12 es 13 voltak)
- Kinti embereim 10 illetve 12-es KV, valamint 10 es 11 es dobotav es tempo.
- Tamadohullam kiemelkedo nalam.
Mindezek tukreben szamomra ugy tunik, a 2-3 mukodott, es azzal billentette maga fele a gyozelmet. Viszont pontosan azert irok, mert erdekel es ha kezzelfoghato magyarazatot tudnatok mondani hogy ez miert nem igaz, akkor elfogadom, de egyelore csak kozhelyeket latok.
http://www.buzzerbeater.com/match/59040847/boxscore.aspx

A masik peldam pedig ez:
- Itt van azert annyi kivetel, hogy van ket borzasztoan eros fiatalja. De nme tudom az eleg e egy komplett csapat ellen.
- Vegsosoron o is zonat huzott ellenem.
http://www.buzzerbeater.com/match/60711380/boxscore.aspx

Ha megnézed a korábbi éveket, akkor sem alkalmazták túlzottan az u21 kapitányok, mert hatástalan és ők ezt belátták pont a fentebbi nagy válogatott tapasztalatok tükrében. Nem azért nem alkalmazták, mert ők gyávák voltak - pedig tudták ők is , hogy az ellenfél 2 pontost jön - mégsem nyomták be, hanem az 1-1 működőképesebb a 2 pontos ellen. És erről már beszéltek eleget a nemzetközin is. Ott is lehúzták a 2-3 zónát a klotyóba, mert sz..t sem ér. És ezt nem csak én mondom, kérdezz meg pár exkapitányt (Wolwerine, cimi) vagy scoutot. Ami rossz (2-3), azt el szokták kerülni.

Ok.....meg mindig csak a kozhelyeket latom, X meg Y is azt mondja, meg ok is belatjak. De mit latnak be? Pont ezt kerdezem.

Last edited by Szepiz(U21 NT) at 8/6/2013 9:27:30 AM

This Post:
00
246064.40 in reply to 246064.39
Date: 8/6/2013 9:39:10 AM
Overall Posts Rated:
350350
Utolsó kérdéssel hadd kezdjem.. Azt látják be, hogy nem okés valami a 2-3-ban, hogy nem garantált a a sikere és úgy meg tényleg oroszrulett alkalmazni,mint ahogy egy nálam okosabb is jellemezte.. Éppen ezért maradtak az 1-1 mellett.

A meccsedhez nem tudok érdemben mit mondani, de a ha nem vagy jobb támadásban az ő védekezésénél nehéz lesz átrágnod magad rajta. Lehet, hogy jobb irányítója volt, lehet, hogy csak fanatikust vett és te nem vettél vezért ellene.
Lehet, hogy jobb volt a formája... Passz..
Nem tudom, de azért a hazai pályának viszonylag nagy előnye van még két nagyjából azonos tudású csapat között is.
Pl a 2-ben vagy MKL-ben épp ezért baromi nehéz idegenben nyerni...

This Post:
11
246064.41 in reply to 246064.36
Date: 8/6/2013 11:58:48 AM
Overall Posts Rated:
350350
Az nem igaz, hogy senki nem szólt, hogy motsolnunk kellene a bolgárok ellen.

Idézek a július 29-i pm levelemből

amúgy írtam 2 hete, hogy a bolgártól motsot fogunk kapni épp ezért kell nekünk is azt menni.

This Post:
00
246064.42 in reply to 246064.41
Date: 8/6/2013 3:50:10 PM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
mindenki motsot várt a bolgároktól.... ezzel nem mondtál ujjat...

From: Wolwerine

To: Domi
This Post:
00
246064.43 in reply to 246064.36
Date: 8/6/2013 4:20:39 PM
Overall Posts Rated:
190190
Egy valamit szeretnék kiemelni: ha ilyen rendszerben marad az U21, valamint a felnőtt válogatott elképzelése is megmarad, nem kell a 15-ös passzolás. Amikor PG scout voltam, se kellett, azóta szerintem pedig még kevésbé. Az edzés lassulása miatt kinti posztra 15def 11-12-passz és e mellé 12-13 labdavezetés-technika páros kellene. Leginkább azért, mert rááltak a csapatok a magas 2 pontossal rendelkező IR-DH-kra, akiknek viszont nem kell a passzolás, hanem egyedül kell megoldaniuk a helyzetet, főleg a 2-3-as zóna ellen. Feltételezem, ezért sem működött úgy a 2-3-unk néha, mint kellett volna. Másrészt ezt a kevesebb passzolás-több 1-1 rendszert könnyebb összepaszírozni a felnőtt válogatott követelményeivel fiatalabb korban. Így az, aki esetleg IR-t nevel, eltolt edzéssel nevelheti a felnőtt válogatottnak készülő bedobószerű centereit.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
From: Domi

This Post:
00
246064.44 in reply to 246064.43
Date: 8/6/2013 4:34:23 PM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
ugye két út van (legalábbis sztem) magas passzolás magas támadohullám IR -DH poszton...
BD poszton pedig magas passz mellett(min7) magas 2 pontos és BV
és 2db C belső posztokra,,,
a másik út amit Te írsz... de itt a BD -nek még multisabbnak kell lennie hogy magas legyen a támadohullám..
mert legfőképp a passz viszi fel a támadóhullámot...és mellette a labd. technika...
ezekre állt rá most szinte mindenki...
ezek ellen tud működni a 2-3as zóna csak megfelelő BD kell hozzá védekezésben...sztem VB fogják sokan használni eredményes a zónát.. de majd kiderül ez..

mindegy is.. igazából mivel mindenki erre állt rá ezért is írtam anno hogy szeretném pont ez ellen kihegyezni a védekezést.. és magas leppatanoval rendelkező játékosokat edzetni.. és támadásban pedig kintről nagyon jól dobo embereket edzetni..
mert ha még ki is jonnének ránk zónázni olyan magas eltérés lenne a lepattanok számában hogy azzal meccseket nyernénk...
és ezt továbbra is tartom hogy ezzel mindenkit megvernénk... ha lenne kellő jelentkező edzésre csak sajnos a mostani 18éves korosztály nem ilyen volt...

alapvetően kevesen edzenek ezt kell észrevenni és őket megbecsülni...
lehet nagy dolgokról beszélni meg 6-os edzővel edzeni...
de legjobb példa verebes.. igazából mindezek ellenére közel nem volt húzóembere az u21 válogatottnak kb 5% esélye van NT-re mégis legenda pot..(vhol el lett rontva) és ő elvileg jó kézben is volt.. de mégsem garancia semmire...
szóval nehéz ez...

This Post:
00
246064.45 in reply to 246064.42
Date: 8/6/2013 4:42:56 PM
Overall Posts Rated:
350350
hát "ujjat" biztosan nem, de még csak újat sem. De ha tudtuk, akkor miért nem azt mentünk mi is?
Ha az észt meccs +bolgár behúzva úgy sanszosan továbbmehettünk volna- még akkor is talán, ha a lengyelek megvernek 40-50 ponttal a ts hiányunk miatt

This Post:
00
246064.46 in reply to 246064.43
Date: 8/6/2013 4:49:00 PM
Overall Posts Rated:
350350
Szerintem 11-12 passz az csak kinti Ir-nek elég. 13 legyen a benti minimum ha már alkudozunk.
Mindenesetre a kv az szigorúan 15 legyen , abból nem szabad engedni. Baromi fontos a 2 pontos elleni védekezésben az is. A technika/labdvez arányok a felhozataltól is függnek, de 1-2 jobb példánynál meg lehetne nézni...

Pont emiatt kéne konkrét és elérhető minimumot állítani, hogy kispista is tudja mire számítson a fiánál és ne az legyen, hogy kukubence véletlenül csak 10 passzt kap és több egyéb sklilt és azzal gyakorlatilag kuka lesz u21 szempontból...
Minden benti IR-nek legalább 13 passz, 15 kv és adottságtól függő kiegek.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 8/6/2013 4:56:32 PM

This Post:
00
246064.47 in reply to 246064.45
Date: 8/6/2013 5:10:50 PM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
kösz hogy kijavítottál, így 11óra körül.. "kicsit" gyakrabban figyelhettél magadra is...:)

2vereséggel is elég sanszos volt hogy továbbmegyünk, hiszen nem hiszem hogy sokan tettek volna a bolgárokra az észtek ellen...

felesleges ezt még szajkózni... persze lehet mint ahogy Te szoktad is...
ha motsolunk a bolgárok ellen akkor továbbmegyünk, illetve ha az észteket normállal verjük akkor is...
sőt ha lazával kikapunk az észtektől akkor is...

This Post:
00
246064.48 in reply to 246064.47
Date: 8/6/2013 5:17:40 PM
Overall Posts Rated:
350350
Most öregem nem csinálsz egyebet,mint takarózol.. Mented az irhád, pedig tudtál róla, hogy a bolgár motsol, te mégsem tetted. Szóltam én is, gondolom a segítők is. Mégsem jót választottál. Hibázni persze lehet, csak akkor ismerjük is be ha vétettünk.
Na mindegy. Túl vagyunk ezen. Talán a jövő generáció jobb lesz egy fokkal. Tekintsük előre.

This Post:
00
246064.49 in reply to 246064.48
Date: 8/6/2013 5:24:35 PM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
Hibáztam , egy szóval se mondtam hogy nem tettem volna...

Sajnálom hogy nem mentünk tovább.
Több lehetőség volt.. akkor és ott úgy tűnt hogy jól választottam ez van, sőt még utána is...
most visszatekintve és hogy tudom az eredményeket máshogy csinálnám.

Advertisement