Ja czepiłem się tych nieszczęsnych C/PF bo to ich najbardziej obciąża pensja i to najczęściej w ich przypadku wysoka pensja zmusza do wystawienia na TL i przerwania treningu. Chociaż oczywiście problem boków dotyczy także innych pozycji...
Nie rozmawiajmy o personaliach bo to droga donikąd, naprawdę (bo akurat z Poskrobką to chyba Ci nie wyszło, z JW do pewnego stopnia też).
Piszę dając przykłady konkretnych zawodników, bo łatwiej jest mi bazować na rzeczywistym Poskrobko, czy JW niż fikcyjnym Kowalskim, czy Nowaku. A z tym czy mi wyszło, czy nie to niestety nie zgadzam się z Tobą. W przypadku JW, chodziło mi raczej o to czy był w ogóle trenowany na górze, a nie o tym jak ta jego góra wygląda, bo jego akurat natura obdarzyła dość dobrą górą jak na C...ale faktycznie można uznać, że z JW wyszło mi tylko do pewnego stopnia, co nie zmienia faktu, że jego góra też mogła by być lepsza. Natomiast już góra Poskrobki pozostawia wiele do życzenia. Możliwe, że różni Nas po prostu pojęcie tego jak czerwona powinna być góra. Z tego co pisałeś można zrozumieć, że poziom respectable Cię satysfakcjonuje. Faktycznie tak jest? Według mnie chociaż niektóre górne skille powinny być lepsze.
Mamy wiele, często innych spojrzeń na różne sprawy. Szefciu przedstawia pewną wizję na forum, z która ja z resztą też się utożsamiam, Hiszpania wygrywa z Nami grając TiE, przy Naszym CT, Juniorro narzeka, że nie ma konkretnej wizji zmian i trudno mu niestety się dziwić, a czas działa na Naszą niekorzyść. Może warto by było przedyskutować kilka spraw w pewnym wąskim gronie (np. skauci, selekcjonerzy i menadżerowie z PLK) i opracować jakiś konkretny system szkolenia, tak jak mają to zrobione najlepsze reprezentacje? Albo niech scauci poszczególnych pozycji opiszą swoją wizję szkolenia w oddzielnych wątkach i poddać tą wizję pod dyskusję. Może dojdziemy do jakichś dobrych wniosków, bo przecież też nie chodzi o to żeby na siłę coś zmieniać. Acha...napisałem w wąskim gronie, bo mam wrażenie, że w szerokim nigdy nie dojdziemy do jakichś konkretnych wniosków...
Last edited by kozlik4 at 8/27/2009 1:59:05 PM