Svobodu rozhodování nikdo nikomu nebere, takže tady bude asi základní problém Tvého nepochopení celé věci. Všechno, co se manažeři dozvídají, jsou buď rady k tréninku apod. a je na něm, jestli se jimi bude řídit nebo ne. Případně, když je mu nabídnuto, že někdo má o jeho hráče zájem, tak je zase jen a jen na jeho svobodném rozhodnutí, jestli takovou nabídku přijme nebo ne. Navíc dostávají manažeři i obecné rady k vedení týmu, když vidíme, že by mu mohly pomoci (např. když vidíme soupisku s 20 a více hráči) nebo když se na něco sami zeptají. A zase je na nich, jestli ty rady využijí nebo ne.
Chceš snad tvrdit, že jsem Tě někdy k něčemu nutil? Vždycky šlo jen o doporučení a sám si zvolil takovou cestu, která Tvoje hráče dostane do NT později, než by to mohlo být při jiném pořadí tréninků a já to akceptuji, protože i pro mě není až tak důležité, aby hráči byli použitelní co nejdříve, ale aby se z nich celkově vypiplalo to nejlepší, co jejich potenciál umožňuje. Stejně tak bych akceptoval, pokud by si je přestal trénovat a odmítl případné nabídky na prodej (pokud by se našel někdo, kdo by měl zájem je koupit a trénovat).
Díváš se na všechno moc jednostranně. Když se na to podíváš z druhé strany, tak NT trenér by měl zase mít svobodu v tom, komu co doporučí.
A taky by bylo dobré nezapomenout na to, kolik lidí díky kontaktu lidí okolo NT/U21 vůbec proniklo do základních principů téhle hry. Spousta z nich by možná dneska tuhle hru už ani nehrála, nebýt kontaktu ze strany skautů.