BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > U21 Makedonija

U21 Makedonija (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
149768.397 in reply to 149768.396
Date: 7/17/2012 3:35:58 PM
Overall Posts Rated:
11
Ќе те молам нареднот пат пред да навредиш провери го мојот тим потоа можеш да јадеш и каша и попара што сакаш, http://www.buzzerbeater.com/player/24265965/overview.aspx Две сезони еднопозициски тренинг, може не е со 8-9-10 потенцијал ама тренирам македонец, некои прволигаши не тренираат играчи јас тренирам.

This Post:
00
149768.398 in reply to 149768.397
Date: 7/17/2012 7:11:41 PM
Overall Posts Rated:
203203
Тоа што тренираш те става во предност пред оние тимови кои не тренираат и бргу ќе ги надминеш. На прволигаши што без веза држат таленти во составите без да ги тренираат претпоставувам не им е јасно како тоа губат од противник со играчи со помали плати од нивните. Што да кажам, нека се чудат.

From: ^ToNiO^

This Post:
00
149768.399 in reply to 149768.396
Date: 7/17/2012 7:35:56 PM
Overall Posts Rated:
66
многу ми е чкарт на форумов шо мора да одговорам на некој а целта со постот ми е да се обрата према повеќе луге али нема везе назат на темата :D

Многу ми е чудна дискусијава на темава некако затоа и ќе се вклучам. Пред да го кажам моето мислње едно прашање на кое го знам одговорот ама ќе го поставам "Која е придобивката за игачот доколку игра за репрезентација ?" Колку што знам јас никаква, не влијае на напредок не влијае на форма освем маку искуство (ко е дискутабилно дали го добива). Епа драги мој која е поентата на давање шанси на најголеми таленти потенцијали и сл. освем Лична Сатисвакција за тренерите.
Што значи има две варијанти на водење на младата репрезентација тоа е за резултати или за лична сатисвакција.
Баланс на овие две е невозможен.
Доколку сакаме репрезентација со резулати тоагаш критериумите за тоа кој играч ќе игра се многу прости и едноставни а тоа се само две работи, што би значело ќе игаат најдобире играчи за секоја позиција содветно што се до 21 една година и единсвено битно ќе биде тоа кој има подобри скилови(вештини) потребни за секоја позиција и нормално плус добра форма. Безразлика на тоа колкав потенцијал е колку напредувал и незнам уште каков склоп на бројќи и силични математики. Просто речено ако играчот е најдобар Центар до 21 година и има добра форма макар бил 3-4 потенцијал или го тренирале или не наредувал ли воопшто не е битно. Талентите нема да играат у репрезентација се дур нестанат најдобри(или втор за измена) во МК за својата позиција.
Од ваква репрезентација може да се очекуваат резултати, да се бара повисок рејтинг на светско ново и сл.

А доколку сакаме Младинста репрезентавија да слижи како сретство за мотивација на тренерите да развиваат вистински репрезентативци тоа е веќе друга филозофија и политика на праење ќејфови, тогаш нема што да се очекуваат било какви резултати, тогаш резултатите би биле баш споредна работа.

Малку го издолжи моабетов на дугачко ама работата е проста и едноставна ова мое мислење се надевам ме сваќате што сакам да кажам.

From: SashmaN

This Post:
00
149768.400 in reply to 149768.399
Date: 7/17/2012 8:00:56 PM
Overall Posts Rated:
1313
"Која е придобивката за игачот доколку игра за репрезентација ?"

-Како 1 - Придобивката од играч да игра за репрезентацијата е од огромно значење.. За тоа има повеќе одговори , а и многу е јасно и едноставен тоа прашање што си го поставил.
-Играч кој игра во твој тим, придонесува во зголемување на твоите продадени дресови,, Во случај да имаш 1 или повеќе репрезентативци таа бројка од продадени дресови се зголемува драстично..
-Играчот не само што стекнува искуство, туку можеш да се гордееш со него ако е правилно трениран да стане и еден од најдобрите играчи на неговата генерација, а тоа резултира и во случај да го ставеш на Трансфер Листата, тој ќе се продаде за многу многу поскапо од колку што си го купил, или си го добил од драфтот.
-Играчот не само што ќе ти служи во тим,, туку ќе и помага и на својата репрезентација да бележи многу успеси.

А тоа на твојот пост можам да додадам , дека сосема погрешно си го сфатил , што е придобивката за играчот да игра за репрезентацијата.

From: ^ToNiO^

This Post:
00
149768.401 in reply to 149768.400
Date: 7/17/2012 9:19:06 PM
Overall Posts Rated:
66
Ти не си го разбрал баш прашањето значи вика што е продобивка за „играчот“ а не за тимот од кај што е играчот ништо од тоа што ти го наброја невлијае директно на развојот на играчот освем за искуството(за кое реков дека е дискутабилно и нема да се натегаме за тоа). Се што кажа му носи поволности на тимот што го тренира играчот повеќе профит, гордеење и сл.

Last edited by ^ToNiO^ at 7/17/2012 9:19:25 PM

This Post:
00
149768.402 in reply to 149768.401
Date: 7/18/2012 5:59:37 AM
Overall Posts Rated:
33
имаш поента ама не забележуваш друга работа знаци вака има во младиве еден да речеме бек е сега за замеена имаме твој 20 годишен со 15 к плата и 21 годишен со 18к плата со рецчиси такви квалитети како платата што е знаци тој 21 годишниот е малце подобар од него е сега муабетото е дали првиот или вториот би го ставил ти да игра за младите за придобивки релано и нема освен личната сатисфакција што игра за младиве е сега сите кога би почнувале по прирачникот да трнеираме млади репрезантативци би ни требало многу време за да напредуваме во играта според мене ;)

This Post:
00
149768.403 in reply to 149768.401
Date: 7/18/2012 6:02:40 AM
Overall Posts Rated:
11
Играчот е репрезентативец со тоа се зголемува продажбата на дресови а со тоа и пола од неговата плата ја покриваш значи во оваа игра се се врти околу парите и скиловите , Значи заклучок од сето ова е дека : Нема придобивка за играчот, целта е да се подобри тимот.

This Post:
11
149768.404 in reply to 149768.402
Date: 7/18/2012 11:34:57 AM
Overall Posts Rated:
203203
Супер го почна постот. Да, одличен селектор е тој што може да направи добра проценка дали 20 годишниот играч во текот на натпреварувачкиот дел од сезоната ќе успее да се изедначи или го помине 21 годишниот. За да биде можна издржана проценка треба селекторот да има изострено познавање на механизмот на тренинзите (на некој кој не тренирал играчи тешко ќе му оди ова), да знае на кое моментално под-ниво се одредени скилови односно да има комуникација со газдите на играчот, и секако, да ја познава историјата на газдата, односно неговите тренинг навики - некои менаџери се традиоционално одлични тренери и со нив нема промашај - или да ја познава историјата на играчот - некои играчи кои ги следиме напредуваат по 12 скила во сезоната кога се 18 годишни, и по 10тина скилови во сезоните кога се 19 и 20 годишни.

Ако селекторот знае да „ги прочита“ овие знаци, тој сигурно ќе знае да резервира место во ограничениот состав (да не го пополни бадијала) за играчите кои имаат капацитет да ги надминат моменталните репрезентативци во натпреварувачки корисниот период. Тоа не значи дека оној 21 годишниот, кој во 4-5 недели од сезоната секако ќе биде подобар од 20 годишниот, не треба да биде повикан во составот, туку значи дека во сезонската стратегија селекторот ќе ги има и двајцата (или повеќе ако има и други брзо-напредувачки) играчи во предвид.

Идеално е ако секоја сезона сите 18 играчи во составот се извонредно истренирани 21 годишни играчи. Тоа досега тешко ни одело, а којзнае може ќе најдеме модел да го воведеме во иднина.

Инаку, не познавам менаџер што не е кефлија кога негов играч, а посебно таков извлечен од драфотот, ќе го одигра првиот натпревар за репрезентацијата. Пола плата како што вика Fenix.Manager нема да ти покрие (всушност многу помаку), ама кефот нема цена, бар за мене.

This Post:
00
149768.405 in reply to 149768.402
Date: 7/18/2012 3:05:53 PM
Overall Posts Rated:
66
Нормално тоа што го кажуваш е ок само нели затоа има 18 игачи во репрезентавија, мојата цел беше повеќе да кажам дека ако сакаме резултати нема потреба да се форсираат млади игачи со јаки потенцијиали се додека нестанат појаки(или приближно) од постарите секако дека ако игарчот напредне доволно во текот на сезоната би добил предност

From: Dadimo
This Post:
00
149768.406 in reply to 149768.405
Date: 7/23/2012 9:39:40 AM
Overall Posts Rated:
5555
Hafiz Çobani со одличната форма и Индекс: 157100 би бил 7-ми најдобар играч или трет најдобар низок играч во У21 оваа недела според играчите кои се моментално во тимот. Незнам дали мене ми терате инат или на неговиот менаџер но јас на време ја уклучив црвената сјаличка за аларм дека се зголемува незадоволстото кај овој менаџер што во саботата резултираше со отстапување од тренинг планот кој перфектно го спроведуваше изминативе 2 сезони. Јас експресно реагирав и му понудив двопозициски тренинг скок-шут за да го спасиме тренингот оваа недела, па ќе видиме дали ќе ме послуша а со нетрпение очекувам да видам дали и вие конечно ќе прогледате од маглата која е околу вас или најдобро и јас да дигнам раце од играчот кога на вас уво не ве боли за него. Димац добро знае дека имавме неколку заедничи неуспешни обиди да го натераме да ги продаде играчите (Чобани и Кичевски) а таман успеав да го натерам да ги тренира, после 2 сезони одличен тренинг се може да биде џабе. Оправдано го тргнавте мојот Жуна но зошто сеуште не го гледам Чобани во У21 стварно неможам да сфатам :(

From: dimac

This Post:
00
149768.407 in reply to 149768.406
Date: 7/23/2012 10:07:59 AM
The Black Ice
II.1
Overall Posts Rated:
123123
Second Team:
dragonfly18
Vikendot se pravese skauting na igracite. Poradi privatni obvrski i nedostig na vreme, sostavot na mladata reprezentacija e takov kakov sto e. Vo tekot na ovaa nedela sashe ke kaze sto ispadna so skautiranjeto i se ke bide vo red za prijatelskiot natprevar narednata nedela, bez sekiranje dadimo

Advertisement