BuzzerBeater Forums

BB Poland > [wyb]m4ti_

[wyb]m4ti_

Set priority
Show messages by
From: Bartek26

This Post:
00
110864.4 in reply to 110864.1
Date: 9/12/2009 3:25:15 PM
Overall Posts Rated:
00
-awansować na MŚ oraz zdobyć medale na dwóch imprezach.

Jakiego koloru mają być te krążki mam nadzieje że złotego albo srebrnego??

From: m4ti_

This Post:
00
110864.5 in reply to 110864.2
Date: 9/12/2009 5:25:08 PM
Overall Posts Rated:
2121
Pracę kadry oceniam dobrze i wystawił bym ocenę 4.0. Zabrakło po prostu dobrego wyniku i nazwijmy to ...hmm sprzyjających okoliczności. Rzadko mogliśmy korzystać z dobrodziejstwa jakim jest JW, ze względu na jego formę do tego forma AW też pozostawiała wiele do życzenia. Zabrakło przede doświadczenia oraz oswojenia się z "niuansami" kadry. Sam doradzałem Mr.Presidentowi przed meczem z Izraelem więc wina za tą porażkę obarcza też moje konto i tu mówię szczerze, że dałem ciała. Zabrakło też ogólnego zaufania i przez to pomocy dla nowego selekcjonera przez graczy obytych w tych sprawach. Zabrakło też odrobiny szczęścia. Co można było zrobić lepiej? Przede wszystkim lepiej rozegrać sprawę z Izraelem i nie grać meczy z Hiszpanią, Portugalią czy też Niemcami tylko z Bułgarami, Szwajcarami, Belgami czy tez Chorwatami. Dalsze porażki były wynikiem tej decyzji. Niestety przez nie jasne reguły oraz brak wiedzy dotyczącej losowania grup trafiliśmy tam gdzie trafiliśmy.

This Post:
00
110864.6 in reply to 110864.3
Date: 9/12/2009 5:35:53 PM
Overall Posts Rated:
2121
Konkretnie to, że nie powstanie kadra A i B. Pozostanie to co jest teraz bo to działa dobrze. Zapoznałem się z bazą i widzę, że mamy graczy uniwersalnych, którzy tak jakby podchodzą pod wizję jaką prezentował przez ostatni czas Szefciu.
Drugą sprawą jest to, że nie było by zabardzo z czego to zrobić. Po 3 sezonach treningu z 40 PFów(chyba tyle ich było na początku) poprawnie zostało wytrenowanych 2, no 3 ale ten trzeci też bez szau więc to ostatecznie przesądziło. Z innymi pozycjami było by lepiej szczególnie na obwodzie ale tam jak pewnie wiesz chyba nic nie trzeba zmieniać.

Dzięki, że przynajmniej Ty wyraziłeś opinie o moim pomyśle kadry A i B, powiem szczerze, że czekałem na właśnie taką dyskusję.

A co do skautów ekonomistów to oni by nie wchodzili w kompetencje skautów tylko im pomagali. Ja to widzę tak, skaut przy pierwszym kontakcie z managerem piszę, że jakby ktoś miał problemy finansowe to aby pisał własnie do skauta, który dalej informuje skauta ekonomistę, że taki i taki manager ma problem z finansami i wtedy się taką osobą ten skaut zajmuję indywidualnie. Skauci dzięki temu mogą robić to co do nich należy. Poza tym fajną opcją by było dodawanie do bazy kalkulatora pensji i pod koniec sezonu skaut by informował managera jaka jest pensja i czy da rade go utrzymać, jak nie to znów by w tym momencie działali skauci ekonomiści;]. Dzięki temu historia z Szelerem mam nadzieje, że się nie powtórzy.

This Post:
00
110864.7 in reply to 110864.4
Date: 9/12/2009 5:36:25 PM
Overall Posts Rated:
2121
Gra się po to aby wygrać:)

From: al_said

This Post:
00
110864.8 in reply to 110864.5
Date: 9/13/2009 1:03:29 AM
Overall Posts Rated:
88
Więc uważasz, że naszym jedynym problemem na tych Mistrzostwach, a przynajmniej w 2 rundzie było to do jakiej grupy trafiliśmy? (co do meczu z Izraelem, nie wiem czemu nawet gdyby było losowanie uznałeś/uznaliście, że obojętne czy losują nas z 1 czy 2 miejsca). Dla mnie np. napinka przed meczem z Hiszpanią pt. gramy CT czyli już w szatni wygraliśmy, była co najmniej śmieszna, bo jak się okazało w meczu CT było nie tylko naszą postawą, ale też jedyną taktyką.

Co do kwestii kadry A i B, fajnie że wreszcie zdałeś sobie sprawę, że to są wybory selekcjonera kadry juniorów i startowanie z programem który ją osłabi jest w najlepszym przypadku zabawne, z drugiej jednak strony chyba nie złapałeś dyskusji o bokach, bo przynajmniej kilka osób trenowałoby je do nastu, a takich chyba w drafcie się nie dostaje:).

Last edited by al_said at 9/13/2009 1:07:56 AM

From: aimar

This Post:
00
110864.9 in reply to 110864.6
Date: 9/13/2009 3:11:36 AM
Overall Posts Rated:
16491649
Skauci-ekonomisci sa wedlug mnie zbyteczni.
Niby w czym mieliby oni pomagac?
pierwsze dwa sezony pensje kadrowiczow sa tak niskie ze i w Vtej lidze da sie ich utrzymac,pozniej gdy wlasciciel spostrzega ,ze juz dluzej nie da rady utrzymac takiego grajka poprostu kontaktuje sie ze skautem i jednoczesnie wystawia gracza na TL-u.
Kazdy chyba wie jak to sie robi:)
My-Skauci po dostaniu cynku,reklamujemy gracza i szukamy odpowiedniego nabywcy.
Gdzie tu robota dla twoich ekonomow?

From: hatchet

This Post:
00
110864.10 in reply to 110864.5
Date: 9/13/2009 5:02:39 AM
Overall Posts Rated:
99
Rzadko mogliśmy korzystać z dobrodziejstwa jakim jest JW

To trochę brzmi tak jakby kadra miała opierać się na 1 graczu. Co w przypadku gdy w U21 też jakaś wybitna jednostka będzie mniej dysponowana przez większość meczów? Masz pomysł jak uniknąć patrzenia każdego piątku w ekran z nadzieją że forma nie spadnie?

Pytanie dodatkowe:
Jakie znaczenie przy powołaniach będzie miała dla ciebie stamina?

This Post:
00
110864.11 in reply to 110864.8
Date: 9/13/2009 4:25:56 PM
Overall Posts Rated:
2121
Jejciu ale bulwers:P
Jakbyśmy byli w innej grupie to nie gralibyśmy w drugiej fazie z Hiszpanami. Widzę, że ten argument Cię nie zadowoli ale powiem, że plan był taki CT z Hiszpanami, TiE z Niemcami i znów CT z Francją. To się mogło udać i plan był dobry na tą końcówkę fazy ale znając Ciebie i do tego się przyczepisz.

Podsumowując swoje wypowiedzi błędów nie robi ten kto nic nie robi

This Post:
00
110864.12 in reply to 110864.9
Date: 9/13/2009 4:30:23 PM
Overall Posts Rated:
2121
Nie wiem jak Tobie ale mi by to ułatwiło pracę:) Jak skautowałem 3 roczniki na raz w tamtym sezonie to trudniej mi było zwracać uwagę na to czy zawodnika da radę utrzymać prezes. Może w SG i PG w takim wieku to nie jest jakis ogromny wydatek dawać tygodniowo 20k na zawodnika ale niestesty zdarzają się przypadki gdzie z taką pensją prezesi sobie nie radzą. Mi by ułatwiło to zajmowanie się zawodnikami bo takiego managera odsyłałbym do innego skauta a sam zajmował się tym czym sie mam zajmować czyli czekać na maila z dokładną informacja o finansach, patrzec na hale czy aby tam nie jest błąd zrobiony czy moze prezes trzyma nie potrzebnie z 20 zawodnikow. To, że taki sztab by powstał to nie znaczy, że bys z neigo musiał korzystać, jeśli sobie z tym radzisz to ok.

This Post:
00
110864.13 in reply to 110864.10
Date: 9/13/2009 4:38:58 PM
Overall Posts Rated:
2121
Czemu Wy wyczytujecie w moich wypowiedziach więcej niż ja chcę Wam przekazać?:P Czym wam tak zalazłem za skórę?:P

JW w sprawnej formie stwarzał by przewagę był by takim zawodnikiem dzięki któremu selekcjoner przeciwnej drużyny 3 razy by pomyślał czy aby my majac go w formie nie zaatakujemy z trumny. Chodzi mi tu o warianty taktyczne jakie mielibyśmy większe jakbyśmy mogli z niego skorzystać. To nie chodzi oto, że kadra się opera tylko na tym graczu bo tak nie jest ale chyba zgodzisz się zemną, że w sprawnej formie jest mile widziany w NT:).
Postaram się wybrać takich zawodników, których prezesi oprócz tego, że nadal będą trenować graczy to jeszcze im formę będą trzymać. Pozwoli to zniwelować jakies ekstremalne sytuację, że będziemy musieli zawodników dodatkowych powoływać lub kogoś z kadry wywalać. Jeśli jednak kogoś będziemy musieli zamienić to tu z niektórymi pozycjami będziemy mieć problem, bo C i PFów to my za dużo nie mamy. Lepiej jest na obwodzie na szczęście.

Znaczenie staminy przy powołaniach mam takie, że poziom 6 to jest minimum które każdy zawodnik musi spełnić jak chce grać w kadrze i tego się będę trzymał.

From: aimar

This Post:
00
110864.14 in reply to 110864.12
Date: 9/13/2009 5:00:10 PM
Overall Posts Rated:
16491649
skoro ja sobie w IIIciej poradzilem z pensja na poziomie 250k to nie widze problemu dlaczego ktos nie mialby sobie poradzic z graczem ktory zarabia 20k
Zawsze mozna kogos takiego sprzedac.
Nie stac cie na jego utrzymanie -sprzedajesz.
Proste.
Do tego nie trzeba tegich głów:P

Advertisement