A oto ciąg dalszyRozpocząłem w Polsce zakładanie farm. Udało mi się przekonać Kędziora do tego aby nie kończył gry w BB tylko zrobił coś dla NT. Doprowadziłem do powrotu Wiśniewskiego do Polski tak abyśmy tu mogli go nadal szkolić i dbać o formę, gdyż moim zdaniem jest to jeden z kluczowych zawodników w NT. Ktoś niedawno napisał na forum, że JW. w formie czyni różnicę…. i już niebawem zobaczycie tę różnicę
Wiśniewski jest w pierwszej u nas farmie ale jeśli zostanę na stanowisku to swoją pracą i zaangażowaniem udowodnię wam, że nie jedynej… Mam już nawet pewien plan ale szczegółów na razie zdradzić nie mogę…
Co dalejJeśli pozostanę selekcjonerem będę w dalszym ciągu rozwijał system skautingu wprowadzając do niego nowe i kompetentne osoby, ponieważ część naszych „starych” skautów ma pod opieką tak wielu zawodników, iż nie są w stanie czasem wszystkiego ogarnąć.
Dalsze, sukcesywne wprowadzanie młodych zawodników do NT czego przykładem jest Grzona, który zadebiutował wczoraj w NT.
Będę utrzymywał dobre kontakty z właścicielami obecnych i przyszłych reprezentantów, wpływał na ich cykl szkoleniowy oraz formę.
Jak wspomniałem wyżej mamy razem z Leszkiem i niektórymi skautami koncepcję na współpracę z właścicielami młodych zawodników, którzy skończyli 21 lat a mają umiejętności i potencjał ku temu aby już niebawem stanowić ważne ogniwo naszej reprezentacji.
W reprezentacji tak jak dotychczas będą grali najlepsi. Przy dwóch porównywalnych zawodnikach o powołaniu decydować będzie czy zawodnik jest trenowany czy też nie.
Jak pokazałem już wcześniej nie boję się ryzykować choć nie za wszelką cenę. Jak pokazał ten sezon nie tylko entuzjazm się liczy, bo w Pucharze Pocieszenia wysoki entuzjazm nie dał faworytom nawet półfinału… A więc TiE jak najbardziej ale nie zawsze…
Będę rozwijał powstawanie farm tak abyśmy to my wspólnie – tak jak w przypadku JW. – mogli decydować o jego rozwoju i cieszyć się jego znakomitą grą w NT.
Dysponuję czasem i jestem w stanie dużą jego część spożytkować na potrzeby naszej reprezentacji.
Mam nadzieję że nadal dane mi będzie sprawowanie funkcji selekcjonera i udowodnienie, że jednak NT pod moim kierunkiem może być liczącą się siłą w BB.
Proszę o wasze głosy jeśli wy również w to wierzycie.