BuzzerBeater Forums

BB Poland > Przemówienia kandydatów

Przemówienia kandydatów (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Jax
This Post:
00
169158.4 in reply to 169158.3
Date: 1/11/2011 4:59:10 PM
Overall Posts Rated:
773773
Witam wszystkich w mojej skromnej mowie wyborczej . Rozwodził się za bardzo nie będę bo jakimś wielkim "mówcą" nie jestem , a to dopiero pierwsza tura Wyborów i chyba nie ma sensu jakiegoś w wielkie szczegóły wchodzić . Także narazie raczej ogólnie .

Kilka słów o mnie

Mam na imię Marek . Lat 37 . Mieszkam w Zamościu . Pracuje prowadząc własną działalność gospodarczą .
Żonaty . Jeżeli chodzi o hobby to najbardziej lubię sobie pograć w tenisa ziemnego . Z zainteresowań typowo sportowych to oprócz kosza oczywiście kopana i tenis ziemny inne dyscypliny raczej w mniejszym stopniu .

Moje związki z BB .

Do tej gry trafiłem tak jak większość czyli z HT . Gram już w BB ponad 3 lata , czyli od samego poczatku polskiego BB W tym okresie udało mi się awansować z 3 ligi do PLK , w której to raz udało mi sie zdobyc wicemistrzostwo .

Moje związki z reprezentacją

Bardzo dawno temu miałem gracza w kadrze która prowadził al_said ale to zamierzchłe czasy i szkoda o tym mówić :-) . W ostatnich sezonach raczej obserwowałem sobie wszystko z boku , jak zwykły szary prezes .

Dlaczego kandyduje ?

Przede wszystkim dlatego że gram juz dość długo aby spróbować poprowadzić kadrę . Z tak długiego okresu grania w BB na pewno wyciągnołem jakieś własne wnioski które mam nadzieje że sie uda wykorzystać .

Jak ja widzę NT ?

1.Moim zdaniem w naszej kadrze jeden selekcjoner to za mało, jeden człowiek nie jest w stanie wszystkiego sam objąć , a jeżeli nawet jest to zawsze lepiej jest mieć kilka osób które pomogą i podpowiedzą . Dlatego jeżeli by mi sie udało wygrać powołał bym cos na kształt sztabu kadry . Znalazł bym na pewno osoby które by mi chciały pomóc . Z racji długiego grania w BB mam tu kilku przyjaciół którzy myślę że by mi nie odmówili pomocy .
Rolę takich osób widziałbym w podpowiedziach dotyczących treningu rozwoju graczy ocenie rywala i wspólnym ustalaniu taktyki - strategi na najbliższe mecze kadry .

2.Przede wszystkim kadra nie moze stać w miejscu musi być rozwój graczy i ciągły dopływ nowych -lepszych . Jesteśmy w świecie BB jedna z najliczniejszych nacji i po prostu musimy czy nam sie to podoba czy nie wykorzystać potencjał który w nas drzemie .
Stać nas na to aby być w tej 10 najlepszych druzyn świata . Czy jest to możliwe na chwile obecna to ciężko powiedzieć , ale jak tak obserwuje trening niektórych zawodników a w szczególności na pozycjach SF-PF to jest na pewno o niebo lepiej niż było kiedyś .

3. Wiem że pojawią się pytania dotyczące graczy w szczególności podkoszowych z wysokimi pensjami takimi powyżej 400 tys . Z moich obserwacji wynika ze tacy gracze sa kompletnie nieprzydatni głównie dlatego ze zmieniaja klub średnio co 3 dni a tym samym forma ich jest najczęsciej na poziomie maksymalnie niezdarny dlatego szkoda aby zabierali miejsce graczom którzy u włąścicieli normalnie trenują .Przykłady Luderiza, Rakusa czy Perki pokazują tylko ze gracze z pensjami 2 razy mniejszymi ale w silnej -sprawnej formie wnoszą więcej niż ci wczesniej wymienieni .

4.Chciałbym w jak najbliższym stopniu współpracować z właścicielami graczy tak aby namawiać ich do dalszego rozwoju szczególnie u tych u których potencjał graczy jeszcze na to pozwala .

Czego mozecie sie po mnie spodziewać ?

- BB traktuję jako rozrywkę i miłe spędzanie wolnego czasu. Skład będzie ustawiony na czas watki meczowe też będą na czas ( miski jak będzie zapotrzebowanie też wrzucę :-) ) tak aby każdy mógł sobie poczytać to i owo , oceny pomeczowe dlaczego wyszło tak a nie inaczej też postaram się naskrobać .
- otoczkę myślę że też stworzę sensowną z jakimś konkursem aby większe grono osób kibicowało NT .

Jeżeli macie jakieś pytanka to proszę je zadawać w wątku do tego przeznaczonym i postaram się na każde odpowiedzieć o ile oczywiscie będe mógł .

From: pawel
This Post:
11
169158.5 in reply to 169158.4
Date: 1/13/2011 7:54:55 AM
Overall Posts Rated:
66
Witam wszystkich, dlaczego kandyduje? Gdyz czuję się na siłach zrobić pożytek z własnego doświadczenia i innych dla dobra naszej wirtualnej Polskiej Kadry.

O sobie

Człowiek z rocznika 1970 związany z koszykówką na codzień. W BB od 7 sezonu ,cały czas w 4 lidze !!! Obecnie awans do 3.

Cele selekcji

Kadra to gracze , których umiejętności da się wykorzystać optymalnie przeciwko konkretnemu przeciwnikowi w konkretnej taktyce.

Selekcjoner

To przedstawiciel społeczności a nie władca absolutny dlatego wypracowanie przemyślanej współpracy z managerami mającymi w składzie prokadrowych graczy to podstawa. Wynik tej współpracy to trening przynoszący korzyści nie tylko kadrze ale też klubowi bo wówczas efektywność wbrew pozorom wzrośnie.

Pozdrawiam społeczność BB

This Post:
00
169158.6 in reply to 169158.1
Date: 1/14/2011 12:42:27 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Witam serdecznie

No nie dało się wcześniej, nie dało ;-)
Ale praktycznie od początku wyborów niewiele ciekawego się działo, więc mała strata ;-)
Teraz trzeba rozruszać troszkę imprezę.
Poza tym mowa troszkę się rozrosła więc tutaj by się nie zmieściła ;-)

Dlatego dam tylko do niej linka (170529.1)

Oraz krótkie streszczenie.
Plan jest prosty. Będziemy wygrywać, a żeby przygotować do tego solidne podstawy to będziemy się ładnie organizować (skautować swoich, analizować obcych), otaczać otoczką (od mieczy świetlnych do płomiennych romansów) a nowością ma być rozgryzanie ciekawszych problemów. Oczywiście będziemy korzystać z nowinek oraz używać Jasnej Strony Mocy.

A jeszcze dzisiaj dla wszystkich - prezent niespodzianka ;-) Gratis i bez gwiazdek napisanych drobnym druczkiem ;-)