BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > Sezona 18

Sezona 18

Set priority
Show messages by
This Post:
00
200544.4 in reply to 200544.3
Date: 12/25/2011 12:49:46 PM
Overall Posts Rated:
203203
Со последните меѓу-конференциски натпревари во вторник завршува втората третина од регуларната сезона, па следи мал пресек на сезоната.

Елита
Gemidzii Veles и HHM со две победи предност пред ривалите водат во своите конференции. Heraklea и Xsago Phantoms се единствените тимови кои вршат притисок врз лидерите, а останатите имаат различни амбиции.

Во борбата за плејоф на сината конференција рамноправно влегуваат CD Locos, Najdobrite, Vardar Dimoa и dragonfly84. Во црвената единствено KK Players се издвојува и наликува на плејоф тим, и засега само уште Angelcinja2 и Габер се издвојуваат како плејоф кандидати.

Уште е рано да се прогнозира за двајцата сигурни патници во втора лига, меѓутоа KK Teorel, tockaci и baniran се топ кандидати. Кај baniran се приметува одредено раздвижување, но со оглед дека во преостанатите 8 средби на Angelcinja2 му се потребни 2, на KK Players само 1 триумф за обезбедување плејоф место, додека на Габер само 3 победи за обезбедување на 5тото место, тешко дека toska може да се надева на повеќе од 6то место сезонава.

Куриозитет: По 14 одиграни средби CD Locos има разлика 0, од постигнати и примени поени. Cool!

Рангирање по моментален состав и потенцијал
1. GEMIDZII Veles
2. Heraklea
3. Xsago Phantoms
4. HHM
5. KK Players
6. Vardar Dimoa
7. Najdobrite
8. Angelcinja2
9. dragonfly84
10. Габер
11. CD Locos
12. Makedonsko Devojce
13. kavadarci
14. baniran
15. KK Teorel
16. tockaci

II.1 лига
Tomce Alex гази се пред себе! Совршен 14 - 0 скор досега. KK Trtka и LAs BITOLAs се единствените тимови со капацитет да се борат за титулата и промоција во елиташи. born4pwnage воден од Sakky со сениорскиот репрезентативец Lazov и поранешните У21 репрезентативци Rushidov и Saveski во неговиот состав е интересен тим за следење. Очекувам да го дофати 2рото место на крај на сезоната и најмалку финале на конференција.

KK Pitt Bulls треба да го сфати концептот на одржување форма и колку формата е важна за резултатите, а Milenium сеуште нема подобрувања на економијата (сала) за поголем исчекор напред.

Ајде да видиме кој ќе ги анализира II.2, II.3 и II.4 лигите и да го комплетираме пресекот.

This Post:
00
200544.5 in reply to 200544.4
Date: 12/25/2011 1:58:47 PM
Overall Posts Rated:
2020
bobans zosto ne gi pregledas i drugite II ligi
jas bi gi pregledal no podobro da si sedam miren i da ne tropam glupost zosto ne sum tolku iskusen da go storam toa

This Post:
00
200544.6 in reply to 200544.5
Date: 12/25/2011 2:21:15 PM
Overall Posts Rated:
203203
Procenka Tom. Nema filozofija. Sekoj moze da napravi procenka.

This Post:
00
200544.7 in reply to 200544.6
Date: 12/25/2011 2:45:21 PM
Overall Posts Rated:
2929
Prv pat sezonava a moze i pred toa GEMIDZII ja posakuval povejke pobedata od protivnikot.

GEMIDZII Veles повеќе ја посакуваше победата од Angelcinja2. Se uplasil SAMPIONOT

Last edited by Angel961 at 12/25/2011 2:46:40 PM

This Post:
11
200544.8 in reply to 200544.6
Date: 12/25/2011 2:55:10 PM
Overall Posts Rated:
2020
ok eve procenka za II.4
znaci vo nasava liga naj popularen faborit za titulata e k0cani so celosna dominacija i bes nitu eden poraz no i od druga strana ima uste 3 tima vo istocnata koferecija koji se ednakvo jaki i mozat da naprava golama borba vo play off za mestoto vo finaleto
UNITED MAKEDONIJA e spored mene najlos vo sektorot za formata i zatoa moze na kraj da se bori za da ostane vo vtora liga a perce1 e toj sto definitivno ke ispadne zaradi slabata ekipa pre slaba za vo vtora liga
vo drugata koferencija ironicno kadidati za mesto vo finaleto se FENI ,Unija na Mladi sili Kocani,i ovco pole2 koji nemat dovolno sili da se borat so timovite od istocnata koferecija koji se na dnoto na listata a kamu li so tie koi se na vrvot kako k0cani
ovco pole2 e apsuluten faborit vo koferecijata za finale no ne i za titulata.
all star natprevarot zavrsi vo dramaticen nacin vo koj zapadot so po slab sostav triufirase nad istokot koj sto imase mnogu po faoriziran sostav
a pak vo natprevarot za trojki M.Pidzalis -K.K.Skopje Kometa pobedi nad igrac sto ima po jaki skilovi
nesto cudno se slucuvase???
a za najslab tim vo ligata mora da kazam deka e Galicica Nugetc koj bes apsolutno nikakvi trasferi nikakvi obidi duri da se bori za opstanok si sedi na dnoto

This Post:
00
200544.9 in reply to 200544.4
Date: 12/25/2011 3:29:26 PM
Hip Hop Macedonia
II.1
Overall Posts Rated:
7575
Рангирање по моментален состав и потенцијал
1. GEMIDZII Veles
2. Heraklea
3. Xsago Phantoms
4. HHM

Хм....
Менаџер: Hip Hop Car! (U21 NT Scout)
вклучен
Држава: Makedonija
Лига: MKD BB Elita
Ривал: KK Players
Ранг во светот: 488
Ранг во државата: 3

Бобан друже, јас трипам или има баг во играва? :)
Не знам на што мислиш по моменталниот состав и потенцијал...
Мислев по ова ама, кога видов дека Хераклеа е втор а онака рангот му е 5ти, не сфатив.

Last edited by Hip Hop Car! at 12/25/2011 4:02:03 PM

This Post:
00
200544.10 in reply to 200544.9
Date: 12/25/2011 4:04:07 PM
Overall Posts Rated:
5555
Царе, bobans само направи сопствено рангирање според моменталниот квалитет што го имаат тимовите плус нивниот потенцијал (тука веројатно го става и квалитетот на менаџерот).
Ова твоето е дел од официајлното BuzzerBeater рангирање на сите активни тимови во Македонија и светот ;)

Last edited by Dadimo at 12/25/2011 4:08:05 PM

This Post:
00
200544.11 in reply to 200544.10
Date: 12/25/2011 4:13:18 PM
Hip Hop Macedonia
II.1
Overall Posts Rated:
7575
Знам дека е моето официјално рангирање на сите активни тимови, моја грешка, мислев се води по некои статистики и бројки, ама ако е негово мислење ондак оправдано.
Јас трипам! :) :D
Поздрав!

This Post:
00
200544.13 in reply to 200544.9
Date: 12/25/2011 5:55:05 PM
Overall Posts Rated:
203203
Не викам дека не грешам, викам дека ова е моја проценка базирана на моментален состав и потенцијал за подобрување на составот во оваа последна третина од сезоната. Инаку моменталниот ранкинг во светот и државата е неважен. Зарем мислиш дека baniran е 6тиот тим во Елита?

@Gari:
P.S. I jas ne se soglasuvam deka Baniran go rangiral pred mene ama me mrzi sega da davam moe glediste :))
Претпоставка ми е дека baniran ќе се обиде да формира тим за обезбедување на 6то место и можност за две домашни средби во плејаут, иако прогнозата ми е 7мо место. KK Teorel засега нема ниту амбиции, а и многу тешка околност да заврши на 7мо место во сината. Такашто прогнозата ми е baniran, па KK Teorel, па tockaci.

@Angel:
Prv pat sezonava a moze i pred toa GEMIDZII ja posakuval povejke pobedata od protivnikot.

GEMIDZII Veles повеќе ја посакуваше победата од Angelcinja2. Se uplasil SAMPIONOT
А јас кога ви зборев на четот вие улав ме правевте. Ја имав во предвид и можноста да одиш опуштено со мене и да го треснеш Makedonsko Devojce од земја во вторник, но верувај дека стварно многу повеќе од тебе ја сакав победата оваа сабота. Не ти се заблагодарив, па еве во оваа прилика фала ти за опуштеното :)

This Post:
11
200544.14 in reply to 200544.4
Date: 12/25/2011 10:13:00 PM
Pelister Bitola
II.1
Overall Posts Rated:
1818
Tom Tiboldor го кажа своето мислење за II.4 лигата па сега јас ќе го презентирам моето :)
Исток: Првите две третини ги обележа одличната екипа k0canI кој има скор од 14-0 но зад неа се одличните КК Тиквеш рисови, BC Kavadarci Rulls и Pelister Bitola од кои допрва очекувам да ги покажат своите квалитети. Според моето мислење главен фаворит за финале е BC Kavadarci Rulls (поради одличната екипа, формата на играчите и најважно искуството на менаџерот) а веднаш зад нив Pelister Bitola. k0canI и КК Тиквеш рисови се одлични екипи но поради длабината на екипата и формата (се разбира ова може да се промени до пејофот) сметам дека нема да стигнат до финалето. За 5та позиција ќе се борат K.K.Skopje Kometа , Inter1908 и UNITED MACEDONIA. perce1 сеуште ма шанси за оптанок и не треба да се отпише.
Запад: Во првата третина доминираше екипата на ovce pole2 со скор од 7-0 но подоцна дојде до израз јачината на истокот и претпре 5 порази во 7 натпревари но сепак успеа да се задржи на врвот. Зад неа следуваат КК Униа на Млади Сили Кочани, F E N I, kk kumanovo и КК Велес Норт Бојс и за жал една од овие екипи ќе мора да се задоволи со 5то место и ќе остани без плејоф. Galicica Nuggets ќе игра бараж за опстанок додека MZT Skopje Ajrodrom кој остана и без менацер веќе е сигурен патник во трета лига. Очекувам во финалето да игра ovce pole2 кој доколку ја подобри формата на играчите, доведи 1-2 играчи за ротација и собери доволно ентузијазам (има многу послаби противници за влез во финалето) и се разбира добор го искористи има шанси за влез во прва лига.
Засега моја прогноза финале ovce pole2 - BC Kavadarci Rulls 0-2 :)

Last edited by РакијаДете at 12/25/2011 10:14:13 PM

Advertisement