BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Προβληματισμός

Προβληματισμός

Set priority
Show messages by
This Post:
00
251102.4 in reply to 251102.1
Date: 11/28/2013 6:43:56 PM
Overall Posts Rated:
13091309
Θα συμφωνήσω με τα παιδιά, σε όλα όσα είπανε.
Πρωταρχικοί λόγοι, θεωρώ είναι η μείωση των ενεργών χρηστών που ειπώθηκε, που περιμένεις να ρίξει ανάλογα και την συμμετοχή στα φόρα, η "όρεξη"/διάθεση των χρηστών και η οικειότητα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ παλαιοτέρων μάνατζερς.
Πλέον βλέπεις αρκετές ομάδες, παρατημένες ή στον αυτόματο πιλότο, ακόμα και στην ΙΙ. Αν ο άλλος δεν έχει "όρεξη" να ασχοληθεί με την ομάδα του καν, το πιο πιθανό είναι να μην ασχοληθεί και με δευτερεύουσες παραμέτρους του παιχνιδιού.
Βέβαια, το γιατί η "όρεξη" των παικτών έχει μειωθεί, μας γυρνάει πίσω στα αίτια αυτής καθαυτής της πτώσης της συμμετοχής στα φόρα. Αυτή η μείωση ενδέχεται να προέρχεται, είτε λόγω γενικότερης ψυχολογικής κατάστασης, εξαιτίας των ευρύτερων κοινωνικών συνθηκών, είτε λόγω μειωμένου χρόνου. Ας μην ξεχνάμε ότι και το παιχνίδι έχει γίνει πολυπλοκότερο και "επιστημονικότερο", με αποτέλεσμα και παιδιά που συνήθως συμμετέχουν ή θα συμμετείχαν υπό άλλες συνθήκες, να μην έχουν τον χρόνο πλέον να το κάνουν.
Βλέπουμε δηλαδή, ότι έχει διαμορφωθεί μία κατάσταση, όπου μπορεί να είναι λόγος μη ενασχόλησης με τα φόρα, τόσο το να έχεις ψιλοπαρατήσει την ομάδα σου, όσο και το να ασχολείσαι περισσότερο μαζί της.
Και φυσικά, όπως ανέφερε και ο villagkouras, πλέον αρκετά παιδιά, (είναι πολύ ωραίο ότι)έχουν γνωριστεί και προσωπικά, με αποτέλεσμα αυτά που ενδεχομένως θα συζητούσαν στα φόρα, να τα λένε στο skype, στο τηλέφωνο, ακόμα από κοντά πίνοντας καφεδάκι ή μπιράκι.
Σημαντική παράμετρος και ο φόβος φυσικά. Αν ξέρεις, ότι σε περίπτωση που διαφωνήσεις με συγκεκριμένα άτομα θα πέσει περονόσπορος, συνήθως (πρέπει μλκα maddog να το)βουλώνεις

Η μεγαλύτερος προβληματισμός από όλο αυτό, για μένα, προκύπτει ειδικότερα από το γεγονός ότι όλο και πιο λίγοι νέοι χρήστες εκφράζουν απορίες στο νήμα των ερωτήσεων για newbies και ακόμα λιγότεροι απαντάνε.
Θεωρώ μάλιστα τον εαυτό μου τυχερό, διότι αν και ξεκίνησα πρόσφατα(σεζόν 21), είχα άμεση και πολύπλευρη ανταπόκριση στα πολλά ερωτήματα μου. Τόσο από τους GMs, όσο και από "ιερά τέρατα" της κοινότητας που έμπαιναν στον κόπο να απαντήσουν και το την πιο ηλίθια ερώτηση μου, αλλά και άλλα παιδιά.
Θυμάμαι σαν σήμερα χαρακτηριστικά, ότι είχα κάποιες απορίες σχετικά με την προπόνηση. Πέραν των απαντήσεων που μου δόθηκαν στο νήμα, δέχτηκα καταιγισμό bb-mails από τρία παιδιά, που χωρίς να τους ζητηθεί, από μόνοι τους μου έστειλαν παμπολλα μηνύματα, όπου μου εξηγούσαν και διευκρίνιζαν αναλυτικά, τα πάντα. Και δώστου εγώ να τους απαντάω, με περισσότερες ερωτήσεις και αυτοί εκεί, απογεύματα και πρωινά ολόκληρα, να μην κάνουν τίποτα άλλο από το να αναλύουν κάθε πτυχή του θέματος. Για την ιστορία, αυτά τα παιδιά ήταν ο Ψηλός Λύκος, ο epanastatis και ο ronnie21.
Εκείνη την περίοδο, είχε καταστεί ήδη ανενεγό το νήμα και ο "θεσμός" του μέντορα. Ισως θα ήταν χρήσιμο να το "ξαναζωντανέψουμε".

@ Villagkouras: predator ή όχι, εσύ μια χαρά συμμετέχεις, ακόμα και στο διεθνές φόρουμ, όπου έχω διαβάσει ποστς σου σε αρκετά νήματα. Btw, αν ανέβω, με τέτοια συμμετοχή, θα παρακαλάω να πέσω στην III.5 ;)

@ johnny15, άσε φίλε, μην μου θυμίζεις την περσινή σεζόν στο φόρουμ μας. Μπορεί να είμαστε μόνο δύο, αλλά ήταν μια διαρκής συζήτηση, ολόκληρη την σεζόν. Φέτος δεν έχει γράψει ούτε ένας! Εγραψα δύο ποστς στην αρχή και αυτά είναι ακόμα τα μοναδικά! Ετσι μου έρχεται να πάω να απαντάω στον εαυτό μου

Last edited by maddoghellas at 11/28/2013 6:45:43 PM

This Post:
00
251102.6 in reply to 251102.4
Date: 11/29/2013 7:59:24 AM
Batsi
II.4
Overall Posts Rated:
103103
Second Team:
Skoda Ξάνθη
Καλά εγώ σου λέω είμαι στην 3η κατηγορία κι είναι όλοι μουγκοί :Ρ

Υ.Γ:Μην απαντήσεις στον ευατό σου..περίμενε λίγο ακόμα κάποιος θα απαντήσει

This Post:
00
251102.7 in reply to 251102.6
Date: 11/29/2013 8:38:20 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Υ.Γ:Μην απαντήσεις στον ευατό σου..περίμενε λίγο ακόμα κάποιος θα απαντήσει

Μου εμφάνισε "2 unread messages" στο φόρουμ του ομίλου μου! Αν δεν είχες γράψει το παραπάνω, θα νόμιζα ότι πάτησε τίποτα ειδικά κουμπάκια ο sarithin και το εμφάνισε για να μου κάνει πλάκα
Χαμός, έγραψες εσύ, μπήκε και ο meteoritis, δεν ξέρω πώς να το χειριστώ! χαχαχα

This Post:
00
251102.8 in reply to 251102.7
Date: 11/29/2013 8:49:49 AM
Batsi
II.4
Overall Posts Rated:
103103
Second Team:
Skoda Ξάνθη
Χαχααχαχαχαχ

This Post:
00
251102.9 in reply to 251102.8
Date: 11/29/2013 8:59:03 AM
Μετεωρα B.C.
A1
Overall Posts Rated:
830830
Second Team:
Avengers B.C.
Δεν θα το αντεξει το μηχανημα

This Post:
00
251102.10 in reply to 251102.9
Date: 11/29/2013 9:04:23 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Δεν θα το αντεξει το μηχανημα

Πες το ψέμματα! Ηδη μπήκε στο φόρουμ "υψηλόβαθμος", να... ελέγξει την κατάσταση!

This Post:
33
251102.11 in reply to 251102.10
Date: 11/29/2013 5:38:58 PM
terastiousp
II.1
Overall Posts Rated:
32413241
Second Team:
White Walkers
συμφωνω με ολα οσα λες παραπανω... στους λογους που ωθησαν αρκετο κοσμο να αφησει το παιχνιδι θα προσθεσω μονο οτι ενας απο αυτους ειναι: επειδη το παιχνιδι ειναι της υπομονης και του μακροπροθεσμου πλανου.. και δεν μπορεις μια μερα να ξυπνησεις και να βρεθεις στην Α1 αρκετοι χρηστες δεν εχουν "το κουραγιο" να δουν την ομαδα τους να κανει αργα αλλα σταθερα βηματα και βιαζονται να τα κανουν ολα σε 1-2 σεζον... αν δεν τους πετυχει (που γινεται στο 99% των περιπτωσεων) απογοητευονται και τα παρατανε...το λεω διοτι γνωριζω αρκετα ατομα που το αφησαν για αυτο τον λογο...για εμενα προσωπικα το γεγονος οτι ειναι παιχνιδι που για να κανεις ενα βημα μπροστα μπορει να χρειαζονται και 3-4 σεζον και τα αποτελεσματα φαινονται μακροπροθεσμα... το κανει απο τα πιο ωραια παιχνιδια που εχω παιξει ποτε!!!

This Post:
11
251102.12 in reply to 251102.11
Date: 11/30/2013 5:55:15 AM
Supernova Elites
A1
Overall Posts Rated:
662662
Δεν ξέρω αν τις προηγούμενες σεζόν υπήρχε πια τόσό έντονη κινητικότητα στο ελληνικό φόρουμ...Πέρα από την σεζόν που είχαμε τα σκηνικά με το μπαν του Κάτζα δεν θυμάμαι άλλο ιδαίτερο τζέρτζελο είτε στο φόρουμ της Α1 είτε στο καφενείο πλύν ίσως κάποιων εκτεταμένων πόστ στο καφενείο που αφορούσαν την μπάλα κλπ...

Για το ίδιο λόγο λοιπόν που βλέπουμε ότι να 'ναι γήπεδα, ότι να 'ναι ομάδες με ντούκια ψηλούς και ανύπαρκτους γκαρντ να παίζουν κίνηση ,για τον ίδιο ακριβώς λόγο νομίζω δεν υπάρχει και έντονη κινητικότητα στα φόρουμ...Είναι γενικά η έλλειψη ενδιαφέροντος που θεωρώ ότι υπήρχε από καιρό...Δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο...

Ναι μπορεί να έπαιξε τον ρόλο της η κρίση αλλά τι σχέση έχει η πτώση στα νούμερα των χρηστών...Θεωρείται δηλαδή ότι αυτοί που έφυγαν από το παιχνίδι ήταν και οι ιδιαίτερα κινητικοί στα φόρουμ και με το που έφυγαν χάθηκε η ζωντάνια ...?

Αν δεν είναι έλλειψη ενδιαφέροντος ίσως και είναι το γεγονός ότι δεν έχουν όλοι σε ίδιο βαθμό την ανάγκη να εκφραστούν και να ανταλλάξουν απόψεις τουλάχιστον μέσα από τα φόρουμ....Δεν μπορώ λοιπόν να σκεφτώ κάποιον τρόπο για να αλλάξει είτε το ένα είτε το άλλο....!

This Post:
00
251102.14 in reply to 251102.12
Date: 11/30/2013 7:35:17 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Συμφωνώ με το σκεπτικό σου και τα παραδείγματα.
Μια διευκρίνιση μόνο. Οταν λέω ότι παίζει ρόλο και η κρίση, δεν εννοώ στην πτώση των χρηστών, αλλά στη διάθεση αυτών που παραμένουν στο παιχνίδι(παλιοί και νέοι), να ασχοληθούν λίγο περισσότερο, αντιθέτως καταφεύγουν(και εύλογα ενδεχομένως) σε μια πιο "αυτοματοποιημένη" ενασχόληση με το παιχνίδι.

Advertisement