BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > Trening klinika

Trening klinika

Set priority
Show messages by
This Post:
00
253873.4 in reply to 253873.2
Date: 1/7/2014 10:38:08 AM
Overall Posts Rated:
952952
Seveda lahko. Ivica je v bistvu odličen igralec, ki ima že zelo zelo dobre zunanje skille za 213 cm visokega igralca. Zaradi starosti seveda ne bo napredoval tako hitro, kot bi mogoče hotel, ampak pri članskih trenirancih je zelo važno, da svoj trening končajo na svoji naravni poziciji, zato da lahko koristijo ekipi tudi med treningom in ne samo po njemu.

Če boš hotel doseči 17-18 v notranjih skillih, ga boš mogel trenirati še vsaj tri sezone. Priporočam ti, da najprej izenačiš MPK in OPK na stopnjo, ki je 4 stopnje nad skokom (zaradi elastičnega efekta). Ko sta MPK in OPK 4 stopnje nad skokom, treniraš skok, dokler ne preskoči trikrat. Nato ponoviš vajo (trening MPK in OPK do 4 stopenj nad skokom, nato trije preskoki skoka).

Če je možno, pa vmes poskušaj še za preskok ali dva dvigniti podaje. Iz izkušenj (Navršnik) ni preveč dobro, če ima KC dosti nižji met iz skoka od prodiranja. To namreč pomeni, da se bo KC dostikrat odločal za napad, ki pa bo efektiven samo, če uporabi met pod košem; met iz skoka ne bo kaj dosti efektiven, ker imajo že zdaj bolšji KC-ji zunanjo obrambo 9 ali več.

Če pa bo imel dobre podaje, bo sicer še vedno dostikrat "zahteval" žogo, vendar bo delež metov iz skoka zamenjal za podaje, kar je seveda dosti boljše. Igralca poskušaš natrenirati tako, da čimbolj izpostaviš njegove prednosti in skriješ njegove slabosti. Tukaj je njegova slabost nizek met iz skoka napram prodiranju in to slabost skriješ z visokimi podajami.

This Post:
00
253873.5 in reply to 253873.4
Date: 1/7/2014 11:02:00 AM
Overall Posts Rated:
130130
Sedaj si misliš : "kaj sparašuješ,če misliš,da veš kako ga boš natreniral"

Kot prvo sem ga mislil natrenirati za C in ne KC (prenizka zunajna obramba,poleg meta z skoka)
Kot drugo sem pričakoval,da bo zmanjkalo časa,da ga spravim na 17-18 v notranjih skilih
Kot tretje sem skeptičen,da bo imel čaš za trening podaj,če bo prišel na 18 v notranjih skilih

Dobro,se bom držal tega,vendar boš ti kriv,če mu bo zmanjkalo za 18-tke pod košem
l.p.

This Post:
00
253873.6 in reply to 253873.4
Date: 1/7/2014 11:06:54 AM
Overall Posts Rated:
2525
Zanimiva teorija! Bi lahko to skril z mitskim metom pod košem?
Hočem reči, če bi lahko skril slab met iz skoka.

This Post:
00
253873.7 in reply to 253873.1
Date: 1/7/2014 11:48:57 AM
Overall Posts Rated:
170170
1. Slavc Mikuž, 23 let, 196 cm, NKI
Met iz skoka: dober Razdalja meta: dober
Zunanja obr.: strahovit Vodenje žoge: sijajen
Prodiranje: čudovit Podajanje: izstopajoč
Met pod košem: izjemen Obr. pod košem: osupljiv
Skok: dober Blokade: dober
Vzdržljivost: sprejemljiv Prosti meti: dober

2. Vsestranski igralec, OI, B, K, KC, C. Razvit do maksimuma.

3. NT in svojo ekipo.

4. Imam, Maks Vesel ,trenira po sistemu Mikuža oz. se prilagaja njemu.

5. Plača neomejeno, sicer pa manjša kot je bolje je.

This Post:
00
253873.8 in reply to 253873.6
Date: 1/7/2014 12:02:18 PM
Overall Posts Rated:
130130
To se bolj nanaša na zunajne taktike.Pri notranjih taktikah bo tu pa tam tudi puskusil z polrazdalje,pri kakšnem Gibanju,pa bi znal ornk škodovati.Skili tam okoli 10 so najslabši: to so ravno tiski skili,ko igralec "misli",da je dober in si dovoli metati.

This Post:
00
253873.9 in reply to 253873.8
Date: 1/7/2014 12:16:08 PM
Overall Posts Rated:
170170
Copatar a nisi ti rekel da me boš danes premagal zlahkoto

Pa še z Mikužem igram na KC zaradi njegovega treninga

This Post:
00
253873.10 in reply to 253873.9
Date: 1/7/2014 10:09:16 PM
Overall Posts Rated:
7979
Čeprav se je njegova ekipa bolj potrudila kot tvoja je napovedal zmago in zadel.
Za tebe po izgubljeni bitki so vsi generali heroji.
Copatar ju pa dobr si ga nategnu in prestrasil,da je igral z levo roko.
Tudi dve piki ali en koš je veliko če zaradi tega dobimo veliko denarja.
Obema en lep pozdra(66277698)

Last edited by Kk unoion olimpija at 1/7/2014 10:11:31 PM

This Post:
00
253873.11 in reply to 253873.6
Date: 1/8/2014 3:15:17 AM
Overall Posts Rated:
952952
Zanimiva teorija! Bi lahko to skril z mitskim metom pod košem?
Hočem reči, če bi lahko skril slab met iz skoka.

Ja, tudi to bi šlo, vendar ne v taki meri, ker govorimo o razliki enega preskoka (18-19). Bolj kot je nek skill prevladujoč pri igralcu, več ga bo uporabljal - seveda znotraj okvira, ki ga določi taktika. Če ta skill paše k taktiki, toliko boljše.

This Post:
00
253873.12 in reply to 253873.5
Date: 1/8/2014 3:18:48 AM
Overall Posts Rated:
952952
Sedaj si misliš : "kaj sparašuješ,če misliš,da veš kako ga boš natreniral"

Kot prvo sem ga mislil natrenirati za C in ne KC (prenizka zunajna obramba,poleg meta z skoka)
Kot drugo sem pričakoval,da bo zmanjkalo časa,da ga spravim na 17-18 v notranjih skilih
Kot tretje sem skeptičen,da bo imel čaš za trening podaj,če bo prišel na 18 v notranjih skilih

Dobro,se bom držal tega,vendar boš ti kriv,če mu bo zmanjkalo za 18-tke pod košem

Saj ni toliko važno, če že točno veš, kako ga boš treniral...lahko, da boš v "drugem mnenju" našel kakšno novo idejo. Če ne, pa vsaj potrditev tvoje usmeritve, kar tudi ni slabo.

Sigurno mu ne bo zmanjkalo časa za notranje skille, ker je dovolj visok. Koliko zdaj potrebuje za en preskok v notranih skillih? Vejetno okoli 4 tedne, ne?

This Post:
00
253873.13 in reply to 253873.7
Date: 1/8/2014 3:32:11 AM
Overall Posts Rated:
952952
1. Slavc Mikuž, 23 let, 196 cm, NKI
Met iz skoka: dober Razdalja meta: dober
Zunanja obr.: strahovit Vodenje žoge: sijajen
Prodiranje: čudovit Podajanje: izstopajoč
Met pod košem: izjemen Obr. pod košem: osupljiv
Skok: dober Blokade: dober
Vzdržljivost: sprejemljiv Prosti meti: dober

2. Vsestranski igralec, OI, B, K, KC, C. Razvit do maksimuma.

3. NT in svojo ekipo.

4. Imam, Maks Vesel ,trenira po sistemu Mikuža oz. se prilagaja njemu.

5. Plača neomejeno, sicer pa manjša kot je bolje je.

Oprosti, tebi sem bil dolžen še en mail...pa ti bom kar tu napisal.

Mikuža itak treniraš super. Sprašujem se, kdo ti je dal tako fajn trening plan zanj

Hec...Ja lahko ga tako narediš, da bo lahko igral na vseh pozicijah v napadu, v obrambi pa bo lahko igral samo na krilu in mogoče branilcu, če boš še malo dvignil njegovo zunanjo obrambo. Ker hočeš, da je vsestranski, moraš paziti, da ne razviješ preveč skillov, ki pojejo največ potenciala pri krilu - to sta skok in met iz skoka.
Zaradi samo 196 cm višione ti priporočam, da se takoj spraviš trenirat njegove notranje skille - najprej OPK do 14, nato MPK do 15 in končaš s skokom do 11.
Ko končaš notranje skille, mu lahko potencial do konca izpolneš ali z metom iz skoka ali s podajami. Tako kot si opisal svoje želje, si jaz predstavljam njegove končne skille tako:

16 9
17 15
17 14
18 14
11 8

S takšno "konfiguracijo" na OIju ne bo mogel igrati zaradi prenizkega vodenja. Če želiš povečati vodenje, ga bo BB vodil kot OI-ja in vodenje bo pojedel precej potenciala, kar pomeni, da bi mogel zmanjšati skok ali met iz skoka. Kakorkoli, za vsestransko krilo z nabitimi skilli do konca in super trenerjem, kot ga imaš ti, je MVP potencial premalo, razen če imaš zelo visok sublevel potenciala. Zato bi bilo fajn, da se odločiš, v katerem skillu bo tvoj igralec malenkost slabši in na ta račun nabiješ kakšen drug skill, s katerim bo dominiral.

Na primeru Anžica ti lahko recimo povem, da sem žrtvoval skok, zato da lahko dvignem podaje in vodenje. Ker ga BB vodi kot OI-ja, ima zastonj met pod košem, ki ga lahko povečam na 21, preden ga BB začne voditi kot KC-ja in mu viša plačo.

Torej OI z metom pod košem 20 dejansko pomeni, da lahko v napadu igra na vseh petih pozicijah. Kako boš ti Mikuža oblikoval, pa je odvisno od tvojih želj...

This Post:
00
253873.14 in reply to 253873.12
Date: 1/8/2014 3:59:12 AM
Overall Posts Rated:
130130
2 tedna je potreboval za preskok OPK z 11 na 12
Sedaj je poškodovan ,vendar ima dovolj minut za poln trening OPK.Tole me zanima: ali bo kljub poškodbi dobil trening OPK?
Kako je že s tem?

Advertisement