BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > National Team Speeches

National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
263721.4 in reply to 263721.1
Date: 10/17/2014 5:16:58 AM
BC Hostivař
II.2
Overall Posts Rated:
11991199
Second Team:
Jirkov
Tak jsem se rozhodl po 6 sezonách od ukončení mého prvního dlouhého období u NT znovu kandidovat na pozici trenéra NT, byť mám pochybnosti o tom, že na to budu mít tolik času jako dříve, abych zvládal úplně všechny činnost. Více se dozvíte v diskuzi, ale nastínil bych základní principy NT pod mým vedením:

1) maximální koncentrace na hráče v českých klubech, případně klubech českých manažerů v Utopii a tomu přizpůsobená přestupová politika, s tím souvisí snaha o co největší angažovanost českých manažerů, zejména ve smyslu vlastnictví a tréninku českých hráčů
2) směřovat vývoj hráčů k větší variabilitě taktik, pozorovat nové trendy a tomu přizpůsobovat směr tréninku
3) s ohledem na konec "kolotoče" vysoká koncentrace na kondici hráčů v NT

Co vím, že nejspíš nezvládnu ani s pomocí dalších v míře jako dříve je sbírání údajů o skillech hráčů cizích NT, kteří se objeví na TL. Při mém prvním působení jsem díky těmto informacím byl třeba schopen velmi účelně využít soupeřovy slabiny a zahrát efektivní přepozicovaný Patient apod.

Co si dále myslím, že je zanedbané, ale já osobně na to nemám recept - jak ke hře přitáhnout více českých hráčů. Hlavní úbytek v kvantitě hráčů už je sice pryč a pokračuje to spíše pozvolným dalším úbytkem, co je ale důležitější, v tom úbytku jsou často kvalitní manažeři, kteří spolupracovali s NT a ty je těžké nahradit podobně kvalitními.

Cílem po nejbližší období je tým stabilizovat a vytvořit podmínky pro to, aby dlouhodobě byl tým zase připraven vozit medaile z ME a MS.
Za neúspěch pro toto období bych považoval, kdybychom vypadli v základní skupině ME. Zároveň bychom se měli pokusit dosáhnout výsledku, který umožní o MS bojovat aspoň v baráži, abychom nepřerušili dlouhou sérii MS s naší účastí.