Se strinjam "n00b move" romunskega selektorja glede taktike :D dal napoved za naš uravnotežen napad, ob enem pa postavi obrambno taktiko ki je odgovor za igro pod koš. Seveda smo zato odlično zadevali za 3 točke, ker smo imeli več prostora, če pa pustiš ta prostor Klavcu in Krevhu aka "the splash brothers" pa je to še bolj usodno :)
To da sta oba dobila po 6 osebnih napak je pač odraz tega da nista dobra v obrambi pod košem, krila pa sta pozicijo OI, kjer imajo njihovega najboljšega posameznika, ki nam je veliko točk nasul že na EP dve sezoni nazaj. Takrat ga je pokrival Pezdirc če se ne motim, ki je pa bil še slabši v notranji obrambi kot Krevh in Klavc oz. tu nekje. Ampak met je imel slab, s prodori je prišel do kar 23 prostih metov, ker sta ga naša ustavljala z osebnimi napakami.
Drgač pa taktiko sem igral preverjeno, hitra uravnotežena, ta nam leži, ni pa to taktika ki bi jo želel skrivat ali da je našo skrito orožje, imamo vsaj 2,3 taktike ki jo lahko vržem iz rokava in presenetim nasprotnika, če imam za njih primerne igralce v formii. To tekmo sem vedel, da bomo dobili tudi z nižjo zavzetostjo, tako da sem z veseljem igral hitri prenos žoge, saj je naša zanesljiva taktika s katero ničesar ne tvegamo, tiste skrite adute pa lahko skrivamo za odločilne boje. Gibanje verjamem da bi nam tudi ležalo, nisem pa je še imel priložnost sprobat. Mogoče proti Azerbajdžanu :)
Drug teden nas čaka že težji nasprotnik Bulgarija. Odlično so se upirali Srbom, tako da ta zmaga ne bo samoumevna. Rabimo še dvignat pripravljenost, v 2. tednu sezone upam že na več odlično pripravljenih igralcev. Če bomo odlično pripravljeni, lahko morda gremo v tekmo z nižjo zavzetostjo sicer pa se ni za igrat...