BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > "Spored" razvoja BB-ja

"Spored" razvoja BB-ja

Set priority
Show messages by
This Post:
22
290593.4 in reply to 290593.3
Date: 11/2/2017 6:20:25 PM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
608608
Second Team:
Berlin BC
Kaj pa vem.. pravega odgovora ni, so pa mnenja.

Jaz sedaj 2 leti živim že v Nemčiji in seveda služim več kot bi v Sloveniji in mi za paket ni bilo problem plačevati.. pred tem pa sem delal v Sloveniji in iskreno se mi je 10-20€ zdelo veliko (zato sem takrat tudi opustil 2. ekipo, kar sem zelo obžaloval kasneje). Seveda s tem sam padem tudi v Slovenski razred in se mi zdej teh 17€ res zdi skoraj nič.. to plačam za vstopnin vsakič ko grem v nočni klub.

Kaj hočem povedat - v teh "višjih" državah je dejansko drugačen pogled na te vsote in osebno res ne vidim težave. Osebno se tudi nebi pritoževal, če bi padel v Nemški razred za supporterja, ker tega ne kupujem zaradi cene ampak zaradi tega, ker mi BB nekaj pomeni in mi je veliko dal in takšne stvari z veseljem finančno podprem. Resnično tudi upam, da bo to spodbudilo več uporabnikov k nakupu supporter paketa, ker res lepo popestri igro in morda potem uspemo skupaj spraviti tudi kakšno res hudo/zanimivo privat ligo ;) Jst vsekakor grem zdej v nakup letnega paketa.

This Post:
00
290593.5 in reply to 290593.4
Date: 11/2/2017 9:56:21 PM
Overall Posts Rated:
7979
Jaz sedaj 2 leti živim že v Nemčiji in seveda služim več kot bi v Sloveniji

Če si pravi german pridi v gostilno Jurman !!!

This Post:
00
290593.6 in reply to 290593.5
Date: 11/3/2017 2:08:23 AM
Prekmurje Storks
III.7
Overall Posts Rated:
161161
Second Team:
Prekmurje Farmers
Na "obrocno" odplacevanje pa niso pomislili? Da bi vsak mesec za narocniski paket placal 3 €. Pa bi vsak mesec sprotno placevali

Zdaj pa vam podam en primer recimo... Sem kar nekaj casa nazaj igral eno igro... Bila je "pay to win" igra. Torej kupil si si vec narocniskih tock, hitreje si se lahko razvijal in si imel velikansko prednost pred "free" igralci.

Recimo cena je bila 10€ za 200 tock. To je bil mesec dni narocniskega paketa ali pa si te tocke porabil kako drugace ( zeloo zelo hitro si jih porabil). Torej so tisti najboljsi na mesec porabili reci pisi okrog 100€!!!

Taksennacin igranja sem dozivel tudi na hrvaskih serverjih. Pa so cene enake kot pri nas in v Nemciji, VB, Finskem, ZDA... Torej ni tako velike krize kot jo zzelijo prikazati razvijalci.

Kaj zelim povedati je to, da ima BB napacen "pogon" gledano s strani razvijalcev, da imajo placniki in neplacniki enake moznosti

Recimo zdaj si predstavljajte, da bi narocniski paket pomagal pri boljsem imoznostiJaz bi zelel postati drzavni prvak, kupim paket, zacnem bolje igrati. Ker pa bi rad bil dvorana tivoli tudi rad drzavni prvak, mora tudi on kupiti paket, da bo lahko konkurencen meni in vsem tistim ki so kupili paket.

Hvala bogu tega v tej igri ni, kar me zelo zelo veseli. S tem sem zelel povedati, je to, da se ne glede na stanje v drzavi, ogromno denarja porabi za razlicne bedarije. Ker pa BB ne pozna razlike med narocniki in nenarocniki, lahko slednji v nedogled jokajo (do nedavnega sem tudi jaz bil med njimi) kako je vse drago in da se ne splaca. Ampak ce preracunamo staro ceno paketa na mesec je to bilo okrog 3€.

Moja resitev: mesecno placevanje pa je

This Post:
00
290593.7 in reply to 290593.6
Date: 11/3/2017 7:47:33 AM
Ainmosni
II.2
Overall Posts Rated:
207207
Second Team:
Homines ex spatio
Izbira poslovnega modela nima veze s pravičnostjo.

Uspešnost poslovnega modela je zelo povezana s percepcijo pravičnosti s strani kupcev. Percepcijo si kupec ustvari glede na svoje izkušnje s podobnimi storitvami ali produkti, na splošno s svojimi stroški, potrebami in podobno, da ne nakladam.

V zadnjih sezonah sem malo spremljal pritoževanje nad upadanjem števila managerjev (kolikor vidim, se je to sedaj ustavilo). Hkrati sem pred časom gledal, koliko od nas, ki igramo, plačujemo. Precej majhen odstotek. Sploh glede na to, da nam je igra tako všeč, da pri njej vztrajamo leta! Se pravi, smo t.i. free riderji. Hkrati pa še pametujemo, kaj vse bi avtorji igre morali narediti . Moja ocena na palec je, da v razvojnem delu BB ni veliko ljudi in da njihov zaslužek ni takšen, kot bi bil v primerljivih službah. Žal. Žal zato, ker če bi bil, bi oni lahko igro razvijali hitreje, bil bi tudi app in podobno...

Zadnja sprememba se mi zdi zelo tvegana. Odrekli so se delu prihodkov iz naročnin in sam vidim samo dva možna razloga: a) v zameno za upanje, da bodo ta izpad nadomestili z novimi naročniki b) naročnine sploh niso važne, ker večino prihodkov ustvarijo z oglasi. Večino sprememb zelo dobro premislijo in držim pesti, da so tudi to. Ker če so se zmotili, potem bodo imeli samo manj prihodkov in vem, kam to pelje.

Glede "major" spremembe: verjamem, da gre s programerskega vidika za "major" spremembo, ker gre za spremembo koncepta (iz enotne tarife na geografsko pogojeno). Upam, da je to "major" sprememba tudi za del uporabnikov.

This Post:
11
290593.8 in reply to 290593.7
Date: 11/3/2017 1:37:08 PM
Overall Posts Rated:
335335
Buzzerbeater ima slogan da je "free to play" in bo vedno ostal "free to play", kar je velika prednost v primerjavi z drugimi podobnimi igrami. Marsikdo se tega ne zaveda, ampak te mikrotransakcije so nepoštene. Kupi žetone in prejmeš toliko denarja ter ostale bonitete. V Buzzerbeaterju pa imamo vsi enake možnosti za uspeh. Supporter ima samo določene bomobnčke, da so nekatere stvari olajšanje pri iskanju podatkov, več statistike, možnost grafike (logoti, igrišče), ki popestrijo igro, po drugi strani pa s tem tudi podpiramo ustvarjalce. Če kdaj Buzzerbeater preklopi na "pay to win" sistem potem se tudi jaz poslovim od te igre, ampak mislim da se to ne bo zgodilo, vsaj dokler bodo ti ustvarjalci na čelu igre. Upam da še mnoga leta.
Včasih se morda res malo preveč pritožujemo in si želimo več novosti, ampak glede na to, da ustvarjalci na račun BBja ne služijo mastnih denarcev je težko pričakovati velike novosti v razvoju. Če se zgodi, da kdaj BBja ne bo več ali se spremeni v "play to win" takrat bomo šele cenili, kako čudovita in nalezljiva spletna igra je to, s poštenim sistemom igranja, kjer se razvijalcem ne gre samo za bajni zaslužek (poglejte recimo AAA igro NBA 2k, kak so ratal požrešni s temi "kovančki").

Nov cenik za supporterja me je sicer presenetil, ampak dejansko nimam nič proti spremembi. Konec koncev je za vse regije cena padla. Torej kaj je tukaj za pritoževat? To da nekdo plača pol manj zato ker ima 2-4x slabšo plačo? Men se zdi sprememba kar fer. Razumem, pa da nekaterim ni po godu in tisti so najbolj glasni. Če bi naredili anketo verjamem, da bi se večina strinjala da je sprememba dobrodošla. BB je globalna igra, tudi v resničnem življenju so cene različne glede na regijo in državo. Če to pomeni, da bo veliko več uporabnikov sedaj pripravljenih kupiti naročniški paket, potem je sprememba popolnoma upravičena. Tudi sam bi rad videl več uporabnikov z naročniškim paketom. Doda neko novo dimenzijo in edinstvenost za vsak klub ki ima svoj logo, svoj hall of fame, svoje igrišče itd.
Se pa strinjam, da bi bila dobrodošla sprememba tudi recimo, mesečni paket, čeprav glede na velik padec cene, je tudi 3 mesečni paket dobra poceni opcija, pa ne rabiš vsak mesec znova obnavljati. 5€ na 3 mesece pa mislim da si lahko vsak privošči, kateri ima željo po naročniškem paketu.

Last edited by Mod-Clementino at 11/3/2017 1:49:35 PM

This Post:
00
290593.9 in reply to 290593.6
Date: 11/3/2017 3:38:05 PM
Postojna Blue Jackets
SKL
Overall Posts Rated:
131131
Second Team:
Kremenca Modre Jakne
Travian predvidevam Ali se motim?

Z mojega vidika mi te spremembe ne prinesejo ničesar, ker sem čisto zaradi osebnih stališč proti zapravljanju denarja za podobne stvari. In ja, sprejmem argument da 3 evre na mesec za tiste, ki mi prinašajo zabavo v igri, ni popolnoma nič.

Sem pa morda upal tudi jaz na kakšen večji update, čeprav v mislih nimam točno kaj bi si želel, kar malo presenečenja. Tista z novim igralcem mi je bila morda še najbolj všeč.