Ne bih zeleo da ova analiza bude shvacena kao neko pravljenje alibija (trazenje opravdanja unapred) vec kao uvod u odgovor:
Statistika kaze da smo po broju korisnika negde "u proseku". Po tom parametru Turci i Finci su ispred nas a Englezi iza. Koliko je ista merodavna, govori cinjenica da sa Rumunima i Fincima lako izlazimo na kraj a sa Englezima nikako.
Sa druge strane, korisnika imamo 541 a na nasim izborima npr. glasa njih 47 sto je manje od 10%!?!
Dalje, zapitajte se koliko nas ima aktivnih na forumu. Toliko malo da bez mnogo prisecanja mozemo sve da pobrojimo.
Popeye je primetio da smo po rang listi "najbolje plasirani". Mislim da je to odraz toga sto smo uvek do sada izvlacili maksimum iz nasih resursa.
Sto se tice pitanja:
- Mislim da je nas realan domet u ovakvoj grupi plasman do 3. mesta tj. za prolaz u II kolo cemo se boriti sa Turskom i Engleskom.
- Sanse protiv protivnika: Engleska (30%), Turska (45%), BiH (60%), Rumunija (70%)
- Plasman na kraju:
1....Engleska
2/3..Srbija/Turska
4....BiH
5...Rumunija
6...Finska
7...Island
Ono sto nam posebno ne ide na ruku je raspored a iz kog razloga - ne mogu javno da komentarisem.
Bez namere da opteretim krivicom (trenutne) vlasnike nasih reprezentativaca moram da istaknem da ukoliko se desi da oni nadju nove vlasnike - tada od nas zavisi jos manje. Podsetio bih samo na slucaj naseg SF Spasova ciji vlasnik je Grk koji ga je upropastio u najvecoj meri i zato sto smo sa Grcima bili u kvalifikacijama. Kada sam preuzeo repku, Spasov je bio medju prva 3 igraca.
Sustina je u tome da moramo dobro da odmerimo sve elemente taktike za svaku utakmicu i da imamo sve igrace na raspolaganju u proficient formi.
To su elementarni uslovi da bi se gore navedena prognoza ostvarila.
"Da ste vi bolji narod i ja bi` bio bolji vladar!" - Knjaz Milos