Generalnie każdy z Was ma swoją racje:) Pensję uwidaczniają stan zawodnika na czas updatu pensji (początek sezonu) i ukrywają zazwyczaj boczne skille. Jak wiadomo pensje dają jakiś ogólny pogląd na umiejętności zawodnika, bo wiedząc jak szybko zawodnik w danym wieku i przy określonym potencjale może się rozwijać jesteśmy w stanie mniej więcej określić poziom jego skilli. Nie wiemy oczywiście w jakim kierunku rozwija się dany zawodnik w trakcie sezonu...ale można się tego dosyć oględnie rzecz jasna domyślić po tym jak ewoluują z tygodnia na tydzień jego statystyki meczowe. W U-21 oszacowanie umiejętności zawodnika jest łatwiejsze w porównaniu do NT, ponieważ pensja zazwyczaj pokazuje rzeczywiste umiejętności zawodnika. Jak wiadomo do U-21 jest mało czasu na trenowanie boków i jestem pewny, że w drużynie np. takiej jak Hiszpania do U-21 nikt nie poświęca na boki tyle czasu żeby można było się bać tych boków. Generalnie można założyć, że są takie jak je natura stworzyła;-) Także nie wiem do końca co miałeś na myśli pisząc, że "pensje są oszukane" ale mam wrażenie, że trochę racji w tym jest...choć nie do końca:P
Sprawa oceny potencjału i możliwości danej drużyny wcale nie jest taka łatwa jeśli jest się z zewnątrz. Nigdy przecież nie wiadomo, że to już wszyscy powołani zawodnicy (chyba, że nie ma już wolnych slotów). Poza tym sam skład to nie wszystko. O wyniku często decyduje forma, taktyka, entuzjazm, nastawienie meczowe. Dlatego ja bym się wstrzymał z oceną Hiszpanii i naszych szans w pojedynku z nimi co najmniej do czasu ostatniego treningu przed meczem;-) Jedno jest pewne: Skład mamy w tym sezonie bardzo fajny;-)