anyagi részét meg ne mond nekem mert pontosan tudom 7szezon alatt húztam fel több mint17ezres csarnokot, ugy hogy folyamatos edzés is volt(még 6-os edzőm is volt III. ligában), kupában min 64közés jutottam minden évben eddig,
jelenleg nincsenek millióim ez igaz de bajnokesélyes csapatot sikerült összeraknom, ugy hogy különösebb nagy trédeket sem csináltam, persze azokon jókat kerestem akiket a Dusan Mincza CSiki 3-as mellett edzettem majd továbbadtam...
és nem csak nekem sikerült rövid idő alatt feljutni I-IIligába , szóval nem egyedi esetről beszélek.
Természetesen nem elvitatni szeretném az érdemeidet (főleg úgy nem, hogy a döntőben most te állsz nyerésre), csak egy másik nézőpontot mondanék. Azért voltak itt, akik amiatt jártak pórul, mert azok a játékosok, akiket meg tudsz most venni 1 milla körül (lásd például a csapatodban játszó két magas embert), azokért néhány szezonnal ezelőtt akár 4-5 milliót is ki kellett fizetni, és ezeket a játékosokat később vagy a töredékéért lehetett továbbadni vagy pedig szépen kiöregedtek. Nem csak magyar viszonylatról beszélek, bár biztos, hogy itt is tudnának páran hozni néhány kellemetlen sztorit erre. Emiatt azért sokan kerültek nehezebb helyzetbe. Többnyire azok vannak most itt a ligában, 1-2 régi motorost leszámítva, akik időben felismerték, hogy multisabb kinti játékost vagy bedobót érdemes edzeni, és a magas játékosokat megvenni. Többek között én is ezt a taktikát folytattam szezonokon át, míg például a játék kezdeti stádiumában sokkal jellemzőbb volt a centerek edzése, nyilván kicsit más fizukkal és finanszírozási viszonyok mellett. De egy akkori valamennyi tartalékkal rendelkező, kb. nullás költségvetésű csapat azért azzal szembesült, hogy elértéktelenedtek a játékosai.
Meggyőződésem, hogy a centeredzésből történő kiábrándulás az egyik oka annak, hogy gondban van a válogatott is. Ha lett volna itt szezononként 4-5 felnevelhető multis, akkor nem lenne bajban, de annyi bizonyos, hogy Gilának annyiból igaza van, hogy kénytelenek vagyunk abból főzni, amink van, és ha nem neveljük fel valahogy a gyatra kiegekkel rendelkező magas játékosokat, akkor visszaeshet az U21, nagyválogatott pedig nem lesz. Szezonok óta látszik az, hogy a nagyválogatott gondban lesz magas emberekkel, olyan lesz a felnőtt kori állapot, amilyen a fiatalkori volt, itt tetszik, nem tetszik, nem nagyon jön össze a szarból várépítés.
Tényleg csak kiegészítésként mondom ahhoz, amit írtál.
Last edited by kaygee at 3/1/2013 3:53:26 AM