Prva zmaga! Uh, tako nisem bil živčen od tekme s Portugalsko z U21. Z Teci&Vrzi taktiko imam izkušnje iz bolj zgodnjega obdobja, pa še manj smo bili "zagnani", na srečo pa smo nalet v zadnji četrtini zdržali.
Zanimivo je, da je trener Neumanna igral 32 minut proti Rožletovim 16, čeprav je bil Neumann njegova menjava. Ampak nastavil sem, da trener prosto izbira in izgleda, da je dobro izbral
![:)](/images/conf/emoticons/smile.png)
sicer njihovo krilo ni imeli najboljše zunanje obrambe, šut pa je bil dober, vendar je več metal njihov B.
Skratka, Podaja navzven se mogoče ni najbolje izkazala, saj so počasne zunanje taktike proti tako dobrim zunanjim obrambam, kot kraljujejo v skoraj vseh repkah, dokaj švoh. Izjema je Gibanje, ampak ta taktika lahko s pravim izborom igralcev izgleda skoraj kot Look inside z malo več meti iz polrazdalje.
Vesel sem tudi, da sem zadel z napovedjo metanja notranjih igralcev; Jerinu je sicer šlo bolj švoh, a se je odkupil s podajami, medtem ko je Bajlec raztural na polno - njega sem nalašč dal na centra, ker ima njihov center zelo švoh zunanjo obrambo, Bajlec pa malenkost boljši šut od Jerina. Jerinove podaje pa so bolj delovale proti solidni zunanji obrambi njihovega KC-ja.
Drugače pa sem se skoraj počutil, kot da spet vodim U21 - Vukojanec, Šmit, Kramberger, Roškar, Pezdirnik...so igralci, ki sem jih ali "treniral" ali vodli v mladinski repki. Res lepo je videti, da so preživeli prehod v člane
Naslednji teden igramo z Makedonijo, ki je težji nasprotnik. Upajmo na dobro pripravljenost, ki lahko poleg razpoloženja najbolj nagne tehtnico na eno ali drugo stran.