Εθνική νέων θα μοιραστώ μαζί σας μια τρέχουσα εμπειρία μου. Αγόρασα πέρσι έναν Ρώσο 1.83 ύψος που για την ηλικία του σαν άθροισμα σκιλ έμοιαζε να τα σπάει. +8 σκιλς από όσα είχε ο Κύριλλος στην αντίστοιχη ηλικία και +10 από όσα ο Κουλοχέρης οι οποίοι είχαν 5άρη γυμναστή τότε. Το Ρωσάκι έχει 6άρη γυμναστή. Είχα ακούσει ότι το ύψος παίζει ρόλο στην ταχύτητα προπόνησης, αλλά δεν το είχα βιώσει. Ε το βίωσα και το βιώνω και ο παίκτης αποκλείεται σίγουρα να φτάσει το σκιλσετ που σκόπευα. Και μιλάμε για τον παίκτη που ήθελα να χτίσω πάνω του την ομάδα μου για το μέλλον. Και εννοείτε είμαι μπερδεμένος τώρα και δεν ξέρω με σιγουριά τι να κάνω.
Πόσο σημαντικό λοιπόν είναι κάποιοι παίκτες να παίρνουν ότι πρέπει όταν πρέπει. Κι αυτό το όταν για κάποιους έστω παίκτες (πολύ ψηλούς ή πολύ κοντούς) πρέπει να συμβαίνει στα 18,19,20,21 τους, δλδ τις ηλικίες που υπεύθυνη είναι η εθνική νέων.
Κλείνοντας, θέλω να τονίσω το πιο σημαντικό από όλα. Ήταν κάποτε κάποιοι ποντικοί σε ένα κελάρι όπου υπήρχε και μία γάτα η οποία έπιανε και έτρωγε πολλά από αυτά όταν έκοβαν βόλτες για μάσα. Έκαναν συμβούλιο και σκέφτηκαν να τις κρεμάσουν ένα κουδούνι στο λαιμό ώστε να την ακούν και να προλαβαίνουνε να κρύβονται. Μόνο που δεν δήλωνε κανένας εθελοντής για να της κρεμάσει το κουδούνι.
Δεν μας φτάνει το πλάνο, χρειαζόμαστε πρώτα από όλα τα άτομα που θα το υλοποιήσουν.Στο μπάζερ το ελληνικό λοιπόν και την εθνική ανδρών τις τελευταίες σεζόν είχαμε τα εξής. Πρώτα ένας NC έφυγε ίσως και πικραμένος. Ακολούθησαν 3 θητείες που κατέβηκε κάποιος αναγνωρίσμος τελευταία στιγμή υποψήφιος γιατί δεν υπήρχε άλλος. Ακολούθησε 1 θητεία από έναν NC άπειρο που στην πορεία εξαφανίστηκε εντελώς. Και μετά ήρθαν 2 παιδιά που είχαν δουλέψει 2 θητείες συνειδητά στη νεων, και ήρθαν συνειδητά για να κάνουν 3 θητείες και στην ανδρών τουλάχιστον.
Όλοι όσοι από εμάς λοιπόν δεν έχουμε (είχαμε) σκοπό να εμπλακούμε στην εθνική άμεσα είτε λόγω χρόνου είτε λόγω διάθεσης είτε για οποιοδήποτε λόγο, ναι μεν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε, αλλά προς Θεού όχι με τρόπο που θα τους μαυρίσει την ψυχή και θα τους κάνει να φύγουν. Η έλλειψη υποψηφιοτήτων για την εθνική τα τελευταία χρόνια είναι τέτοια που πρέπει να δίνει πολύ μεγαλύτερη ανοχή στα λάθη του team.
Από εμένα προσωπικά τα παιδιά αυτά, ο Βασίλης και ο Ηλίας, έχουν ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την προσφορά τους αυτές τις 8+ σεζόν, που αντιστοιχούν σε πάνω από 2 χρόνια πραγματικής ζωής!!! Και δεν ξέρω αν το #21 λέει κάτι (που μπορεί και να μην λεει), αλλά θα μπορούσε να είναι και #80 χωρίς αυτούς.
(https://www.youtube.com/watch?v=FlsBObg-1BQ)