Szia! Olvastam amit írtál. A matekozás tök jó dolog, és logikus is amit írsz. Kár, hogy nem biztos, hogy így működik a dolog! Szerintem. Íme az én példám:
III. osztályban vagyok, ebben a szezonban jutottam fel, igaz nem lettem bajnok, csak kiemeltek. Úgy sejtettem szezon elején a csoportomat elemezve, hogy "alsóházi" csapat leszek, ezért ennek megfelelően alakítottam a jegyáraimat: álló=10, alsó sor=40, pálya mellett=115, páholy=700. Eltaláltam mindkettőt, azaz a mérlegem most 3-5, illetve teltház-közeli stadionokat produkáltam, örültem, hogy mennyire okosan kiszámítottam.
Tegnap kíváncsiságból megnéztem a régi IV. osztályos riválisomat (ő nyerte a döntőt az előző szezonban), hogyan boldogul a III. osztályban. Hát rosszabbul mint én: 1-7 a mérlege. És most figyeljetek: jegyárai: álló=15(!), alsó sor=45, pálya mellett=150(!), páholy=1000(!), és minden egyes meccsén FULL TELTHÁZ volt! Ezen elképedtem.
Nosza rajta, változtatok én is (hiszen tegnap még lehetett). Mivel gyanakvó természetű vagyok, nem emeltem az ő szintjére az áraimat, fő az óvatosság alapon: álló=12, alsó sor=43, pálya mellett=130, páholy=900. Mindenki kitalálta mi történt: stadionom látogatottsága 80%-osra csökkent, így egy kanyival sem keresek többet (igaz kevesebbet sem) mint a szezon elején.
Elemeztem a helyzetet, és láttam, hogy ő azon az egy meccsén amit nyert, megverte az ősi riválisát. Viszont már az első kupameccsén kiesett, én viszont még bent vagyok, ezért szerintem joggal gondolhatnám azt, hogy a szurkolóink kb egyformán elégedettek a ténykedésünkkel. Azt is látom, hogy a stadionom nagyobb mint az övé. De még mindig nem tudom felfogni, hogy aki ugyanolyan pofozógép a csoportjában mint én, az az én jegyáraimat ilyen mértékben meghaladó jegyárakkal hogyan tud teltház előtt játszani, míg én csak 80%-on.
Tudom, hogy az a szabály, hogy aki nem bajnokként jut felsőbb osztályba annak kevesebbel emelkedik a bérletesei száma, de ez akkor sem magyarázat a jegyár-különbség miatt. Szerintem.
A csapat akiről beszélek a Rhodius, rugalmas mint mi
http://www.buzzerbeater.com/team/160142/overview.aspx