@Charlie:
Nem keverek semmit! Egymás mellé raktam az én 100-as idényemet domiéval, aki nem volt 100%-os. Egy tészta. Az Eb kit érdekel? Egy-egy szezont vetettem össze. Abban akárhogy is nézem jobb vagyok. Te mit látsz? Én egy általam 100% megnyert évet látok (17. idény) illetve egy nem teljesen makulátlant domitól (25. idény)
És mondtam 150 milliószor nem érdekelnek részletek. Nem érdekel kit vertem és kitől kaptunk ki pl tavaly. Eredményben jobb vagyok. Ez tény.
És nem érdekelnek a statok sem persze, hogy több meccsből könyebb jobb mérleget kihozni, pláne ha az részben tele volt a világ legalja csapataival Bahamák és hasonlók.
Nekem nem jutottak ilyenek akkor. Mind olyan ellenfél volt a vigaszágin, amit mindenki egyesével elkerült volna ha tehetné. Ld angolokat 175k-s centerrel, Uruguayt, Szingapúrt, Perut....
És ugyanúgy idegenben (Szlovákia) kellett megverni a szlovákot, mint Domi esetén a lengyelt.
Ráadásul a szlovákok olyan sorsolást kaptak, ami jobb ts-t eredményezett nekik. Olyasmi sorsolásuk volt,mint tavaly a mienk . Csupa világ legalja csapat.
"Csak" ezt kézt nehézséget kellett leküzdenem: idegen pálya és jobb ts a szlováknál...
Sikerült.
Ha ez nektek nudli, akkor nem értetek az egészhez.
Ok, vigaszági ezüstköcsögöt nem kéne adni, de győztesnek igenis járjon valami.
Mégiscsak 100% idényt csinál egy félig meddig EB szintű mezőnyben (ld Észtország, Lettország, Szlovákia, Portugália.. vagy tavalyról Litvánia)
Te minden észérvet leszarsz.
----------
@Dzsevasz:
Amit mondtál az nem észérv! Az egy nagy baromság. Szted a világranglista "játszik" és nem a csapat? Ad abszurdum simán lehet, hogy a 35. erősebb a 26.-nál vagy az is, hogy a 42. jobb ,mint a 30. (csak hasból mondtam számokat, de simán lehet ilyen szitu bárhol az életben. Pl Fifa ranglista sem ér semmit, így az itteni sem). Baromság rá hivatkozni bármilyen formában: így azzal hivalkodni, hogy megvertünk x db előttünk állót.
Mi van, ha azok tényleg gyengébbek, csak a ranglista csalóka?
Ld a magyar focicsapat helyét, ideális példa ehhez, azt gondolom.
@Skay:
Azt nem vitatom,hogy változott, de mindig voltak erős játékosok, így akkor is.
Monstert edzeni még a kicsik is tudtak. Ergo volt náluk is meghatározó játékos, más kérdés mit értek összfix 2-3 jobb emberrel.
Tutira kijelenthetem, akkor mi élvonalba tartoztunk a nevelés terén, számos játékosunk volt sok éven át a világelitben. Ld a fizetéses toplistákat posztonként.
Magyarán jól dolgoztunk.
Nem én edztem fel, de volt benne részem, hogy olyanok lettek, hogy le tudtunk velük söpörni mindenkit. Elég csak azt mondanom, hogy heti szinten 6-7 órányi levelezés illetve meccsre készüllés/elemzés folyt a meccsek előtt.
Más volt piac, más volt gazdaság. Ez tény, de aki akartak, azok tudtak nevelni. Még úgy is, hogy ráment a gatyájuk.
Jelenleg hányan nevelnek? Ez baj... jó ha van évfolyamonként kb tucatnyi nevelő.
Emlékszem olyan évre, amikor csak 21 éves centert edztek vagy 9-10-en + többi évjárat is minimum ennyi volt.
Azt nem vitatom, hogy ne tenne meg mindent. De voltak hibák menetközben, ezt vittattam.
A hibákból általában tanulni illik....