Ας δούμε τα πράγματα λίγο πιο αναλυτικά
Εμείς έχουμε μέσο όρο D.M.I στο σύνολο των παιχτών (13) 990.700
Η ομάδα της Σουηδίας έχει στο αντίστοιχο σύνολό της (16) 901.800
Εάν κοιτάξουμε τώρα τα 10 καλύτερα D.M.I από κάθε ομάδα προκύπτει οι παρακάτω μέσοι όροι
Ελλάδα 1.169.000
Σουηδία 1.123.000
Βέβαια συχνά οι ομάδες στηρίζονται σε 7-8 παίχτες ! Ε, λοιπόν ας δούμε τον μέσο όρο του D.M.I για τους 8 καλύτερους (στο D.M.I πάντα) παίχτες των δύο ομάδων.
Ελλάδα 1.297.000
Σουηδία 1.233.000
Με μία πρώτη ματιά φαίνεται οι δύο ομάδες να είναι ολότελα ισοδύναμες στο θέμα D.M.I . Υπάρχουν μικροδιαφορές αλλά αυτές δεν είναι σημαντικές.
Μήπως λοιπόν είναι υπερβολικοί οι φόβοι που εξέφρασα πριν;
Ακόμη πιο πολύ, μήπως άδικα αποστερήσαμε από τον γίγαντα Kaja τον λαγό του;
Η γνώμη μου είναι πως όχι!
Πρέπει να κοιτάξει κανείς τις αγωνιστικές καταστάσεις για να πάρει καλύτερη πληροφορία.
Πράγματι εάν επιλέξουμε τους 10 καλύτερους σε D.M.I παίχτες των δύο ομάδων θα διαπιστώσουμε τα παρακάτω για τους μέσους όρους των αγωνιστικών καταστάσεων αυτών.
Ελλάδα με μέσο όρο αγωνιστικών καταστάσεων 7.6
Σουηδία με αντίστοιχο μέσο όρο 8.2
Εάν όπως και πριν περιοριστούμε στο core ρόστερ των 8 παιχτών παίρνουμε
Ελλάδα με μέσο όρο αγωνιστικών καταστάσεων 7.625
Σουηδία με αντίστοιχο μέσο όρο 8.375
Βλέπουμε λοιπόν ότι σε αυτό το στατιστικό η ομάδα της Σουηδίας πλεονεκτεί σημαντικά.
Από άποψη τακτικής το παραπάνω είναι σημαντικότατο.
Για να ´χτιστεί´ μία λειτουργική τακτική απαιτούνται 2-3 σταθερές τουλάχιστον και από εκεί και πέρα επικουρικό έργο από το υπόλοιπο ρόστερ.
Ένας παίχτης με ταλέντο μεν αλλά σε μέτρια-κακή κατάσταση είναι γρίφος όσο αφορά στην απόδοσή του, και πραγματικός ´πονοκέφαλος´ για τον προπονητή του!
Βρισκόμαστε λοιπόν απέναντι σε μία κατάσταση όπου στα χαρτιά έχουμε καλύτερη ποιότητα στο ρόστερ μεν αλλά με προβληματική φόρμα δε. Η αντίθετη εικόνα παρουσιάζεται στην ομάδα της Σουηδίας.
Το όλο θέμα καταλήγει (D.M.I) σε μία ισορροπία.
Εγώ είμαι της άποψης ότι η έλλειψη φορμαρισμένων παιχτών έχει μεγαλύτερη σημασία.
Για αυτό άλλωστε και οι σχετικοί ´περιορισμοί´ στην διατροφή του Kaja
Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές