nem konkrétan erre a meccsre gondolok, csak úgy általában a jelenségre. Én is régóta morfondírozok ezen, és elég sok meccset elemeztem már ebből a szempontból. Én arra jöttem rá - és javítsatok ki, ha tévedek -, hogy az, ha vki 2 pontos erőltetését játszik, az esetek nagyobb százalékában nem jelenti azt, hogy a C/PF játékosai vállalnak több dobást. Általában akkor is a külső emberek dobnak kosárra többször.
Zárójelben jegyzem meg, hogy ennek több oka lehet (pl: meccsmotor, nem elég jó passz skillek a külső embereknél, belső emberek gyatra labdavezetése/technikája, esetleg a külső emberei sokkal jobbak mint a belsők).
Visszatérve az "elemzésemhez", ha a külső emberek dobnak többször, akkor a "2 pontos" az az esetek túlnyomó többségében középtávoli, nem pedig ziccer v zsákolás. Emiatt jó a külső védekezés ellenük.
Nem biztos, hogy így van, de nekem ez a véleményem. Annál is inkább, hogy amikor ezt elemeztem egyszerű volt ellenőrizni azt, hogy az olyan csapatoknál, akik gyakran alkalmazzák a 2pontos erőltetését, nagy százalékban a külső embereiknek van több mezőnykísérlete, mint a belsőknek idény átlag szintjén (is).
Edit: most látom, hogy az általad hivatkozott meccs az iskolapéldája az elméletem helyességének :D
Last edited by DanChee at 2/4/2011 4:30:23 AM