BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar válogatott III.

Magyar válogatott III. (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Chosen

This Post:
00
215892.407 in reply to 215892.406
Date: 10/30/2012 9:25:12 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Nem az európai kosár mintára csinálták meg a játékot.

Ez szerintem nem is volt cél. :)
A zónákat meg kár rangsorolni, mert az értékét az határozza meg, hogy mi ellen veted be... Egyébként külső támadás ellen hatásosan használható mind a 3:2, mind az 1:3:1, nem egyszer nyertem velük meccset. A kakukktojás csak a 2:3, szerintem. Az 1:1 pedig biztonsági taktika, hisz minden ellen (eredményesen) be lehet vetni. Így egyfajta kockázatkerülő magatartás azt választani.
Bár én azt is megkockáztatom, hogy nem biztos, hogy a taktikákkal van a gond, csak nincsenek megfelelő játékosok hozzájuk... Pl. 2:3-as zónánál elengedhetetlen a belső emberek külső védekezése valamilyen szinten, különben halálra szívatnak a festéken kívülről. Vagy például a belső támadás azért is dominálhat, mert a 2 pontos skillt sokkal többen nyomják fel 19-20-as szintre, mint a dobótávot (vagy az alsóbb ligákban alacsonyabb szinten, de arányaiban ugyanez jellemző).

This Post:
00
215892.408 in reply to 215892.405
Date: 10/30/2012 9:33:01 AM
Overall Posts Rated:
173173
Ezen én már sokat gondolkodtam, nem csak ez lehet mögötte.

Egyrészt nyilván állíthatnak a meccsmotoron mindenki tudta nélkül, ez nem lehetetlen dolog, bármikor fejleszthetnek (vagy ronthatnak) rajta. Régebben én is ennek tulajdonítottam a játék problémáinak egy részét, de van más nézőpontja is.

Nekem nyilvánvalónak tűnik az, hogy a multiskillezés, és ezen belül főleg a 2 pontos megnövekedett szerepe (jóval könnyebb edzeni, mint régebben, más edzésrendszernél, amikor is kénytelen voltál center poszton játszatni valakit ahhoz, hogy menjen a 2 pontosa) ennél a taktikánál ütközött ki a legjobban. Nem meglepő, ha nagyobb a játékosaid 2 pontosa, akkor a 2 pontos taktikában jobb vagy (minden mást változatlannak tekintve). Az edzés a hibás, ezt már kifejtettem korábban is valahol, hogy nem kellett volna ilyenre csinálni az edzésrendszert, meg kellett volna hagyni a választási lehetőséget minden menedzsernek vagy válogatottnak, hogy vállalja-e a multizáshoz szükséges áldozatokat, és ezzel előnyre tesz szert vagy hisz a "hagyományos" módszerekben. Nem ez van, nincs igazi alternatíva, vagy mész a többivel, vagy lemaradsz. Ma már ott tart a BB, hogy már-már egyszerűbb multist edzeni, mint nem multist, ráadásul kényelmesebb is a dolog, mert nem keres annyit. (Nem tartozik szorosan a témához, de azt is beszüntetném, hogy a multis keres kevesebbet, ez megint egy nagyon hülye anomália a játékban).

A 2-3 zónát szerintem az tette tönkre, hogy bármiféle meccsmotor állítás nélkül is a magasabb 2 pontossal rendelkező kinti emberek sokkal hatékonyabbak lettek ellene. Nem biztos, hogy ez meccsmotor állítás. Én amióta az eszemet tudom, 2 pontos taktikát játszom, és több szezont feladtam a korábbi edzésrendszerekben éppen hogy bent maradva a 2. ligában, csak azért, hogy legyen egy jó bentre támadó csapatom. A 2-3 zóna elleni nagyobb hatékonyságot már megfigyeltem jóval korábban, nehezen is lehetett volna elnézni a dolog felett, mivel jó sokan védekezték azt ellenem.

Meggyőződésem, hogy a magasabb 2 pontos más taktikáknál is lehet hasznos, véleményem szerint minden mást állandónak véve egy magasabb 2 pontosú játékossal kinti játékot is hatékonyabban lehet játszani, mint egy olyannal, akinek alacsony. Csak ott nem jön annyira ki a dolog.

Aztán persze ott a többi dolog, hogy a magas labdavezetés, technika, tempó a magas 2 pontossal együtt még hatékonyabbá tehet egy játékost.

Meggyőződésem, hogyha valami hasonló hullám folytán, ami most a 2 pontos körül van, mondjuk elkezdenének többen 15-ös dobótávú centereket képezni, akkor látnánk még itt csodákat kinti játékkal. Csak persze jön a dilemma, hogy adj egy centernek 3 szezon kinti edzést DH-ban, aztán pedig a fene tudja, hogy benti skillekben utoléri-e majd a többit, gondolok itt a pattanóra és a belső védekezésre leginkább. Más kiegekről nem is beszélve. Mert ugyebár a 2 pontos fejlődik többféle edzéstől, míg a dobótáv (leszámítva a mostanában imitt-amott felbukkanó tört edzéseket) csak a DH edzéstől megy. Evidens, hogy az egész játék a kisebb ellenállás felé mozdul, főleg úgy, hogy egyelőre megtérülni látszik, mert az ilyen játékosok kevesebbet keresnek és jobban el is adhatók.

From: JoeBlack

This Post:
00
215892.409 in reply to 215892.407
Date: 10/30/2012 9:51:04 AM
Overall Posts Rated:
411411
Akkor mi volt a cél? Egy támadásban domináló játékot összerakni ahol mind1 lassan, hogy mit védekezel? Taktikai analfabéták is simán tudják játszani, csak pénz kérdése az egész, azt tradeléssel és sok online idővel lehet szerezni, edzeni nem is kell hozzá. Kérdem én, akkor ez hol manager játék? Pont a manager részét ölik ki az egésznek. Azt a része lesz teljesen halott, ahol gondolkodni kéne. Most derült ki, már csapatot se kell tudni állítani. elég ha beteszed a 10 legjobb játékosodat a gép megcsinálja magától az egészet. Hol ennek a vége szerinted? Az lesz a vége, hogy be se kell lépni csak évente a lényeg, hogy legyél előfizető? Szezonok óta nem lehet mit kezdeni 2:3-as zónával a 2 pontos ellen. volt változtatva rajta nem. 1:1-el akkor tudod megfogni max, ha sokkal erősebbek a védőid mint a támadók minden poszton. Hol van ilyen? Na mind1 nem megyek bele, mert se vége se hossza. Ez mindenesetre a játéknak nem jó szerintem. Nekem 8, én alkalmazkodok, de attól még nem tetszik. Azt ha megunom -1 ember -1 támogató. És mennyi ilyen lesz még ha ezen nem változtatnak.

This Post:
00
215892.410 in reply to 215892.409
Date: 10/30/2012 10:05:47 AM
Overall Posts Rated:
113113
Mondjuk én személy szerint, ha lenne rá tőkém, és tudnék venni olyan centert és ecs-t akinek a tempó+dt ilyen 20 körül van, biztosan kipróbálnám, mennyit érne ellene a 3-2 zóna. Nem vagyok benne biztos hogy rosszabb lenne mint a 2 pontos erőltetése, csak jelenleg inkább az a divat, hogy a külsőket edzik bentre, és nem a benti játékosokat kintre. Lehet pont emiatt lehetne nagyot szakítani vele, pláne 1-1 elleni védekezésnél, a sok 1es kv-jű monsterről dobóedzést tartanának az ilyen kaliberű cenyák.

From: Chosen

This Post:
00
215892.411 in reply to 215892.409
Date: 10/30/2012 10:08:03 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Akkor mi volt a cél?

Ne magyarázd túl a gondolatom, csak arra céloztam, hogy a játék eleve az NBA mintájára készült, nem az európai kosárlabdáéra.

From: kaygee

This Post:
00
215892.412 in reply to 215892.410
Date: 10/30/2012 10:21:05 AM
Overall Posts Rated:
173173
Mondjuk én személy szerint, ha lenne rá tőkém, és tudnék venni olyan centert és ecs-t akinek a tempó+dt ilyen 20 körül van, biztosan kipróbálnám, mennyit érne ellene a 3-2 zóna. Nem vagyok benne biztos hogy rosszabb lenne mint a 2 pontos erőltetése, csak jelenleg inkább az a divat, hogy a külsőket edzik bentre, és nem a benti játékosokat kintre. Lehet pont emiatt lehetne nagyot szakítani vele, pláne 1-1 elleni védekezésnél, a sok 1es kv-jű monsterről dobóedzést tartanának az ilyen kaliberű cenyák.

Egyre gyakoribb a külső védekezés valamilyen szintű edzése (indulótól függően) magas játékosoknál, főleg erőcsatároknál. Mi is csináljuk egyébként az arra alkalmas játékosoknál, persze nem a túl alacsony indulókkal. Áldozni kell rá az időt alaposan, mert nem kevés türelem kell hozzá, hogy szintet lépjen, de megtérülhet.

From: SkayHUN

This Post:
00
215892.413 in reply to 215892.412
Date: 10/30/2012 10:29:53 AM
Overall Posts Rated:
113113
Hát igen sajnos, megtapasztaltam az elmúlt 2 szezonban, hogy nem leányálom akár tempót edzeni sem. Kv az meg konkrétan szörnyű ekkora játékosnál. 5ös edzővel simán kell neki 4-5 hét, 1 szintlépéshez.

From: kaygee

This Post:
00
215892.414 in reply to 215892.413
Date: 10/30/2012 10:34:16 AM
Overall Posts Rated:
173173
Igen, nagyjából annyi szerintem is.

Csak egy megjegyzés az egészhez, könnyen lehet, hogy amit nehéz edzeni, annak nagyobb is a hasznossága.

This Post:
00
215892.415 in reply to 215892.414
Date: 10/30/2012 11:44:59 AM
Overall Posts Rated:
350350
Az szinte fix! Érdemes lenne megnézni kis töpszlikkel ( max 203 centi) a magas tempós dolgot kísérletként, amit skyhun írt.

From: blive

This Post:
00
215892.416 in reply to 215892.407
Date: 10/30/2012 11:51:59 AM
Overall Posts Rated:
6262
kívülről. Vagy például a belső támadás azért is dominálhat, mert a 2 pontos skillt sokkal többen nyomják fel 19-20-as szintre, mint a dobótávot (vagy az alsóbb ligákban alacsonyabb szinten, de arányaiban ugyanez jellemző).

azért is lehet gyakoribb a benti támadás, mert ahhoz "több ember ért". azt értem ez alatt, hogy közelebbről szinte bármelyik ember be tudja dobni, sőt még egy kinti DH is tud sok pontot dobni, mert jó a tempója. de pl. egy kinti támadásnál nem hozható ki ugyanaz, mert azért egy center/ecs ritkábban dobja be távolabbról, kinti támadásnál az 1-2 magas ember nem is nagyon vesz részt. ezért vannak szerintem magasabb értékelések bentre, és ezért népszerűbb

edit: persze azon felül, hogy a 2-3 nem működik ellene. bár azt én nehezen tudom megítélni

Last edited by blive at 10/30/2012 11:56:39 AM

From: JoeBlack

This Post:
00
215892.417 in reply to 215892.411
Date: 10/30/2012 1:45:03 PM
Overall Posts Rated:
411411
Akkor mi volt a cél?

Ne magyarázd túl a gondolatom, csak arra céloztam, hogy a játék eleve az NBA mintájára készült, nem az európai kosárlabdáéra.

Pont ez a bajom. Az show, ez meg sport.

Last edited by JoeBlack at 10/30/2012 1:45:12 PM

Advertisement