Az odáig rendben van, hogy legyenek jobb játékosaink, csak még hova?
A többi részét ennek a bekezdésnek nem másolom. Kérlek olvasd el amit írtam még 1x, ha nem érted egy részét, PM-be tedd fel a kérdéseidet. Ott a kérdésre a válaszom elég egyértelműen. Úgy érzem, most mint egy begőzölt bika elkezded mondani azt, amit már 20x leírtál eddig, és amit már mindenki megértett. Zárjuk le ezt a témát végre, nem akarok 4x 5x is belemenni és elbeszélni egymás mellett ebbe a témába!
Kezdő BD-nk (ezen a meccsen) 185k.
nem idézem az egész bekezdést, hosszú lenne a levél!
Nekünk kényszermegoldásként volt egy ECS BD poszton a keretbe ha jól tudom! Igen értjük, fizetés és eltartás. És megint egy olyan csapathoz hasonlítjuk a játékosainkat akit megvertünk, és akik a világon sehol se jegyeznek. Itt van a tegnapi napról pár elit csapat BD-ben játszatott játékosának fizetése: Fizetés: $ 126 102;Fizetés: $ 164 720; Fizetés: $ 171 877; Fizetés: $ 158 982 ezek mind európai csapatok, velük kéne felvenni a versenyt. Itt megint ellentmondás van. Eredmény vagy fizetés? Neked a fizetés, másnak az eredményesség a fontos.
Kezdő DH-nk 164k fizu, náluk 115k.
szintén egész bekezdésre írom!
Értettem a dolgot a BD-s példával is, átrághatjuk minden posztra a dolgot, a lényeg ugyan az, nem vagyunk hülyék értjük! Nézd meg kinti posztra a szlovák szomszédoknak milyen fizus kezdőik vannak, meg nézd meg a miénket, és utána példálózz ezzel kérlek! Ugyan az a kérdés. Nézd meg a "guatemalai félszigeti egyesült emirátusok" rizsszedőit, ott a kezdő ir keres vagy 20k-t kb. Szerintem mi is menjünk rá az eltarthatóságra, de akkor már tudjuk a játékosainkat 3. 4. osztba is eltartani, legyen a válogatott max fizu limitje 50k. Akkor eltartok 10-et megígérem. Ez egy eltúlzott példa, tudom nem ez a cél, csak szemléltetni akarom a problémámat a te szemléletedben. Hol húzod meg a határt?
Érdekes, hogy ecs posztra nem tértél ki külön. Meséld el azt is, ott milyen fizu kontraszt volt? (nem kell ám, tudom én is

, alig 70k-val volt több az ecs-jük fizetése, ami annyit jelent, mindenkinek van legalább 2 értelmes benti embere, csak nekünk nincs. de szerinted még ez is sok.

vicces nem gondolod?)
A svéd csapat szerintem remek példa arra, hogy eltartható játékosokkal is lehet eredményt elérni és nem csak az az egyetlen sikeres recept hogy 200-250k-s játékosokat kell képezni (nyilván olyan is kell, de nem az a megoldás, hogy mindenki olyan legyen).
Mint írtam fentebb, továbbra is értelek, nem cél továbbra sem monsterek nevelése! És igen a svéd csapat jó példa. De mire is?
25. szezonba 6. 2/5
24. szezon 54. Sverige 3/ 5
23. szezonban 6. Sverige 2/5
Ha ez neked remek példa és követendő és ezt eredménynek nevezed, és ezzel sokan egyetértenek, akkor most fejezek be mindent a válogatott környékén, mert az ő csapatuk nem lehet példa semmilyen téren sem nekünk szerintem. Max ha az a cél, hogyan fejlődjünk vissza minél hamarabb minél többet! Ezek még életükbe nem jutottak ki EB-re. Jó példa lehet erre a Német válogatott. Végig verték a világot, mindenki tőlük rettegett, nézd meg most hol tartanak kb. 10 szezon óta vegetálnak! Csináljuk mi is ezt?
Azzal viszont egyetértek, hogy ki kéne találni, milyen irányba szeretné vinni a válogatottat a kapitány és aszerint edzeni a fiatalabb esélyeseket. Az meg még jobb lenne, ha maradna is 4-6-8 szezont, hogy végig is tudja vinni, vagy ha a következő kapitány az ő irányát vinné tovább. Ha másra nem is, arra jó lenne, hogy lássuk, működőképes-e a koncepciója.
Hatalmas +1 rá!