BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar válogatott IV.

Magyar válogatott IV. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
249772.407 in reply to 249772.406
Date: 1/14/2014 5:27:18 AM
Overall Posts Rated:
310310
Az odáig rendben van, hogy legyenek jobb játékosaink, csak még hova?
Kezdő centerünk 253k fizu, cseréje 184k.
Kezdő ECS-nk 174k, cseréje 159k.
Hova kéne még ezeket edzetni (ok az ECS-ket még talán, de max 2 szint főskill és ugyanott lesznek) és ki fogja eltartani? Ha az eredeti csapata nem tudja eltartani, a következő tulajnak még nehezebb dolga lesz, mert ott már a luxusadót is bele kell számítani. Ezzel a luxusadós dologgal gyakorlatilag azt érték el, hogy egy válogatott játékos addig használható, amíg a nevelőegyesületnél van, mert utána a fizetése másfélszeresét viszi el és nem lesz aki eltartsa.

Kezdő BD-nk (ezen a meccsen) 185k. És itt meg is állnék egy pillanatra. Ha megnézzük az ő BD-jüket és a miénket, ugyanazt az értékelést hozták és szinte pontosan ugyanazokat a statokat. Hogy mi a különbség köztük? Hát a fizetésük. A miénk 185k-t keres, az övék meg 83k-t, azaz 100k-val kevesebbet. Melyiket egyszerűbb eltartani?

Kezdő DH-nk 164k fizu, náluk 115k. Ötvennel kevesebb.
Kezdő irányítónk 200k+, az övék 128k. Hetvennel kevesebb.
És így hoztak hozzáállás hátrányban egy egálos meccset (na jó hosszabbításost, de ha nem megyünk erősebb hozzáállással, nyernek). Biztos az a baj, hogy nálunk ész nélkül multizva vannak az emberek, ők meg főskillekre mentek? Nem pont ez jön le a fizukból.

Értem, hogy mit akarsz mondani és igazad is van, csakhogy nincs meg a hátterünk a komolyabb játékosok eltartásához. Én úgy látom, hogy két út van most: vagy folyamatosan fejleszteni az anyagi hátteret, vagy folytatni a multizást, hogy eltarthatóbb játékosaink legyenek. Annak mindenesetre szerintem nem lenne jó vége, ha a meglévő keretet tovább fejlesztenénk, ezáltal növelve a fizetésüket, mert már most is eltartási gondok vannak, ha jól értem. A svéd csapat szerintem remek példa arra, hogy eltartható játékosokkal is lehet eredményt elérni és nem csak az az egyetlen sikeres recept, hogy 200-250k-s játékosokat kell képezni (nyilván olyan is kell, de nem az a megoldás, hogy mindenki olyan legyen).

Azzal viszont egyetértek, hogy ki kéne találni, milyen irányba szeretné vinni a válogatottat a kapitány és aszerint edzeni a fiatalabb esélyeseket. Az meg még jobb lenne, ha maradna is 4-6-8 szezont, hogy végig is tudja vinni, vagy ha a következő kapitány az ő irányát vinné tovább. Ha másra nem is, arra jó lenne, hogy lássuk, működőképes-e a koncepciója.

Don't feed the troll
This Post:
00
249772.408 in reply to 249772.407
Date: 1/14/2014 6:05:30 AM
Overall Posts Rated:
146146
Sajnos nem értitek:-(. Megvannak a multis jàtékosaink és meg is lesznek. A baj az,hogy 25 évesen ugyanigy néztek ki mint most 28 évesen. Minden poszton védekezést kérek centereknél pattanót de hiàba kérem nem adnak mert a fizetés.
A tàmadó tempo edzéssel elérték azt,hogy mindenkinek azt adnak mert jól huzza a 2 pontost és magas tempo magas 2 pontos viszi fel a jàtékosok àràt. Én elmondtam mikor megvàlasztottak védekezés védekezés védekezés.
Ne hasonlitsunk fizetéseket össze szerintem. Ez a Svéd csapat otthon jàtszott akinek van 2 centere kb 18-19 védekezéssel és 17-18 patanoval. Nekünk ilyen nincsen sajnos. Itt vannak a problémàk és ezért jàtszunk ilyen meccset.
Ezért kell beraknom ecs-t bedoboba mert pattanónk nincsen

Rendben összeàllitok egy követelményrendszert de igazàból ezt is irhatnàm.
Centernél a bv min 18 pattanó min 17
Ecs-nél min 17 bv min 17 pattanó
Bedobo nagyon specko de ott minimum 12 pattano
Dh minimum 19 kv
Ir min 19 kv mi 16 passz

This Post:
11
249772.409 in reply to 249772.407
Date: 1/14/2014 6:14:47 AM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
Értem, hogy mit akarsz mondani és igazad is van, csakhogy nincs meg a hátterünk a komolyabb játékosok eltartásához.

És ha kampányolnánk a saját országban indítható második csapat mellett,amelyeket mondjuk néhány szezon alatt feltolnánk másodosztályig,ahol elbírnák a nagyobb fizukat? Addig elkezdenék a nevelést,meg a stadionbővítést,utána kvázi-farmként működnének.
Nincsenek illúzióim,ez nyilván másnak is eszébe jutott már,de miért ne használnánk ki a lehetőségeket (a hátrányokkal együtt)?

This Post:
00
249772.410 in reply to 249772.409
Date: 1/14/2014 7:16:18 AM
Carpathian Bears
II.2
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Nagyon jó gondolat.
Szerintem a legnagyobb gond az hogy senkinek nincs lehetősége hosszú távra tervezni, mint a saját csapatnál, mert nincs egyetértés a jó megoldásról. És hiába helyezne valaki mozgásba egy hosszabb távú tervet lehet hogy jönne a következő kapitány akinek más a véleménye és borítaná az egészet... volt már nehány ilyen kezdeményezés az idők folyamán

De őszintén szólva nem tudom mi lenne a jó megoldás...

From: Cimi

This Post:
00
249772.411 in reply to 249772.410
Date: 1/14/2014 7:54:08 AM
Overall Posts Rated:
146146
A megoldàs nagyon egyszerű.
1, több 5-6-os edzöt kell berakni a jàtékba ez nagyon sokat jelentene. A gyengébb osztàlyokban több pénz maradna minden màsra.
2, Az első osztàlyba nem sokkal kb 50 ezerrel emelnék a bevételeket.
Ez nem àllapot,hogy a legjobb jàtékosok annyit érnek mint egy 11-11-11 2 pontos,bv,pattanos 28 éves jàtékos 40 ezres fizuval. Azért ez nagyon nem reàlis.
Ha ezeket megoldanàk az nagy elörelépés lenne.
1 honapon belül 8 vàlogatott szintü jàtékos vonult vissza volt köztük 27 éves is. Szerintetek ennek igy kellene müködni?
Nem jàtszom a hattrickal. Ott is igy van,hogy a legjobb magas fizus focistâk kallodnak?

This Post:
00
249772.412 in reply to 249772.407
Date: 1/14/2014 8:19:18 AM
Overall Posts Rated:
411411
Az odáig rendben van, hogy legyenek jobb játékosaink, csak még hova?

A többi részét ennek a bekezdésnek nem másolom. Kérlek olvasd el amit írtam még 1x, ha nem érted egy részét, PM-be tedd fel a kérdéseidet. Ott a kérdésre a válaszom elég egyértelműen. Úgy érzem, most mint egy begőzölt bika elkezded mondani azt, amit már 20x leírtál eddig, és amit már mindenki megértett. Zárjuk le ezt a témát végre, nem akarok 4x 5x is belemenni és elbeszélni egymás mellett ebbe a témába!

Kezdő BD-nk (ezen a meccsen) 185k.

nem idézem az egész bekezdést, hosszú lenne a levél!

Nekünk kényszermegoldásként volt egy ECS BD poszton a keretbe ha jól tudom! Igen értjük, fizetés és eltartás. És megint egy olyan csapathoz hasonlítjuk a játékosainkat akit megvertünk, és akik a világon sehol se jegyeznek. Itt van a tegnapi napról pár elit csapat BD-ben játszatott játékosának fizetése: Fizetés: $ 126 102;Fizetés: $ 164 720; Fizetés: $ 171 877; Fizetés: $ 158 982 ezek mind európai csapatok, velük kéne felvenni a versenyt. Itt megint ellentmondás van. Eredmény vagy fizetés? Neked a fizetés, másnak az eredményesség a fontos.

Kezdő DH-nk 164k fizu, náluk 115k.

szintén egész bekezdésre írom!

Értettem a dolgot a BD-s példával is, átrághatjuk minden posztra a dolgot, a lényeg ugyan az, nem vagyunk hülyék értjük! Nézd meg kinti posztra a szlovák szomszédoknak milyen fizus kezdőik vannak, meg nézd meg a miénket, és utána példálózz ezzel kérlek! Ugyan az a kérdés. Nézd meg a "guatemalai félszigeti egyesült emirátusok" rizsszedőit, ott a kezdő ir keres vagy 20k-t kb. Szerintem mi is menjünk rá az eltarthatóságra, de akkor már tudjuk a játékosainkat 3. 4. osztba is eltartani, legyen a válogatott max fizu limitje 50k. Akkor eltartok 10-et megígérem. Ez egy eltúlzott példa, tudom nem ez a cél, csak szemléltetni akarom a problémámat a te szemléletedben. Hol húzod meg a határt?

Érdekes, hogy ecs posztra nem tértél ki külön. Meséld el azt is, ott milyen fizu kontraszt volt? (nem kell ám, tudom én is, alig 70k-val volt több az ecs-jük fizetése, ami annyit jelent, mindenkinek van legalább 2 értelmes benti embere, csak nekünk nincs. de szerinted még ez is sok. vicces nem gondolod?)

A svéd csapat szerintem remek példa arra, hogy eltartható játékosokkal is lehet eredményt elérni és nem csak az az egyetlen sikeres recept hogy 200-250k-s játékosokat kell képezni (nyilván olyan is kell, de nem az a megoldás, hogy mindenki olyan legyen).

Mint írtam fentebb, továbbra is értelek, nem cél továbbra sem monsterek nevelése! És igen a svéd csapat jó példa. De mire is?
25. szezonba 6. 2/5
24. szezon 54. Sverige 3/ 5
23. szezonban 6. Sverige 2/5

Ha ez neked remek példa és követendő és ezt eredménynek nevezed, és ezzel sokan egyetértenek, akkor most fejezek be mindent a válogatott környékén, mert az ő csapatuk nem lehet példa semmilyen téren sem nekünk szerintem. Max ha az a cél, hogyan fejlődjünk vissza minél hamarabb minél többet! Ezek még életükbe nem jutottak ki EB-re. Jó példa lehet erre a Német válogatott. Végig verték a világot, mindenki tőlük rettegett, nézd meg most hol tartanak kb. 10 szezon óta vegetálnak! Csináljuk mi is ezt?

Azzal viszont egyetértek, hogy ki kéne találni, milyen irányba szeretné vinni a válogatottat a kapitány és aszerint edzeni a fiatalabb esélyeseket. Az meg még jobb lenne, ha maradna is 4-6-8 szezont, hogy végig is tudja vinni, vagy ha a következő kapitány az ő irányát vinné tovább. Ha másra nem is, arra jó lenne, hogy lássuk, működőképes-e a koncepciója.

Hatalmas +1 rá!

From: JoeBlack

To: Cimi
This Post:
00
249772.413 in reply to 249772.411
Date: 1/14/2014 8:25:21 AM
Overall Posts Rated:
411411
Nem jàtszom a hattrickal. Ott is igy van,hogy a legjobb magas fizus focistâk kallodnak?

ne hasonlítsd a csoki fagyit a vaníliához. mindkettő hideg és olvad, de kb ennyi!

This Post:
00
249772.414 in reply to 249772.412
Date: 1/14/2014 8:45:27 AM
Overall Posts Rated:
310310
Jó, akkor nem írom le huszadszor. Csak azért bátorkodtam leírni újból ugyanazt huszadszor, mert újból ugyanaz merült fel huszadszor. És nem begőzölz bikaként írom, hanem igyekszem konstruktív hozzáállást tanúsítani és elmondani a megoldási javaslatomat, ami vagy jó, vagy rossz, ezt mindenki döntse el magában. Nem hiszem, hogy attól fognak megoldódni a gondok, hogy beírjátok, hogy jobb játékosokat kéne edzeni, valószínűleg mélyebb ennél a probléma. Azt mondod, megértette mindenki már régebben is, amit mondani akartam. Rendben. Csak eddig semmi visszajelzés nem volt, ezért bátorkodtam újból felvetni. Ha szerintetek rossz megoldás, mondjátok azt. Ha jó megoldás, akkor hadd kérdezzem meg, milyen előrelépés történt az ügyben.

Olyan csapathoz hasonlítjuk magunkat, akit megvertünk és akiket sehol nem jegyeznek? Nem kéne ennyire fent hordanunk az orrunkat. Azért azt tegyük már hozzá a korrektség miatt, hogy ez a "sehol nem jegyzett csapat" egált játszott velünk úgy, hogy erősebb hozzáállással mentünk. Konkrétan nem gyengébbek, mint mi, sőt. Pont ezért példálóztam velük. Szlovákokhoz hasonlítani magunkat szerintem még erősebb dolog. Fényévekre vagyunk mi attól.

Eredményesség vs fizetés? Nem feltétlenül kell választani, erre is vonatkozott a példám. Tudom, hogy vannak válogatottak, ahol 200k körüli BD-k vannak és én is örülnék neki, ha itthon is azok lennének és meg lenne oldva az eltartásuk is. De nincs.

Fizulimitről én egy szót sem szóltam, sőt hozzátettem, kellenek magas fizetésűek is. Annyi az egész, hogy az neveljen és tartson el olyat, aki meg is engedheti magának. De nem fejtem ki huszonegyedszer is, mert látom, nem kíváncsi rá a stáb.

Igen, az ECS posztra nem tértem ki külön. Igen, ott az ő játékosuk többet keres. Ez egy poszt az ötből. Ráadásul nem is az a poszt okozta, hogy ennyire szoros volt és szerencsésen nyertünk egy papíron gyengébb csapat ellen.

Azt, hogy miben tartom jó példának a svéd válogatottat, szerintem egyértelműen leírtam. Nyilván ki lehet forgatni úgy, hogy ne tűnjenek példának. De ez kb minden válogatottra igaz. Én nem hiszek abban, hogy egy csapásra ott lehetünk (vagy bárki ott lehet) az elitben. Egyelőre talán próbáljuk a saját szintünket magabiztosan lenyomni (most még ez sem megy egyelőre), aztán majd lehet beszélgetni a szlovákok, csehek, lengyelek szintjéről.

Don't feed the troll
This Post:
00
249772.415 in reply to 249772.408
Date: 1/14/2014 8:48:35 AM
Overall Posts Rated:
310310
Minden poszton védekezést kérek centereknél pattanót de hiàba kérem nem adnak mert a fizetés.

Igen, én is így gondoltam. Sőt ez volt tavaly is a probléma, meg azelőtt is. Megkérdezhetem, milyen lépések történtek ez ügyben? Mert amikor én ezzel magyarázom a rossz szereplésünket és beírom, hogy ezen kéne változtatni, jön a letorkolás, hogy ez lerágott csont és mindenki tisztában van vele.

Don't feed the troll
This Post:
00
249772.416 in reply to 249772.413
Date: 1/14/2014 8:51:09 AM
Overall Posts Rated:
113113
:D Erről ez jutott eszembe, és meg kell osztanom veletek :))

Ez pont olyan mint a borsó és a héja, semmi köze egymáshoz :DDD
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/q71...

This Post:
00
249772.417 in reply to 249772.409
Date: 1/14/2014 8:51:57 AM
Overall Posts Rated:
310310
Igazából ehhez nem kéne saját országban lenni, külföldön is el lehetne őket tartani. Sőt ott még jobb is lenne, mert nem negyedosztályból kéne kezdeni, ha pl Tunéziába rakod a csapatot, hanem egyből első osztályú bevételekkel kezdhetne a csapat. A gond azzal a szabállyal van, hogy nem is vehetne olyan játékost a második csapat, akinek az első csapattal azonos a nemzetisége. Mondjuk ez érthető is, mivel elég régóta ügyködnek a farmolás megszüntetésén, ha ezt engednék, kb az egész eddigi munkájuk menne a levesbe.

Don't feed the troll
Advertisement