ech.. wiadomo, że każdy będzie chciał wystawić w ataku to co ma najlepsze :) a ursus mając 3 bardzo dobrych graczy podkoszowych i jednego obwodowego, strzeliłby sobie samobója grając czymś innym niż Low Post albo Look Inside. Wiadomo zawsze może zagrać niekonwencjonalnie Push the Ball, bądź Patienta, ale ośmielę się spekulować, że za żadne skarby nie wystawi w ataku Motiona albo Run and Guna. Nawet Princeton byłby bardzo ryzykowny. Poza tym na zdrowy rozsądek mając Centra z pensją 61k, PF z 22k i SG z 19k, bez obrazy ale reszta zawodników jest co najwyżej przeciętna sam grałbym pod kosz.
Do tego wydaje mi się, że mając przewagę parkietu po swojej stronie dam radę. Teraz zostaje tylko ustalenie kwestii nastawienia. Czy Ursus zdecyduje się na grę CT, licząc na wygraną, ale równocześnie pozbywając się szans w walce w finale konferencji? Dobre pytanie :) Zresztą nie ma co się oszukiwać, Big 8 jest mocniejsze i jeśli będziemy grać nasze mecze z nastawieniem CT to żadna, powtarzam ani Denver, ani Zajmon, ani Ursus, nie mamy szans z WKS czy TS. Należałoby się zatem zastanowić poważnie nad tym problemem. Tutaj jeszcze słówko o 4tym zespole z Great 8 - Start Nabyszyce - wydaje mi się on pozbawiony szans i skazany na pożarcie przez Zajmona w pierwszej rundzie. Nawet ustawienie CT w tym meczu, przy normalu Zajmona wydaje się być bezcelowe.. ale to są takie moje przemyślenia tylko. Wiadomo, że zostaną one zweryfikowane przez rzeczywistość i silnik gry.