Tak toto nie je pre mňa dostatočný dôvod Niekto môže namietať, že dlhodobá stratégia je zvýhodnená a nové tímy sa nikdy nedostanú na takú úroveň, ako si napríklad Ty, zajino a iní manažéri, ktorí tu sú od začiatku...
Tohle je podle mne úplně jiné téma a nesouvisí s tím, co řešíme. I manažeři, kteří začali současně můžou mít jeden krátkodobé a dlouhodobé strategie. Důvody, proč novější týmy nejsou schopné dohnat nejlepší starousedlíky, jsou úplně jinde (finanční rozdíly první a druhé ligy apod., ale celkově klesající ceny dávají těm novým týmům šanci ztrátu dohnat rychleji než dříve).
Ale chápem pocity, keď sa snažíš pár sezón vychovať si hráčov a prehráš s niekým, kto nakúpi zvery tesne pred zápasom... Ale až tak radikálne by som to neobmedzoval. Maximálne niečo s tou formou, faulami, náladou = obmedziť časté opakovanie tohto javu, nie ho obmedziť úplne.
Tak ony už omezení existují (poplatky za další prodej), jenže se projeví jen na finanční stránce týmu až po zápase, pro který tohle použil. Já si dovedu představit různá omezení. Z těch, co si zmínili, se mi líbí ta forma, klidně ať jde koupenému hráči o 2 stupně dolů (+ nejbližší trénink zůstane stejná). Dopady na náladu se mi nelíbí, ty mi až tak nedávají smysl.
Jinak další důvod, proč třeba přece jen udělat to pravidlo 7 týdnů (tahle lhůta mi přijde přiměřená, ale dovedu si představit jako dostatečnou i třeba 4-5 týdnů) od posledního přestupu, je to, že je hodně divné, když nějaký hráč stihne za sezonu vystřídat 5 i více klubů. Když si najdeš na trhu v současnosti jediného hráče s platem nad 600k, tak už přestoupil 5x tuhle sezonu, tzn. že byl v 6 klubech, pokud přestoupí dneska znova, už to bude 7 klub a ještě není zdaleka konec sezony. Fakt si myslíš, že to je dobrý směr pro tuhle hru?