BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Tutorstvo

Tutorstvo (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
235425.41 in reply to 235425.40
Date: 2/3/2013 7:44:42 AM
Overall Posts Rated:
2525
Nije strip , ali je dokazano da se ljudi tako mnogo lakse snalaze .

A ovo drugo , nemam ja strpljenja za to .

This Post:
00
235425.43 in reply to 235425.42
Date: 2/3/2013 8:45:53 AM
Overall Posts Rated:
2525
Veruj mi potrebno je :D

Mozda ti tekst i ne treba , samo slike xD

Sala naravno , ali nije daleko od realnosti , novi menadzeri ce radije gledati slike da bi nesto ukapirali nego traziti po gomili ingormacija ;)

Sto se lenjosti tice , i ja sam dosta lenj . Nekoliko puta sam pokusao da procitam ceo prirucnik , ali ne ide , smorim se i batalim to .

This Post:
00
235425.44 in reply to 235425.43
Date: 2/3/2013 9:06:01 AM
Overall Posts Rated:
740740
Sto se lenjosti tice , i ja sam dosta lenj . Nekoliko puta sam pokusao da procitam ceo prirucnik , ali ne ide , smorim se i batalim to .

I opet da ponovim u tome lezi ceo problem ovog koncepta.

Zasto bi neko bio lud i nekom davao sve na tanjiru, kad taj ne zeli sam da napuni svoj tanjir??????????

Iskreno receno, ja dobijem mesecno jedno 10-ak mailova od onih koji ovu igricu pocinju da igraju da bi je igrali, a ne da neko drugi igra za njih.

Sve pocinju tipa "Ti si ovde jedan od najiskusnijih pa imam par pitanja za tebe......". I tada mi je milina davati nekom savete, jer ga ocigledno BB interesuje. Sve ih naravno uputim na prirucnik i forume za pomoc novim korisnicima i kazem im da im svima stojim na raspolaganju za bilo kakva pitanja.

E onda me odusevi kad neko dodje sa pitanjem "Procitao sam da je ovo onako ili ovako pa me interesuje sta ti mislis o tome?". TAKVIM LJUDIMA VREDI POMOCI. Jer nije lenj da procita, nije lenj da razume, nije lenj da proba. Tada je milina deliti savete.

I verujem da vecina iskusnijih ovde nema nameru da nekog uci korak po korak da hoda po BB-u. Saveti da, pomoc da, ali objasnjavati nekom kao da je retardiran, a sam se dobrovoljno prijavio sa nesto, to je idiotizam.

This Post:
00
235425.45 in reply to 235425.43
Date: 2/3/2013 9:16:10 AM
Overall Posts Rated:
353353
Mislim da tutorski sistem moze da pomogne ako se implementira na nacin koji bi omogucio zadrzavanje korisnika u kriticnom periodu prve sezone igranja, dakle da korisnik izdrzi da prodje ceo ciklus od drafta do drafta sa svim stvarima koje mogu da mu se dese za to vreme i koje mogu da ga same po sebi zainteresuju za nastavak igranja.
Novi korisnik bi od menadzera tutora koji je zaduzen za tu ligu dobio mejl sa pozdravnom porukom naslovljenom na njega licno, u kojoj bi se sadrzali linkovi za forumske teme poput uputstva za trening, prirucnika za igru, plus bi mu se naglasilo da dobro procita zvanicni prirucnik za igru i da sve sto mu ne bude jasno slobodno pita. Takodje bi u mejlu trebalo dostaviti informaciju kako da se potrose prvih 300k i koje igrace u dobijenom rosteru da zadrzi. Ja predlazem da se kazu sledece poznate stvari
-zadrzati u timu igrace od 18-19 godina potencijala all-star pa navise
-otpustati ostale igrace pocevsi od onih sa najmanjom platom dok se ne dodje do brojke od 10 igraca.
-dokupiti igrace za trening starosti od 18-19 godina, tom prilikom skrenuti paznju na trening domacih igraca i ostaviti mu mejl selektora za slucaj da ima zelju da trenira domace igrace
-kupiti trenera minimum nivo 4
-savetovati da se sav ostali novac ulaze prve sezone u izgradnju arene, posavetovati i oko namestanja cene ulaznica u areni
-savetovati ulaganje u draft od 20k nedeljno

Na dalje, ukoliko igrac sa takvim sastavom uspe da udje u trku za plej of posavetovati ga oko kupovine igraca koji bi mu mogli pomoci da osvoji titulu

Tu bi se tutorstvo zavrsilo, mislim da je sve preko ovog previse, buzzerbeater je pre svega igra strpljenja i planiranja, ukoliko se na pocetnoj sezoni odradi ovako, igrac sigurno nece propasti brzo, a da li ce on dalje biti spreman da se sam probija to je njegova stvar.

Ja sam spreman da pomognem jer volim ovu igru i hteo bih da pokusamo da zadrzimo jos ljudi da nam svima bude jos zanimljivije igranje.

This Post:
00
235425.46 in reply to 235425.44
Date: 2/3/2013 9:28:29 AM
Overall Posts Rated:
2525
Moje licno misljenje je da je taj prirucnik preopsiran . Mozda bi mogla da postoji neka verzija koja ce nove korisnike uputiti samo na najbitnije stvari i na kraju doda link ka ovom prirucniku kako bi oni koji zele procitali vise informacija .

Za bilo koga ko bar malo prati kosarku prirucnik nije ni potreban , ja sam vecinu stvari nauci u hodu , uocavanjem detalja na primeru mojih problema i prevazilazenja istih .

Generalno , BB sam po sebi izgleda dosadno , u grafickom smislu , trebalo bi mu malo "sminke" . Takodje , ne dopada mi se sistem treninga , zar u pravim klubovima na treniraju svi igraci , nevezano za to da li igraju ili ne , mozda igranje moze da ubrza razvitak igraca , najvise u mentalnom smislu , ali to je sve . Ipak , ovo je nevezano za temu , tako da nije ni posebno bitno , ali su i to neki od detalja koji odvlace igrace sa igre .

Primer , hoces da treniras nekoliko igraca , 2-3 , ali oni igraju na razlicitim pozicijama (plej , krilo i centar , npr.) , zao ti je da prodas nekoga ali hoces i rezultate , smori te sto ne mozes sve zajedno( u RL je to itekako moguce) i batalis sve .

Iskreno , ja i ne znam zasto sam ovde ostao , ovo mi je vec 4-5 sezona ako se ne varam.

Last edited by Mr_S_Mile at 2/3/2013 9:29:15 AM

From: krmelj
This Post:
00
235425.47 in reply to 235425.45
Date: 2/3/2013 9:43:59 AM
Kurajberi
II.4
Overall Posts Rated:
611611
Second Team:
Trbonje
sto se mene tice,najvise se slazem sa Dumbom. ne mozes nikoga terati na nesto,njegova volja je presudna. a ja da teram ljude i cimam se,a njih mrzi da protegnu malo kapke i iscitaju par stranica ne pada mi na pamet,samo bih se iznervirao...
svakako da bi bilo lepo imati sto vise korisnika i dobrih menadzera u buducnosti i treba poraditi na tome ali da se sad uzme i listaju tu 4. i 5. lige...ludilo!
kad sam ja pocinjao naravno da mi je pao mrak na oci kad kliknem na forum i ono po 300 neprocitanih postova za svaku temu. ali s obzirom da me zanimalo da naucim,nakanuo sam se da odvojim vreme i pronadjem manje-vise sve sto me zanimalo. takodje kontaktirao sam i par iskusnih prvoligasa i pitao ih bas na onakav nacin kakav je Dumba opisao. i posle par dana sve mi bilo jasno,poslednje sto sam skapirao je bilo delovanje entuzijazma
dakle,ko hoce naucice! ne mozes nekom sam da pomeras ruku da bi on kliknuo na forum recimo. on ako je iole zainteresovan,snaci ce se. a s obzirom da ja kao skaut svakome od novijih lepo napisem da moze bilo sta da pita,upucujem ih na ovu,na onu temu da iscitaju i pitaju dodatno sve,znam kolika je zainteresovanost. svaki 10-i uzme pa nesto i pita,iznenadi me!
ideja je dobra ali zaista ne znam ko ima zivaca da non stop lista te nize lige,gleda ko je nov i salje PM? ipak bez foruma je nemoguce,ti i ako hoces da napravis supu iz kesice,a ne znas,procitaces uputstvo je l tako? ako te mrzi,sledi ti neki buckuris...

Last edited by krmelj at 2/3/2013 9:45:13 AM

This Post:
11
235425.48 in reply to 235425.46
Date: 2/3/2013 9:49:54 AM
Overall Posts Rated:
740740
Moje licno misljenje je da je taj prirucnik preopsiran . Mozda bi mogla da postoji neka verzija koja ce nove korisnike uputiti samo na najbitnije stvari i na kraju doda link ka ovom prirucniku kako bi oni koji zele procitali vise informacija .

Za bilo koga ko bar malo prati kosarku prirucnik nije ni potreban , ja sam vecinu stvari nauci u hodu , uocavanjem detalja na primeru mojih problema i prevazilazenja istih .

Generalno , BB sam po sebi izgleda dosadno , u grafickom smislu , trebalo bi mu malo "sminke" . Takodje , ne dopada mi se sistem treninga , zar u pravim klubovima na treniraju svi igraci , nevezano za to da li igraju ili ne , mozda igranje moze da ubrza razvitak igraca , najvise u mentalnom smislu , ali to je sve . Ipak , ovo je nevezano za temu , tako da nije ni posebno bitno , ali su i to neki od detalja koji odvlace igrace sa igre .

Primer , hoces da treniras nekoliko igraca , 2-3 , ali oni igraju na razlicitim pozicijama (plej , krilo i centar , npr.) , zao ti je da prodas nekoga ali hoces i rezultate , smori te sto ne mozes sve zajedno( u RL je to itekako moguce) i batalis sve .

Iskreno , ja i ne znam zasto sam ovde ostao , ovo mi je vec 4-5 sezona ako se ne varam.

Mislim da si ti, nakon ovih napisanih reci, prava osoba da poducava nove korisnike.

This Post:
00
235425.49 in reply to 235425.48
Date: 2/3/2013 10:05:41 AM
Overall Posts Rated:
2525
Necu sad da imenujem , ali ja vec jesam to radio , i taj tim je od totalnog pocetnika napravio solidan tim vec u svojoj prvoj sezoni (ova sezona prim.aut.) , i bori se za 3. ligu . Ipak , realno je da ne prodje bas prve sezone , ali vec sledece ga ocekujem u 3.

From: Ogi

This Post:
11
235425.50 in reply to 235425.49
Date: 2/3/2013 10:46:54 AM
Overall Posts Rated:
172172
Necu sad da imenujem , ali ja vec jesam to radio , i taj tim je od totalnog pocetnika napravio solidan tim vec u svojoj prvoj sezoni (ova sezona prim.aut.) , i bori se za 3. ligu . Ipak , realno je da ne prodje bas prve sezone , ali vec sledece ga ocekujem u 3.

Iskreno meni je draze igrati u jakoj 4. lizi nego preletati iz ocajne 4. u slabu 3. pa tako u krug. Pa makar igrao 10 sezona u toj jakoj 4.-toj.
Nekako mi je mnogo zanimljivija bilo koja igra kada ima dobre konkurencije tu, i kada neko ko pobedi u toj konkurenciji odmah postaje konkurentan i u sledecem stepenu takmicenja.
Tim koji je osvojio moju ligu prosle sezone sada je prvi u svojoj konferenciji u trecoj lizi u koju je otisao...
U mojoj lizi ima bar 4 arene preko 10k navijaca...
Ima bar dva potencijalna mlada reprezentativca.
Ima nazalost i jos par neaktivnih timova, ali ovi koji su aktivni u svakom trenutku mogu da podignu tim transferima i pojacaju konkurenciju za osvajanje lige u plej ofu.
Ja imam trenutno skor 18-0 sa svojim timom, ali sam imao dosta prilicno teskih utakmica, i ocekujem prave borbe tek u plej ofu ...jer sam svestan da ima bar 2-3 tima finansijski mocnija od mene
E sad ..ova druga strana-ja sam iscitao sve od A-Z po forumima raznoraznim o pocecima igre-sta treba ciniti, sta ne treba..o taktikama, o arenama o treninzima...tako da stoji da treba dosta truda da se nesto uradi ovde, ali....
Postoji mnogo kontradiktornosti na samim forumima..postoji mnogo caka kojih nema na forumima...i sto je najgore, forumi su zaista nepregledn- more svega i svacega, pa dosta toga vrlo lako moze da i promakne onome ko trazi neke informacije...
A onda zavisi na koga naleti kada se obrati za pomoc-na nekoga ko se sprda ili na nekoga ko hoce da pomogne...e tu je bitan ovaj predlozen koncept
Ovde trebaju novi igraci da ucine igru zanimljivijom, jer ovakva kakva je realno postaje monotona posle par sezona svakome.
Jaka konkurencija-jaka igra i tacka !

This Post:
22
235425.51 in reply to 235425.49
Date: 2/3/2013 11:47:46 AM
KK Losers
Prva Liga
Overall Posts Rated:
329329
Second Team:
DZASK United
Svi ste na neki nacin u pravu. Sama ideja je dobra, ali nisam siguran da ce biti i delotvorna. Ako ne pokusamo, necemo ni znati da li bismo uspeli. Tesko da se moze objasniti bolje nego u prirucniku (BB prirucnik sa foruma, by Ivko). Tu sve ima, cak ima i svojevrsni "sadrzaj" na pocetku, u kome korisnik moze da se prebaci na deo koji ga interesuje. Ja cu vam ispricati svoje iskustvo. Poceo sam da igram u sezoni 13, na nagovor druga. Kao i svakom pocetniku, nista mi nije bilo jasno. Nekako sam skapirao osnovne stvari, namestio postavu. Rezultati su bili nikakvi, pa samim tim i moja zainteresovanost za igru. Nekako sam uspeo da se zainteresujem za draft (verovatno preko pocetne strane), ulagao nesto i imao ludu srecu da dobijem krilo potencijala najbolji svih vremena, i pristojnog centra potencijala superstar. I upropastio ih. Secam se dobro da sam tada dobio nekoliko mejlova od Ivka i Goluba, koji su tada bili skauti. Secam se da sam im i odgovorio, ali ne i poslusao. Kad ne znas nista, onda ti je i glupo da pitas. Verovatno tako razmislja i vecina pocetnika. Elem, 4 pune sezone sam se logovao s vremena na vreme da mi ne ugase tim. Ova 2 vrhunska potencijala su propadala, jos sam napravio 2 nebulozna transfera. I onda mi jednog dana prekipi da budem najgori, odem na forum i krenem redom da citam. Kad ono-sve pise! Vidim koji su skilovi najbitniji za koju poziciju, pocnem da treniram, prestanem da igram mec sezone svaku utakmicu. Rezultati su polako dosli. Ne kazem da je prirucnik savrsen, ali je pocetniku itekako koristan. Kad se stekne odredjeno iskustvo, onda i sam vidis sta je bolje.
Dosta dobrih tema ima na forumu. Pored tog prirucnika, ima i pitanja, glupa pitanja. Samo treba citati.
Vraticu se na ovo-kad ne znas nista, onda ti je i glupo da pitas. Ovo govorim iz iskustva. Kad god se pojavi neki novi menadzer, otvori novu temu na forumu (sa pitanjem koje je postavljeno vec 20 puta), ja ga kontaktiram. Velika vecina mi i ne odgovori, a onaj mizeran broj sto odgovori ponasa se kao da sve zna. Najteze je pomoci nekom ko ne zeli da mu pomognes. Dalje, otkad sam postao skaut, vidim koliko naopakog sveta ima. "Naterao sam" ih skoro sve da se jave. E, sad, sto mnogi ne slusaju, sta da radim? Intelektualac se zapitao u nekom postu ranije koliko skauti savetuju korisnike oko arene, transfera. Ja sam im na pocetku, prilikom obracanja, svima ponudio pomoc oko svega sto im nije jasno. Opet, naravno, jedina pitanja imaju menadzeri sa vecim iskustvom, jer zele da nadogradjuju svoje znanje.
Bilo bi idealno da se napravi neki spisak menadzera koji su voljni da pomognu i stavi negde gde ga pocetnik moze videti. To je sve sto bih ja uradio. Mora covek sam da se zainteresuje na pocetku, to je sustina. Ako nece, nek' igra nesto sto mu je interesantno. Pa ja sam probao sve kosarkaske menadzere, a samo sam na ovom ostao. Nesto me je ipak zadrzalo ovde, uprkos tome sto mnogi kazu da je nepregledan, ruzan, 'vaki, 'naki. BuzzerBeater-vise od igre.

Advertisement