BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21 S44 Europe Championship by Topnik

U21 S44 Europe Championship by Topnik

Set priority
Show messages by
This Post:
22
297052.41 in reply to 297052.40
Date: 12/8/2018 1:24:22 PM
Overall Posts Rated:
329329
Čestitam novom selektoru na i više nego uspješnom početku mandata :D

Drago mi je da vidim da je sve ovo poprimilo jedan sistemski rad tako da se novi selektor već ranije uhodao sa prošlim kako stvari idu. Nadam se da ću naći vremena da se malo uključim i pripomognem oko repke :)

This Post:
11
297052.42 in reply to 297052.41
Date: 12/9/2018 6:25:34 AM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Hvala na podršci.

From: Topnik
This Post:
22
297052.43 in reply to 297052.42
Date: 12/9/2018 7:13:00 AM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Zdravo svima

Što se tiče ovog petka i novog treninga mogu reći da sam zadovoljan jer smo dobili još jednog igrača sa 100 tsp. U pitanju je Marko Agbaba koji je podigao OD. Za ovu utakmicu mu je i forma odlična jer ima formu 9.
Od bitnijih upova jeste i to što je Medaković digao ID, a i njemu je forma 9 za ovu utakmicu.
Za ovu utakmicu smo ostali samo lišeni usluga Piknjaca jer je u formi 7. Imamo ukupno sedam formi 9, a ostalo su forme 8.
Ove sedmice imaju uglavnom za većinu ekipa samo dvije utakmice zbog all star utakmice tako da će biti lakše naštimati minute svim vlasnicima igrača.

Bosna i Hercegovina U21 - Bugarska U21
10.12.2018. 18:35 - Poljska

Peto kolo grupe D kvalifikacija za Europsko prvenstvo. U ovom duelu igramo protiv reprezentacije Bugarske. Ovo je za nas prva meč lopta koja nas može odvesti na Europsko prvenstvo. Mi ako dođemo do pobjede u ovom meču mi idemo na EP jer sutra igraju međusobnu utakmicu Hrvatska i Portugal.
Bugarska isto ima svoju računicu jer su i oni na omjeru 4-1 kao i Portugal i Hrvatska. Mi smo u najboljoj situaciji u odnosu na ostale reprezentacije u našoj grupi.
Bugari su prošlo kolo dobili Portugal sa većim trudom u odnosu na njih. Što se tiče njihove forme možemo reći da im je dobra forma i da nam neće biti lagano.

Očekujem da ćemo i ovaj put kao svaki do sada imati veliku podršku na chatu tokom sutrašnje utakmice. Tako da vas pozivam da nam se pridružite sutra tokom utakmice.

From: podgorac

This Post:
22
297052.44 in reply to 297052.43
Date: 12/11/2018 12:09:45 PM
KK Podgorje
III.2
Overall Posts Rated:
7171
Podrška i jednom i drugom selektoru, uz našu zajednicu sam i kad se pobjeđuje i kad gubi, ali mi strašno nedostaju izvještaji sa utakmica prošlog selektora mlade repke, nebitno za rezultat, da znamo na čemu amo, šta nam predstoji dalje, koliko je ovaj poraz težag i nezgodan, ili nebitan....

This Post:
11
297052.45 in reply to 297052.44
Date: 12/11/2018 12:18:28 PM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Poštujem tvoje mišljenje.
Slažem se da su izvještaji koje je pisao Kyve mnogo opširniji i sadržajniji od mojih, ali svi smo drugačiji. Neko ima mnogo inspiracije za pisanje i sve.
Moj izvještaj za jučerašnji podbačaj ide večeras dok me još malo pusti ova nervoza zbog poraza koji se desio sinoć.

From: podgorac

This Post:
00
297052.46 in reply to 297052.45
Date: 12/11/2018 12:53:53 PM
KK Podgorje
III.2
Overall Posts Rated:
7171
Uopšte ja ne kažem da izvještaj treba biti extra dobar, ali budi realan da sa većinom kasniš nebitno kakav je rezultat. Moju podršku kao selektor si imao i imaš, ali red je da mi ostali znamo šta možemo očekivati u nastavku,

This Post:
11
297052.47 in reply to 297052.46
Date: 12/11/2018 1:11:09 PM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Večeras ću objasniti u izvještaju šta očekujemo od naredne utakmice i koji nas rezultat vodi na EP.

This Post:
22
297052.48 in reply to 297052.47
Date: 12/11/2018 5:41:07 PM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Bosna i Hercegovina u21 - Bugarska u21 74:77

Evo nas nažalost sa prvim lošim vijestima što se tiče mlade reprezentacije pod mojim vodstvom. Odigrali smo utakmicu šestog kola kvalifikacija i upisali prvi poraz u grupi. Izgubili smo od reprezentacije Bugarske i veoma izjednačenom meču.
Ovaj poraz nam je došao u najgorem mogućem trenutku jer smo sa pobjedom mogli kolo prije kraja obezbjediti prolaz na EP.
Bugari su se u ovom meču više trudili od nas i pogodili su nam Pace.
Ono što je nas iznenadilo u ovom meču je njihova taktika u kojoj je bek igrao na poziciji PF-a i zbog toga su odigrali Patient. Naravno taj bek je uzeo najveći broj šuteva i ubacio nam čak 44 poena. Nama je najveći problem na ovoj utakmici bio što smo u ključnim momentima meča kada je rezultat bio izjednačen pravili mnogo faulova i fulali slobodna bacanja.
U trenutku kada smo izjednačili rezultat na 66-66 mi smo promašili narednih 6 napada, a gosti su naravno pogodili bacanja koja smo im mi poklonili jer nismo uspjeli odbraniti njihov napad.

U drugom meču naše grupe koji je bio ključan za nas Hrvati su sa većim trudom dobili Portugal 1 razlike. Ovaj naš poraz komplikuje mnogo stvari u našoj grupi. U posljednjem kolu se igraju ovi mečevi:

Portugal u21 - Bosna i Hercegovina u21
Hrvatska u21 - Bugarska u21

Trenutni poredak u grupi:

BiH 5-1 (+174)
Hrvatska 5-1 (+113)
Bugarska 5-1 (+74)
Portugal 4-2 (+149)

Pobjednik meča Hrvatska - Bugarska ide na Europsko prvenstvo. Obje ekipe sa istim omjerom i tu će odlučiti direktan meč ko će proći dalje. Po mom mišljenju Hrvati su veliki favoriti tu jer imaju bolji ent od Bugara. Tako da je tipujem na Hrvate u tom meču.
Što se tiče našeg meča protiv Portugala tu nama odgovara i poraz do 12 poena razlike jer imamo trenutnu prednost u koš razlici od 25 poena. Ako bi Portugalci dobili 13+ razlike koje dodaš na njihovu koš razliku, a nama oduzmeš te poene dobijaš da su oni u prednosti u odnosu na nas i da bi oni u tom slučaju prošli dalje.
Svaki poraz od 12 poena i manje razlike ili naša pobjeda vodi našu reprezentaciju na Europsko prvenstvo. Iskreno ne znam šta da očekujem od ove utakmice. Dosta će zavisiti od forme u petak i od toga za koji se napad odlučim na kraju. Mislim da juče ne mogu toliko da krivim sebe jer nisam očekivao da će se odlučiti za taktiku sa bekom na unutrašnjoj poziciji. Opet smo držali taj egal iako su oni imali veći trud. Te sitnice su odlučile pobjednika tog meča.

Sada ću malo analizirati ostale grupe u ovim kvalifikacijama pred posljednje kolo.

Grupa A:

Poljaci sa pobjedom protiv Mađarske su obezbjedili plasman na EP. Imaju trenutno omjer 6-0. Druga reprezentacija koja će vjerovatno otići na EP iz ove grupe jeste reprezentacija Izraela. Imaju omer 5-1 i posljednje kolo igraju sa reprezentacijom Poljske. U odnosu na trećeplasiranu reprezentaciju Holandije imaju 94 poena prednosti u koš razlici što je po mom mišljenju nedostižna razlika tako da njih očekujem da prođu na EP.

1. Poljska
2. Izrael

Grupa B:

Tu je već riješena situacija što se tiče plasmana na EP. Prošle su reprezentacije Njemačke i Slovenije sa omjerom 6-0, a igraju međusoban meč u posljednjem kolu za prvo mjesto u grupi.

1. Njemačka
2. Slovenija

Grupa C:

Još jedna grupa gdje je sasvim jasna situacija. Dvije reprezentacije sa omjerom 6-0 pred posljednje kolo, a to su reprezentacije Rusije i Španije. Oni takođe igraju međusoban meč za pobjednika grupe.

1. Rusija
2. Španija

Grupa E:

Tu su trenutno prvi Francuzi sa omjerom 6-0 i oni su obezbjedili prolaz na EP. Druga je reprezentacija Ukrajine koja igra sa Francuzima u posljednjem kolu. Vjerujem da tu Francuzi čuvaju ent i da će biti egal utakmica. Ekipa koja se nada porazu Ukrajine pa da pobjedom u posljednjem kolu nadoknadi koš razliku i obezbjedi prolaz dalje jeste reprezentacija Finske. U odnosu na reprezentaciju Ukrajine imaju 52 koša manje. Po mom mišljenju to je nedostižna raz

Message deleted
This Post:
11
297052.50 in reply to 297052.49
Date: 12/11/2018 5:42:33 PM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Nastavak

Grupa E:

Tu su trenutno prvi Francuzi sa omjerom 6-0 i oni su obezbjedili prolaz na EP. Druga je reprezentacija Ukrajine koja igra sa Francuzima u posljednjem kolu. Vjerujem da tu Francuzi čuvaju ent i da će biti egal utakmica. Ekipa koja se nada porazu Ukrajine pa da pobjedom u posljednjem kolu nadoknadi koš razliku i obezbjedi prolaz dalje jeste reprezentacija Finske. U odnosu na reprezentaciju Ukrajine imaju 52 koša manje. Po mom mišljenju to je nedostižna razlika i da je Ukrajina siguran učesnik EP.

1. Francuska
2. Ukrajina

Grupa F:

Reprezentacija Italije je sa pobjedom protiv Švicarske obezbjedila svoju kartu za EP i sa prvog mjesta idu na tamo. Reprezentacija Latvije je vjerovatno drugi putnik iz grupe na EP. Litvanija je ovdje bila favorit za prva dva mjesta u grupi, ali nažalost pred jednu utakmicu njihov selektor je imao veliki problem i nije bio u mogučnosti da postavi postavu za utakmicu pa su izgubili utakmicu 50-0 i vjerovatno će ih to koštati toga da neće otići na EP.

1. Italija
2. Latvija

This Post:
11
297052.51 in reply to 297052.50
Date: 12/12/2018 11:53:07 AM
KK Bihać
III.3
Overall Posts Rated:
127127
Mislim da te bugar dobro takticki nadigrao jer i treba biti takav mozak pa povuci potez koji ti protivnik nece ocekivati a njegov igrac na toj poziciji je ocito donio prevagu u ovom mecu.
Meni je ok poraz i to sve hajd nema veze jos smo u igri, ali mi naprimjer nije jasno zasto ovu tekmu nisi pukao maksimalan trud ako treba pa rjesio put na EP i onda zadnje kolo mozes laganicom vracati taj ent, ovako si se ti manej trudio i postoji mogucnost da ne vidis EP, onda ti dzaba ent.

To je moje neko misljenje nista lose ti ne zelim reci da se ne bi odmah uvredio ili sta slicno.

Advertisement