Bosna i Hercegovina u21 - Izrael u21 62:91 (52727)Zdravo ekipa
Sinoć je naša mlada reprezentacija doživjela jedan veliki poraz dok sam ja na poziciji selektora. Jednostavno nismo imali nikakve šanse u ovoj utakmici. Reprezentacija Izraela je pokazala da je prvi favorit ove sezone za zlato jer ljudi nisu upisali ni jedan poraz ove sezone, a igrali su protiv dobrih protivnika.
Prva četvrtina je bila egal pa sam se nadao da će čitava utakmica biti takva. U drugoj četvrtini je krenuo raspad naše igre i tako se igralo sve do kraja utakmice. Jednostavno nismo baš ništa odbranili, a da ne govorim o napadu. Jedini igrač koji je u napadu nešto radio jeste naš kapiten. Hadžiabdić je ubacio 18 poena i tome dodao 9 skokova.
O ovoj utakmici nemam šta više da kažem jer sam se razočarao. Očekivao sam poraz do 10 razlike, a da su Izraelci ovako kvalitetni to nisam očekivao. Jednostavno ljudi imaju dosta bolje igrače od naših.
Nama ostaje nada da ćemo u drugom dijelu prvenstva bolje odigrati. Vjerujem da ćemo bolje igrati.
Što se tiče rasporeda u drugom dijelu prvenstva to nam ne ide na ruku. Igramo prva dva kola protiv dvije reprezentacije koje imaju entuzijazam, a druge dvije koje nemaju entuzijazam su u trećem i četvrtom kolu. Do tih utakmica oni će podići entuzijazam pa će biti ozbiljni protivnici.
Nama ništa drugo ne ostaje nego da nastavimo trenirati ove sedmice pa da se nadamo dobroj formi u petak i dobrom treningu.
Pozdrav do narednog javljanja