Omlouvám se, pár minut před koncem zápasu jsem musel zmizet a během úterý neměl čas napsat zhodnocení.
Zápasu jsem se docela obával a to o to více, když se ukázalo po začátku zápasu, že soupeř hraje na vyšší úsilí. Povedl se nám vstup do zápasu, i když nakonec první čtvrtina skončila nerozhodně. Ve druhé jsem si vytvořil 11 bodů náskok a ten plus mínus udržovali až do konce a vyhráli o 13 bodů.
Ve svých 34 letech prožívá možná zatím nejlepší sezónu v NT Juchelka, dostal se po odchodu Lochmana do pozice podkošového tahouna, doufejme, že se mu pády vyhnou tak, aby nám v téhle sezóně pomohl co nejdéle ve stejné pozici klíčového hráče. Zaznamenal z pozice PF 31 bodů při střelbě 15/23 (trojky 1/1), přidal 11 doskoků (5 útočných). Na C mu sekundoval Dohnálek s 22 body (střelba 10/17) a 9 doskoky (4 útočné). Poměrně solidní výkony odvedli taky Franěk na PG - 20 bodů (střelba 5/8, trestné hody 10/10), 3 asistence a Vavřina na SF - 17 bodů (střelba 6/12), 7 doskoků, 6 asistencí. A tak největším zklamáním pro mne byl výkon Fojta, kterého považuji za našeho nejsilnějšího guarda, ale už minulé zápasy jsem nebyl úplně spokojen s jeho výkony, tak jsem ho tentokrát posunul na SG a zaznamenal bídných 6 bodů při střelbě 1/8, dlouho jsem si myslel, že vůbec nedá koš ze hry, trestné hody měl aspoň 4/4 a dojem vylepšil aspoň 6 asistencemi.
U hráčů z lavičky je zajímavé, že všichni dali ze hry 2 nebo 3 koše, takže více než Fojt. Řekněme, že si všichni odvedli nějaký standard, nikdo nepropadl, ani za těch 9-15 minut co odehráli nepředvedl žádný nadpozemský výkon. Zajímavostí zápasu byla vysoká úspěšnost střelby, naše 54% (49/90), anglická dokonce 57% (47/82). Významný faktorem zápasu byly doskoky, které byly 42:25 v náš prospěch. U nás v obraně jsme dominovali 26:6 (81%), zatímco Anglie u sebe v obraně 19:16 (pouhých 54%). Dokonce bych řekl, že to byl rozhodující faktor zápasu.
Příští týden nás čeká zápas s Islandem, kde bychom si snad mohli trochu vylepšit skóre a pak už nás budou čekat tvrdé rozhodující boje o postup postupně s Holandskem, Řeckem a na závěr s Rumunskem.