BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar válogatott IV.

Magyar válogatott IV. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
249772.414 in reply to 249772.412
Date: 1/14/2014 8:45:27 AM
Overall Posts Rated:
310310
Jó, akkor nem írom le huszadszor. Csak azért bátorkodtam leírni újból ugyanazt huszadszor, mert újból ugyanaz merült fel huszadszor. És nem begőzölz bikaként írom, hanem igyekszem konstruktív hozzáállást tanúsítani és elmondani a megoldási javaslatomat, ami vagy jó, vagy rossz, ezt mindenki döntse el magában. Nem hiszem, hogy attól fognak megoldódni a gondok, hogy beírjátok, hogy jobb játékosokat kéne edzeni, valószínűleg mélyebb ennél a probléma. Azt mondod, megértette mindenki már régebben is, amit mondani akartam. Rendben. Csak eddig semmi visszajelzés nem volt, ezért bátorkodtam újból felvetni. Ha szerintetek rossz megoldás, mondjátok azt. Ha jó megoldás, akkor hadd kérdezzem meg, milyen előrelépés történt az ügyben.

Olyan csapathoz hasonlítjuk magunkat, akit megvertünk és akiket sehol nem jegyeznek? Nem kéne ennyire fent hordanunk az orrunkat. Azért azt tegyük már hozzá a korrektség miatt, hogy ez a "sehol nem jegyzett csapat" egált játszott velünk úgy, hogy erősebb hozzáállással mentünk. Konkrétan nem gyengébbek, mint mi, sőt. Pont ezért példálóztam velük. Szlovákokhoz hasonlítani magunkat szerintem még erősebb dolog. Fényévekre vagyunk mi attól.

Eredményesség vs fizetés? Nem feltétlenül kell választani, erre is vonatkozott a példám. Tudom, hogy vannak válogatottak, ahol 200k körüli BD-k vannak és én is örülnék neki, ha itthon is azok lennének és meg lenne oldva az eltartásuk is. De nincs.

Fizulimitről én egy szót sem szóltam, sőt hozzátettem, kellenek magas fizetésűek is. Annyi az egész, hogy az neveljen és tartson el olyat, aki meg is engedheti magának. De nem fejtem ki huszonegyedszer is, mert látom, nem kíváncsi rá a stáb.

Igen, az ECS posztra nem tértem ki külön. Igen, ott az ő játékosuk többet keres. Ez egy poszt az ötből. Ráadásul nem is az a poszt okozta, hogy ennyire szoros volt és szerencsésen nyertünk egy papíron gyengébb csapat ellen.

Azt, hogy miben tartom jó példának a svéd válogatottat, szerintem egyértelműen leírtam. Nyilván ki lehet forgatni úgy, hogy ne tűnjenek példának. De ez kb minden válogatottra igaz. Én nem hiszek abban, hogy egy csapásra ott lehetünk (vagy bárki ott lehet) az elitben. Egyelőre talán próbáljuk a saját szintünket magabiztosan lenyomni (most még ez sem megy egyelőre), aztán majd lehet beszélgetni a szlovákok, csehek, lengyelek szintjéről.

Don't feed the troll
This Post:
00
249772.415 in reply to 249772.408
Date: 1/14/2014 8:48:35 AM
Overall Posts Rated:
310310
Minden poszton védekezést kérek centereknél pattanót de hiàba kérem nem adnak mert a fizetés.

Igen, én is így gondoltam. Sőt ez volt tavaly is a probléma, meg azelőtt is. Megkérdezhetem, milyen lépések történtek ez ügyben? Mert amikor én ezzel magyarázom a rossz szereplésünket és beírom, hogy ezen kéne változtatni, jön a letorkolás, hogy ez lerágott csont és mindenki tisztában van vele.

Don't feed the troll
This Post:
00
249772.416 in reply to 249772.413
Date: 1/14/2014 8:51:09 AM
Overall Posts Rated:
113113
:D Erről ez jutott eszembe, és meg kell osztanom veletek :))

Ez pont olyan mint a borsó és a héja, semmi köze egymáshoz :DDD
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/q71...

This Post:
00
249772.417 in reply to 249772.409
Date: 1/14/2014 8:51:57 AM
Overall Posts Rated:
310310
Igazából ehhez nem kéne saját országban lenni, külföldön is el lehetne őket tartani. Sőt ott még jobb is lenne, mert nem negyedosztályból kéne kezdeni, ha pl Tunéziába rakod a csapatot, hanem egyből első osztályú bevételekkel kezdhetne a csapat. A gond azzal a szabállyal van, hogy nem is vehetne olyan játékost a második csapat, akinek az első csapattal azonos a nemzetisége. Mondjuk ez érthető is, mivel elég régóta ügyködnek a farmolás megszüntetésén, ha ezt engednék, kb az egész eddigi munkájuk menne a levesbe.

Don't feed the troll
This Post:
00
249772.418 in reply to 249772.417
Date: 1/14/2014 8:55:30 AM
Overall Posts Rated:
113113
Viszont van pár nem az országban élő magyar, ez megoldás lehetne, akinek nem magyar csapata van... De persze szintén farm, csak kikerülve a szabályokat :)

This Post:
00
249772.419 in reply to 249772.418
Date: 1/14/2014 8:59:05 AM
Overall Posts Rated:
310310
Igen, vannak ilyenek, sőt olyan is van, aki jelenleg is eltart, vagy nevel válogatottat (ha jól tudom), mert külföldön első osztályú bajnokságban játszik. Ha neki lenne második csapata, az bizony jó lenne.

Don't feed the troll
This Post:
00
249772.420 in reply to 249772.415
Date: 1/14/2014 9:09:02 AM
Overall Posts Rated:
146146
A Svédek otthon jàtszottak ezt ne felejtsétek el. Az 10 -15 pont kb.

Probàltam lépni az ügyben de a vàlaszok ezek voltak,hogy ha adok még 1-2 fö skillt nem tudom eltartani. Erre nem tudok mit mondani:-(.

Ha a ligàban kicsit több lenne a bevétel nem lenne gond. Több csapattal is beszéltem akik eltartanàk csak sajnos nem tudjàk. Ha 50 ezerrel több bevételem lenne én vinném Ferlinget vagy Fönagyot de sajnos igy nem tudom mert tönkremegyek kiesek. Ezzel nem csak én vagyom igy.

Te sokszor mondtad az eltarthatosàgot de Gyurcsànnyal példàlóztàl. Gyurcsànynàl van 3 jobb fiatal aki edzödik mindegyik simàn eltartható. Levente ha kap 2 szint pattanót a legjobb lesz.

Én az elsö üzenetemmel azt akartam mondani,hogy nincs a mostani csapattal baj csak ne vàrjuk el,hogy vb-t nyerjünk.
Természetesen én vb-t akarok nyerni ez a cél és ezért mindent megteszek de ha nem tudom azokat a jàtékosokat jàtszatni akit én akarok és a legjobbak addig nem lesz eredmény. Ugy gondolom ez nem csak a mi hibànk ez a rendszer hibàja is.
Hazamegyek megnézem a szlovàk keretet ki hol jàtszik de szerintem a 80% farmnnàl van.

This Post:
00
249772.421 in reply to 249772.420
Date: 1/14/2014 9:37:08 AM
Overall Posts Rated:
310310
Gyurcsánnyal csak úgy példálóztam, hogy ő egy jó alap, akit még tovább kell fejleszteni. Örülök neki, hogy van nála jobb fiatal.
Szerintem reálisan senki nem várja el, hogy ezzel a kerettel vb-t nyerj, emiatt ne legyen rajtad teher. Nyerjünk minél többet, jussunk minél tovább.

Don't feed the troll
This Post:
00
249772.422 in reply to 249772.414
Date: 1/14/2014 12:02:59 PM
Overall Posts Rated:
411411
Nem hiszem, hogy attól fognak megoldódni a gondok, hogy beírjátok, hogy jobb játékosokat kéne edzeni,

Nem tudom, mi lehet a gond, nem értem a reakciót az írásomra. Nem írtam, hogy jobb játékosokat kell edzeni, azt írtam más játékosokat kell edzeni. Tényleg nem értem, ezen mi a nem érthető. Azért írtam Ciminek, hogy döntse/ük el mi legyen az a más irány, mert ez láthatóan szar. Erre jött a reakció amit gilával meg mindenki mással már tényleg 10x átkaratéztatok. Nem akarok belemenni 11x-e is. A véleményed azóta se változott, megértettem. Az írásomból egyértelműen kivehető amúgy, hogy nem fizetés növeléssel akarom a másságot elérni, hanem valami más megoldással. Ha értetted volna amit írok, akkor kb az a téma, hogy szerintem a fagyi jó a banánnal, te meg azt mondod okés okés, de a banán a fagyival még jobb. Legyen igazad. Tényleg jobb a te ötleted a jobb. Nekem mind1 hogy ragozod, a lényeg legyen benne banán meg fagyi is.

Olyan csapathoz hasonlítjuk magunkat, akit megvertünk és akiket sehol nem jegyeznek? Nem kéne ennyire fent hordanunk az orrunkat. Azért azt tegyük már hozzá a korrektség miatt, hogy ez a "sehol nem jegyzett csapat" egált játszott velünk úgy, hogy erősebb hozzáállással mentünk. Konkrétan nem gyengébbek, mint mi, sőt. Pont ezért példálóztam velük. Szlovákokhoz hasonlítani magunkat szerintem még erősebb dolog. Fényévekre vagyunk mi attól.

Hasonlítsuk magunkat egy gyengébb csapathoz? Mi ebbe a jó? Nem értem. Tudom eltúlzott példa jön újra, de szerintem hasonlítsuk magunkat a Bahamákhoz, és akkor cefetül jók vagyunk minden téren, gond egy szál se! Azért a szlovákokat hoztam fel példának, mert pár szezonnal ezelőtt talán mögöttünk voltak, most meg világ elit. Ugyan onnan indultak kb ahol most mi állunk. Jobb példa, mint azokkal példálózni, akik szezonok óta próbálják a mi szintünket elérni. Ez egy meccs volt, de látható azért, nekünk a lehetőségeink és a keretünk azért az övékénél jóval erősebb, csak forma gondok vannak+sérülések!

Fizulimitről én egy szót sem szóltam, sőt hozzátettem, kellenek magas fizetésűek is.

Jelenleg nincs magas fizetésű a keretbe adott poszton, így akkor nem értem a problémát. Vagy neked egy 150k-s kinti vagy egy 200k-s benti magas fizetésű?

Egyelőre talán próbáljuk a saját szintünket magabiztosan lenyomni (most még ez sem megy egyelőre), aztán majd lehet beszélgetni a szlovákok, csehek, lengyelek szintjéről.

A svédek tudtommal sose voltak a mi szintünk. Eddig mindig a kötelező kategória volt. Azért született az irományom, mert észrevettem, hogy lassan már ez lesz a mi szintünk. Jó reggelt !

Azt, hogy miben tartom jó példának a svéd válogatottat, szerintem egyértelműen leírtam.

Ebben tartod jó példának!

A svéd csapat szerintem remek példa arra, hogy eltartható játékosokkal is lehet eredményt elérni

Eltartható játékosaik vannak (ez tény és igazad van), és ezekkel is lehet eredményt elérni. Az ő esetükbe 2-3 nyert tétmeccs egy szezonba, és a vigaszágin a selejtezőbe búcsúznak, ez az eredménye az eltartható csapatuknak. Ha ezt már eredménynek tartjuk, akkor Cimi ebbe a szezonba már most eredményes ezzel a csapattal, 2 nyert tétmeccsünk már most van ergo nincs itt probléma. Ha ez a cél, nagyon jók vagyunk, a csapat jó része itthon játszik és eltartható, és van már nyert meccsünk ebbe a szezonba. Hova lehet még fejlődni innen?

Bocs a sok cinizmusért, de tényleg nem értek egy két dolgot annak ellenére, hogy hidd el tényleg értem amit írsz és ahova ki akarsz lyukadni, és semmi gondom vele.

Last edited by JoeBlack at 1/14/2014 1:39:31 PM

This Post:
00
249772.423 in reply to 249772.421
Date: 1/14/2014 12:06:49 PM
Overall Posts Rated:
411411
Szerintem reálisan senki nem várja el, hogy ezzel a kerettel vb-t nyerj, emiatt ne legyen rajtad teher. Nyerjünk minél többet, jussunk minél tovább.

Ez a realitás. Eljutottunk oda, hogy a 32-be kell lenni a vigaszágin, és az Eb selejtezőn jó lenne az első 3-4 be végezni.

This Post:
33
249772.424 in reply to 249772.417
Date: 1/14/2014 1:11:27 PM
Overall Posts Rated:
4343
Ha bevezetik a második csapatot, akkor ezt pont megszüntetik. A kis ligák egyből megtelnek. Klárik eltartójánál is az első osztály fele bot ha jól néztem. Pillanatok alatt megtelik olyanokkal, akik bajnokok akarnak lenni, bbb-ben akarnak indulni, pénzt akarnak keresni (jellemzően rutinosabb játékosokkal?!). Ezekben a ligákban vége lenne a jólétnek, lehet a legkeményebb első osztályú ligákká válnának. Onnantól kezdve megint nem lehet eltartani ott monsztert vagy ugyanúgy, mint bármelyik normális bajnokságban. De mondjuk lehet ez is a cél ezzel.

Advertisement