BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Mistrzostwa Świata sezon 23

[U21] Mistrzostwa Świata sezon 23

Set priority
Show messages by
This Post:
11
239716.416 in reply to 239716.415
Date: 6/4/2013 1:37:49 PM
Fragmin Team
III.7
Overall Posts Rated:
11191119
Karol - zjedz Snickersa... ;)

This Post:
00
239716.417 in reply to 239716.413
Date: 6/4/2013 1:53:45 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40944094
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Ale to była uczciwa walka. Wszystko co wykorzystuje sposoby dostępne przez BB jest uczciwą walką.
Z punktu widzenia regulaminu gry jak najbardziej tak. Natomiast jeżeli chodzi o moralność, klasę, honor to nie bardzo. Jeśli wygrywasz bo kogoś oszukałeś to jakie umiejętności o tym decydują? Żadne. Tylko to, że ktoś wcześniej zrobił dobrą opinię i rywal Ci zaufał. Budowanie sukcesu na kłamstwie to według mnie wiocha.

Co innego dyplomacja bo tutaj nikt nikogo w błąd nie wprowadza, a o zdolność do dyplomacji/zawierania interesów w pewnym sensie decydują też umiejętności zarządzania drużyną,entuzjazmem, dobrzy zawodnicy itp.

This Post:
00
239716.418 in reply to 239716.416
Date: 6/4/2013 1:55:34 PM
KK Falcons
III.1
Overall Posts Rated:
701701
Nie uważam zeby kozlik gwiazdorzył...

Bardzo nieprzyjemnie kończy się ta kadencja Joa, pewnie ma to w dupie. Z możliwości ustawki pewnie korzystało wielu trenerów, nie pamiętam, by ktoś poruszał temat, że się umawiał na TIE a dostał CT. Nie mniej jednak jesli faktycznie była umowa na TIE to trzeba było tak grać.

This Post:
22
239716.419 in reply to 239716.418
Date: 6/4/2013 2:00:09 PM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10021002
Panowie, Przepraszam pokusiłem Joa aby walczyc na całego pomimo ustawki :)

This Post:
00
239716.420 in reply to 239716.416
Date: 6/4/2013 2:00:47 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40944094
Second Team:
KS Golden Grizzlies
:D Ok. Kończę już:P Swoje powiedziałem. Oceniać Joa nie chcę bo to tylko gra;-) Dziwię się tylko bo nie widzę większego sensu takiego działania. Szanse i tak były niewielkie, a po co smród robić dla jakiegoś srebra. Brąz patrząc realnie był optymalny i to też dobry wynik.

This Post:
00
239716.421 in reply to 239716.417
Date: 6/4/2013 2:00:51 PM
Warsaw Mutants
III.4
Overall Posts Rated:
10801080
No ok było to brudne zagranie ale nie nazwałbym tego oszustwem.

Message deleted
This Post:
00
239716.423 in reply to 239716.394
Date: 6/4/2013 2:07:13 PM
MightyMice
IV.37
Overall Posts Rated:
494494
Second Team:
CrazyCrabs
but you needed 3 seasons to be in IV league ;) and this means, that you are not too good manager ;))

not a surprise, indeed!!!

This Post:
11
239716.424 in reply to 239716.422
Date: 6/4/2013 2:12:06 PM
Warsaw Mutants
III.4
Overall Posts Rated:
10801080
Nazwałbym to brudnym zagraniem :-)
To podobnie jak z floppowaniem. Koszykarze często udają, że byli faulowani by uzyskać korzyść dla swojej drużyny ale nie nazywa się raczej tego oszustwem. Po prostu na tym polega profesjonalny sport by starać się jak tylko można uzyskiwać przewagę nad przeciwnikiem. Stąd też doping w sporcie (farmakologia). Ale przecież wszyscy najlepsi (no może niemal wszyscy) floppują, biorą środki dopingujące itp. więc to nie oszustwo. Oszukani czują się tylko niedzielni kibice, którzy myślą, że zawodowy sport uprawiają harcerzyki, którzy walczą honorowo i przestrzegając kodeksów moralnych.

From: Joa
This Post:
00
239716.425 in reply to 239716.416
Date: 6/4/2013 2:18:21 PM
Overall Posts Rated:
382382
Jak ja uwielbiam te dyskusje ;))

Sprawa najwazniejsza - nie sprostaliśmy Włochom ( co było zresztą do przewidzenia), mimo że do połowy drugiej kwarty prowadziliśmy nawet +19 (o zgrozo)... Jakie są powody porazki? Najważniejszym jest po prostu słaby skład - o czym zresztą już informowałem. Zresztą nie tyle cały skład, a brak podkoszowych killerów - bo co zrobi jeden Kownacki kiedy Włosi mają takich sześciu ;)) reszta naszych podkoszowych w tym meczu to raczej byli gracze bardziej defensywni, przez co ich słabsze IS nie mogło zagrozić ID pewnie z 16 czy 17, choć i tak dobrze, że przez wiekszość czasu walczyliśmy jak równy z równym.
Myślę, że jeszcze 2 tak rozłozonych grajków jak Kownacki, albo choć jeszcze z +1 w IS więcej i walka byłaby o złoto, a tak - jest medal, i tak jestem zadowolony, choć do zachwytu sporo brakuje.

W sprawie tego CT w półfnale - nie byłoby w ogóle tematu, gdyby włoski coach nie napisał do mnie w pod koniec tygodnia z taką "durną" według mnie propozycją - na Tie nie mieliśmy z Włochami szans najmniejszych (choć przez pewien czas nawet sie łudziłem), bo wiadomo było, że i zawodników mają lepszych niż w poprzednim meczu, a na dodatek nie zagrają drugi raz 2-3 ;) druga sprawa - Nam ubyło paru mega ważnych graczy - Bilewski, Krzywonos, Krych, Różyło, Poźniak, Gozem.. był też pomysł powołania 20 latka pod kosz, ale i ten niestety formy na półfinał nie zrobił,. stąd równie dobrze mecz mogłem wtedy walkowerem oddać. Jedyną Naszą szansą byla gra CT na normala. Wszystko od prawie dwch tygodni wstecz było całkiem nieźle ukartowane. Umówilismy sie z Łotwą na podwójny TiE a w każdym możliwym miejscu miała być informacja, że poszło 2xCT - Rosjanie na pewno czytają forum Łotyszy, a Włosi powinni Nasze. Gdyby uwierzyli w podwójny max - stawiam, że poszłoby TIE, bo im zależy na złocie, nie na finale. Pech chciał, że Macros napisał do mnie. Przeciez nie odpiszę wprost, że grałem CT w poprzednim meczu, jestem skłonny twierdzić, że nie uwierzyłby mi. Jedynym wydawało mi się wyjściem, zeby plan mógł wypalić (gdyby Włosi jednak jakimś cudem nie szperali na Naszym forum), bylo zgodzenie sie na podwójny tie a zagranie CT, tak jak chciałem wcześniej. Jak widać i to niewystarczyło i Włosi potwierdzili, że w finale znajdą się mega zasłużenie i to, że gdy ich mutanci będą w sprawnej, to chyba nawet Rosjanie się poddadzą..

Dziekuję wszystkim za gratulacje! Miło coś takiego usłyszeć :)

Pora niestety (albo stety) ustąpić ze stanowiska. Dziękuję wszystim za 4 wspaniałe sezony pełne emocji i okraszone 4 medalami. Oczywiście brak złota będzie mi ciążył, ale mam nadzieję, że zrobiłem choć prawie wszystko, co mogłem, żeby je zdobyć..
Niestety brak czasu w ostatnich tygodniach aż za bardzo dawał sie we znaki, a będzie go teraz stopniowo jeszcze mniej.. poza tym pora na świeżą krew, na nowego selekcjonera, który mam nadzieję poprowadzi Orzełki do kolejnych sukcesów! :)
Życzę mu powodzenia z całego serca!

Za tydzień gramy sparing. Chciałbym na niego powołać graczy, którym ciut zabrakło do znalezienia sie w tym sezonie w kadrze. Prosiłbym też właścicieli, którzy są zainteresowani zyskiem ze sprzedaży graczy z flagą, żeby pospieszyli sie z tym, ponieważ w piątek wieczorem będę chciał zacząć robić mały updejt.

Dzięki jeszcze raz za wszystkie wyrzeczenia w treningu, za te minusy w tygodniowym bilansie, za wydane miliony tylko po to, żeby kadra miała łatwiej, za wszystkie +48 min treningu w tyg, za sprawne formy i za słowa wsparcia :)
Ostatnie 4 sezony będę wspominał dzięki temu mega fantastycznie, dziękuję!

(choć oczywiście zachęcam do dalszego treningu, szczególnie podkoszowych ;) )

Message deleted
Advertisement