BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Szócséplés és agymenés

Szócséplés és agymenés

Set priority
Show messages by
This Post:
00
254065.416 in reply to 254065.412
Date: 3/27/2014 10:59:02 AM
Overall Posts Rated:
350350
Ja, persze. Te mondtad ezt a bődületes baromságot, hogy bármit is számít a világranglista. SZERINTEM meg nem számít! Semmit se számít. Lehet 52. helyen is atomerős csapat az adott évben, mert jó draftjuk volt és erős csapatot hoztak össze. Így jártam annó Szingapúr, Anglia és Peru ellen is.
Mind történetük talán legjobb csapatát edzték fel akkor. Hiába voltak túl a 30-40. ranglista helyen, az nem számít egy fikarcnyit sem.
Megfeleltem a kérdésedre, mindre. Hogy lesz..om a ranglistát, a statokat és körülményeket.
Csakis a győzelem azaz a LÉNYEG érdekel.
Megint baromságot írsz: Nem jó érveket hozol a ranglistával, ezért mondom, h az baromság. De az nem baromság , h 2 különböző csapatot összevetek a vigaszági idényeiben (17. vs 25. idény).

Nem csinálok úgy: hiszen többes számban írtam, h jó munkát végeztünk akkor.
Te is benne voltál, Charlie is benne volt, még a nevelők is benne voltak, minden segítő tanáccsal jövő benne volt. Közös munka volt, de a vállamon volt a döntés jogköre mikor mit vállalunk be.
Kvázi főnök voltam akkor is.

A Ferrarit meg úgy mondtam, h az előző évi Trabiból átültem egy Ferariba.
Ja, Domi nem középszerű szarral dolgozik, ez szted tisztán látszik a ratingon. Van olyan erős csapat pl a tavalyi, mint az enyém volt a 17. idényben. Tehát ez a ferdítés. Te ferdítesz itt a mazdás hasonlattal. Domi csapata mondjuk egy Lamborghini!
Lamborghini vs Ferrari meg érdekes csata lenne a versenypályán.

Akkor az, hogy neked az EB-n egy trabantod (te írtad nem én) volt részben neked is köszönhető? Volt abba is részed igaz? Beszéljünk csak erről bővebben!

Abban nem sok részem volt, amit 1. éves kapitányként örököltem. Finoman szólva egy ócska csapat volt tele nem odavaló játékossal. Szarból kellett vacsit főznöm. Kis mákkal még az Eb-re is kiharcoltuk a részvételt pl ellenben Domi 24. idényes csapatával.
Ebben is felül tudtam múlni őt. Tudom ő is szar csapatot kapott, de ne tudott kijutni az EB-re, én meg valahogy megcsináltam. Lehet mákom volt, de az is kell. Lehet pusztán csak hülye vagyok, mert azokra mondják, h szerencsések. Nem tudom. De ot voltam az EB-én és utána meg 100% idényt hoztam.

Nem tudom a kétszínűség mennyire gyógyítható, de szerintem vannak megfelelő módszerek rá..

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 3/27/2014 11:10:40 AM

This Post:
00
254065.417 in reply to 254065.414
Date: 3/27/2014 11:02:26 AM
Overall Posts Rated:
350350
Közösségromboló? Hát ki csinált azonnal kinti fórumot ahogy megszűnt a másik, a régi fórum? Ki mondott olyan alapvető jó szándékú tanácsokat dominak, hogy nem kérünk a 13 bv- centerekből a 10-11 passzos ir-ekből, mert az nem mi szintünk, hanem pápuáké pl. Jó lenne, ha korrigálná a hibákat vagy téves gondolatmeneteket. Ez is én voltam.
Egyébként tudok nektek olyan példát mondani, hogy más volt itt a "főgonosz"!
A háttérben működött egy "maffia", amely egyes farmokat tudatosan szétvert/tönkretett.
Aztán jöttek hozzám a levelek, ha XY nem távozik az u21 közeléből, addig ő a büdös életbe nem fog többet edzeni nekünk, az u21-nek. És XY nem én voltam, hanem másik menedzser társunk.
(Személyiségi jogokra tekintettel nem mondok nevet, de talán kitalálható kire gondolok.)
Igen, el kellett vele beszélgetnem privátban (is), nem kicsit voltam rá dühös, hogy szétvert 3 farmot is.

Én vagyok a közösségromboló?? Csak kimosnám a szaros pelenkát a jó szándékú javaslataimmal, ha hagynák, de akinek jó szarban ülni , hát tegye.... De én nem szerettem soha a büdöset és a szarban fetrengést.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 3/27/2014 11:12:44 AM

This Post:
00
254065.418 in reply to 254065.415
Date: 3/27/2014 11:03:59 AM
Overall Posts Rated:
350350
Nem keverek semmit, mert mondtam, h nem érdekel az EB-és idény. Nem arról beszélünk, hanem a 17. vs 25. idényről. Az meg a szerinted 2. vonal....
Pechünk volt, na mi van? te is hivatkozol erre, akkor én miért ne tehetném??
Van ilyen az életben, akkor meg ez is lehet vica-verza érvelés, nem gondolod?
Így a részemről is.

Megnyertem, domi nem nyerte meg. Van különbség arany- illetve ezüstérem közt szted?
Sztem van!
Az meg szomorú, h nem díjazzák, pedig sokkal nehezebb "eset",mint te itt beállítod.
Erre mondtam próbálj nyomás alatt 22-0-át hozni a 2. ligás bajnokságban. Nehezebb lesz, mint gondolnád. Nem légből kapva mondom ezt. Tudom, személyes tapasztalatból.
És igen lehet fikázni a "2. ligás" bajnoki címeket, de a mögött is kőkemény meló van.
Nem érdekel a statod, met torz. Több meccsből könnyebb 2-3%-kal jobbnak lenni.
Amúgy nem a stat játszik, hanem ki tud több fontosabb meccset megnyerni.
Én egy idényben mindent vittem, domi meg nem. Ennyi, tiszta sor szerintem.

Nem érdekelnek a körülmények, mert utólagos magyarázkodás. Sajnálom, hogy fel kell idéznem a hajdani körülményeket, de vannak itt, akik még "nem is éltek" - főleg nekik szól.
Az, hogy ts hátrányban idegen pályán vertem a tótokat.

Világ legaljáras értem Bahamát, Tunéziát, a szarcsi Montenegrót stbb.. megint ferdítesz az olaszos stb példákkal. Velük tavaly nem is játszottunk, de idén megvertek. :P
Akiket sorolsz (Lettország, Észtország, Brazília, Litvánia)mind ütős csapatok.
De ezt mondom, hogy olyan nekem is jutott 17. idényben (Portugália, Észtország, Lettország é Szingapúr és természetesen Szlovákia is erős volt. Kanada volt a legkönnyebb falat, ott valahogy kibírtuk a laza vs motsot..)
Tehát ez neked a 2. vonal... Mind atomerős csapatok pláne, ha motsolnak.
Én kibírtam minden csapásukat rosszabb ts-ről is,mint ami dominak megadatott a 25. idényben.
És igen egy Anglia, Uruguay, Svédország, akkori Peru kenterbe verte volna a dominak jutott világalja Bahama, Tunézia, Málta féle csapatokat.. Ez is tény
A vigaszági selejtezőm is lényegesen nehezebb volt az övéhez képest, pont a fentebbi mondat miatt.

Meccselemzést közösen csináltuk, te a játékosokat vesézted ki én meg a taktikáikat/felállásaikat.
Még megvannak az excel tábláim ezekről.

A 17. szezonos csapatunk verte az összes megelőzőt még sztem venda- féle EB elődöntőst is.
És azóta sem volt sok hozzá mérhető csapat erősségben. Talán ww-nél a vb-re jutó csapat illetve ciminél egy évjárat volt hasonló hozzá.
A 17. szezonos csapattal a végső győzelem volt az elvárás, ennek is meg tudtam felelni.
Nem akartuk elkiabálni, állítom az a csapat vb-én is éremesélyes lett volna szerencsés esetben.
A mostani csapat is erős, erre mondtam Ferrari vs Lamborghini párharcot.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 3/27/2014 11:06:32 AM

This Post:
00
254065.419 in reply to 254065.418
Date: 3/27/2014 12:45:38 PM
Overall Posts Rated:
310310
Ja hogy nem érdekel az EB-s idény. Csak fogod és a 100%-os idényedet, amiben második vonalbeli csapatokkal voltunk együtt összehasonlítod egy olyan szezonnal, ahol meg a világ krémjével játszottunk. Mellesleg ha a 25. szezonnal hasonlítod össze, akkor mutasd már meg hol kaptunk mi ki a 25. szezonban bárki más, mint a világverő lengyelek ellen. Magyaráztál itt grúzokról, meg több vereségről, na mutasd, hol voltak azok a vereségek a 25. szezonban? Mellesleg a kapitányt nem egy szezonból kell megítélni, hanem az összesből, amikor kapitány volt. Könnyebb szerinted több szezonból jobb eredményt elérni? Ok, vegyük ki a mostani szezont és mindkettőtöknek csak az első két szezonját nézzük. Még úgy is jobb lesz, ráadásul még ki is jelentetted a 24. szezon elején, hogy ez minden idők egyik leggyengébb U21 válogatottja és még így is jobb mérleget hozott.
Felőlem nyugodtan hivatkozhatsz a pechre, sehol nem írtam, hogy ne tedd. Annyit mondtam, hogy ha te valahol pechre hivatkozol, akkor máshol is fogadd el, hogy pech volt. Olvass vissza nyugodtan, én már rég azt mondom neked, hogy felőlem nézhetjük az egyik oldalról, vagy a másikról, nekem mindegy, csak az gusztustalan, amikor te váltogatod a nézetedet/érveidet/magyarázatokat, attól függően, hogy mi bizonyítja a te igazad. Nézzük csak a győzelmeket és vereségeket? Rendben, nézzük. Akkor Domi eredményesebb nálad, leírtam a mérlegeteket. Nézzük inkább a körülményekkel együtt? Nekem az is jó, de Domi akkor is eredményesebb nálad, épp te jelentetted ki nem is olyan rég, hogy a te idődben sokkal többen edzettek, sokkal jobb játékosaink voltak és a világ élvonalába tartoztunk, tehát Domi rosszabb körülményekkel hozott jobb eredményt, mint te. Azt viszont nem fogadom el, hogy Domi esetében nézzük csak a győzelmeket, vereségeket, de ha rólad van szó, akkor egyből megy a magyarázkodás, hogy milyen körülmények között kellett eredményt elérned, meg "mihez képest" érted el az eredményeidet.
Jah, megnyerted és igen, van különbség arany és ezüst között. Most te jössz: bejutottál az EB-elődöntőbe, vagy nem? Van különbség szerinted egy "igazi" és egy vigaszági torna között? Amúgy meg ez van, nincs plecsni a vigaszágiért, amúgy sem számítják sehol a másodosztályú győzelmeket. De ha lenne, akkor is előtted lenne Domi, mert ha arany van, akkor ezüst is, még ha te azt is mondod, hogy azt nem kéne adni.
Aham, tehát a világ legalján te azokat érted, akikkel tavaly játszottunk. Bezzeg Andorra, Svédország az a világ teteje, akikkel te játszottál, ugye? Uruguay is az, akit idegenben 21 ponttal vertünk, ugye? Az az "atomerős" Szingapúr, akire hivatkozol, hozzáállás előnnyel kikapott tőlünk majd' 30 ponttal. Ezzel nincs is baj, csak éppen mindketten tök ugyanolyan taktikával mentünk. Magyarul ennyi volt a különbség a keretek között, mert itt semmiféle kapitányi bravúr nem volt a dologban. Nem azért nyertünk, mert te ügyes voltál, hanem mert ennyire gyengék voltak. Persze Dominál meg csak Bahamát, meg Máltát veszed észre, ugye? Azért azt megnézném, hogy a felsorolt "bivalyerős" csapatok, akik neked jutottak, megverték volna litvánokat, brazilokat, fehéroroszokat. Nyugodj bele, neked is voltak erős és gyenge ellenfeleid, meg Dominak is. Az egyetlen különbség az, hogy te az erős középmezőnybe tartozó Szlovákiát kaptad a döntőben, ő meg a lengyeleket, akiket szerintem nem kell bemutatnom, folyamatosan a világ legjobbjai között vannak.
A vigaszági selejteződ nehezebb volt? Melyik meccsre gondolsz? Moldova, Andorra, Szlovénia? Nézd már meg, milyen értékelést hoztak ellenünk, még egy jobb harmadosztályú csapat is erősebbet csinál. Svédek? Mikor láttál te olyat, hogy egy válogatottnak két értékelése is négyes? Tudod, kiknek voltak még ilyen értékelései ellenünk? Máltának és Bahamának. Csak éppen azokon a meccseken 54, illetve 82 ponttal nyertünk. Peru? Hozzáállás előnnyel 37 ponttal kaptak ki, 20%-kal dobtak mezőnyből, ez neked az erős csapat?

Don't feed the troll
This Post:
22
254065.420 in reply to 254065.417
Date: 3/27/2014 12:50:05 PM
Carpathian Bears
II.2
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Közösségromboló?

Igen.

This Post:
00
254065.421 in reply to 254065.418
Date: 3/27/2014 12:54:00 PM
Overall Posts Rated:
310310
Ok, tehát te elemezted ki a taktikákat (felállásokat szerintem én, amikor egyesével elemeztem a játékosokat, mert mindig leírtam, hogy várhatóan mi lesz a kezdőcsapatuk). És mire jutottál? Játszottál háromféle taktikát egész szezonban? Áruld már el, mi volt az a kapitányi húzás, amire olyan büszke vagy? Mutass egy meccset, amit a te döntésed miatt nyertünk meg és nem azért, mert olyan erős keretünk volt. Én örülök neki, hogy akkor ilyen jól szerepeltünk, de azért kezeljük helyén a dolgot: az egy második vonalbeli bajnokság volt, ezt nyertük meg. Ami meg idegesít az az, hogy kisajátítod a dicsőséget és a magad sikerességének állítod be, hogy olyan keretünk volt, amivel mindenkit könnyedén lehetett verni.
Amúgy áruld már el, az idei csapattal mi volt az elvárás? Elvárás volt megelőzni pl az olaszokat? Elvárás volt megverni a lengyeleket? Nem? Akkor te hoztad az elvárhatót, Domi meg túlteljesítette.

Bajnoki táblával meg nekem ne gyere, mert nem érdekel, sosem érdekelt sem a bajnoki cím, sem a feljutás, a 22-0 szezon meg főleg nem. Én fiatalokat nevelek, ebben lelem örömömet. Ha majd az lesz a célom, hogy feljussak, nagy valószínűséggel fel is fogok jutni, lásd tavalyi szezonom, amikor akaratlanul jutottam tovább egyáltalán az első körből is, még gratuláltam is előre blive-nak és sok szerencsét kívántam neki a döntőben - mindezt egy 18 éves, egy 19 éves és egy 20 éves centerrel a csapatomban, ráadásul pont neki adtam el a rájátszás előtt a legjobb játékosomat (Erdei, 95k fizu akkor). Véletlenül úgy alakult, hogy mégis nyertem, pedig nem is akartam. Gondolod, hogyha fel akarnék jutni, nem tudnék? Szerinted ha ahelyett, hogy 18-20 éves centereket/ecs-ket edzek, inkább vennék négy Erdei- és Czédli-félét, nem lenne meg a feljutás? Te mire mentél a nagy csapatépítéssel és azzal, hogy nem edzel a válogatottnak, mert most a saját csapatodra akarsz figyelni? Mivel vagy előrébb, mint én? Ennyi erővel akár inkább edzhettél is volna, annak legalább lenne valami haszna.

Don't feed the troll
This Post:
00
254065.422 in reply to 254065.414
Date: 3/27/2014 2:46:21 PM
Overall Posts Rated:
350350
Melyik tettemmel?

1) nyitok egy új kinti fórumot megszűnt helyett
2) Jó szándékú kritikával segítek dominak ha esetleg tárgyi tévedést követett el.
3) elzavarom magam körül a a nemzetromboló egyéneket

This Post:
00
254065.423 in reply to 254065.422
Date: 3/27/2014 3:02:12 PM
Overall Posts Rated:
310310
" Jó szándékú kritikával" - ha neked ez a jó szándékú, velem sose legyél rendes

" ha esetleg" - nem, te mindig

"elzavarom magam körül a a nemzetromboló egyéneket" - nem is tudom, ki fikázta le mostanában az eddigi legjobb eredményünk megismétlését, semmibe véve a siker elérése érdekében dolgozó 15-20 ember (stábtagok, nevelők, szurkolók) munkáját

Don't feed the troll
This Post:
00
254065.424 in reply to 254065.419
Date: 3/27/2014 3:58:48 PM
Overall Posts Rated:
350350
Megint ferdítesz. Egy-egy szezont vetek össze: 17. vs 25, de azt is megemlíttem csendben, hogy a MÁSIK évben (idén) még a nyomorék grúzok is megvertek az olasz+francián kívül.
Egy sorozatból is meg lehet ítélni. A szarból (16. idény),mint mondtam még az atyaúristen se tudott volna csodát tenni! Így domi sem, meg te sem, meg Jézus Krisztus sem.
Hogy ért volna el többet a 24. idényben, mint én a 16.-ban?
Ő ki se jutott az EB-re... én meg igen (akárhogy volt is mákkal vagy anélkül)

A minden időket nehéz objektíven megítélni lehet, hogy az enyém volt, de az is lehet, hogy valamikor Ennn keze alatt volt egy atomgyenge csapatunk. Nem tudom objektíven kijelenteni, de "egyik leggyengébb"-nek megfelel mindkét csapat (enyém 16. idény vs domi 24. idény).
A "mihez képest" is lehet facsarni jobbra-balra te is ezt teszed úgyhogy minimum egálban vagyunk e téren. Tény: több meccsből könnyebb jobb %-ot kihozni.
De írtam: ezt letojom, mert az a lényeg ki tud DÖNTŐ csatát megnyerni.
Nekem van egy az fix, dominak ha csak a 25. idényt vesszük górcső alá nincs egy sem.
(És csak ezt nézzük, mert így fair a az összemérés: vigaszági vs vigaszági)

Bahama, Málta, Tunézia mind világ alja kategória, akikkel én nyomtam ott volt kigyűjtve tegnap fentebb, hogy 40-50-60. helyes csapatok. Meg hát egy akkori Uruguay simán verné a tavalyi/mindenkori Máltát, egy Szingapúr Bahamát. Ha ezt nem érted, akkor semmi érvet nem fogsz megérteni. Ég és föld az én és domi vigaszági selejtezős sorozata közt.
Hiszen nnemhiába nem tudtunk hibátlan mérleggel max ts-t elérni , pont az ellenfelek erőssége okán.. dominak ez megadatott, talán csak a görög volt komolyabb riválisa. Nekem meg legalább 4 húzós meccsem volt. Ez így vili?
Sőt még a pontdifik is mutatják az igazam! Az, hogy Máltát megvertük "50-60-70" ponttal mutatja a gyengéjük, még Uruguay, Szingapúr, Anglia ellen vért kellett húgyozni egy 20-25 pontos erdményért is. Többet nehezen lehetett volna kihozni a meccsekből max 2-3 + pontot.
A szlovákokat TS HÁTRÁNYBÓL IDEGENBEN is vertem. Azt gondolom ennél nagyobb bravúr nem kell még ha az ellenfél "csak" 18-20. a listán (amit amúgy magasból letojok, semmit se számít, mert pl egy 48-50. is lehet adott évben erősebb a valós rangjánál)

Adott időben azok a szted szarabb értékelések is az erősek közé sorolódttak a többi alja csapathoz mérten. Még átkozódtunk is, h minden erősebb "alját" kifogtunk vagyis a legjobb leggyengébbeket.
De azt ismétlem, hogy felfogd: minden addigi idők legjobb perui és andorrai csapatát fogtuk ki, sőt Anglia adta a játékban azóta is No1 legerősebb u21 centerét, Austin személyében, aki 170k volt 21 évesen. Ezt azóta sem döntötték meg.

Mi volt húzás: amikor bevállaltam Kanada ellen 8 induló ts-ről a lazát tudva, h motsolnak.
8 ts és nem 10-11,mint dominak megadatott hasonló időszakban a tornán.
És az volt még húzás: győztes csapaton ne változtass se taktikában, se felállásban (de még pechünk is volt bőven pl Gedó 3 hetes sérülésével ) Tavaly hány sérülés volt meghatározó játékosnál?

Mi volt az idei elvárás? Ezt komolyan egy szurkolótól kérded?
Az, hogy nyerjen minden meccset. Nálam ez volt az elvárás szurkolóként, de már az 1. meccsen megdőlt. ld grúzok... Én a magam 17. szezonos csapatával ezt is teljesítttem önmagam és közösség felé!
Az meg, hogy most a stáb mit gondolt kérdeztem csak semmilyen konkrét válsz nem jött...
Kb annyi, h "nyerünk, amit tudunk és meglátjuk mire jó."
Ez egy hablaty, ez csak egy ködös mellébeszélés.
Tényeket mondjanak és ne etessék a népet, főleg ne köpjék arcon a pofátlan füllentéssekkel.
Nem teljesített túl semmit domi. Ha esetleg most döntőt játsszunk, talán erőn felüli..talán...

This Post:
00
254065.425 in reply to 254065.424
Date: 3/27/2014 4:00:07 PM
Overall Posts Rated:
350350
A bajnoki táblát (is) félreérerted.. Csak hasonlatként mondtam: ha én egy u21 válogatottal késsel a torkomon (mert nyomás az volt 100 millió hektóbar) el tudom érni a 100% idényt, akkor ezt bárki "röhögve" képes megtenni klubszinten is.. Ja, hogy alig akad rá példa??? hmm hmmm... Na, ez amit a nehézségéről mondtam!
Se u21-ben, se klubnál nem könnyű 100% idényt futni.
(Vegyük alapként, hogy egy erős u21 kvázi 2. liga teteje klubnak felel meg)

Oké, te nevelsz elfogadom én is nevelek csak 16 szezon után szabadon, minden kötöttség nélkül.Mert azt tudod, hogy "összevissza" nem lehet edzeni u21 esélyest, mármint ha túl sok kieget akarsz adni a főskillek kárára. Én most nem főskillre hajtok, hanem kiegekre.
Ezért is kértem u21 szinten hasznosnak itélt kieg edzős esélyest, de nem tudtatok érdemben mutatni olyat, hogy ez vagy az tuti az lesz, ha kap pl 3/4-egész szezon kieget. Ezért nem is dobtam ki potyára egy centet sem.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 3/27/2014 4:10:24 PM

This Post:
00
254065.426 in reply to 254065.423
Date: 3/27/2014 4:15:09 PM
Overall Posts Rated:
350350
De, mindig RENDES leszek, azzá neveltek

Ki fikázott most? Éna mindenkori domi hibákat fikáztam mindig is: pl 13 bv-s center, 10 passzos ir, bentragadt 5-6 pontok tavaly Bahamák stb ellen, elrontott zóna (grúzok), nem motsoltzunk (bolgárok), amikor kellett volna...

Ha ezek nem hibák szted, akkor baj van a szemeddel. Segítek látni, jó lesz?

Advertisement