BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Kosarka, analiza, taktika i diskusija

Kosarka, analiza, taktika i diskusija (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
235782.417 in reply to 235782.416
Date: 7/4/2013 5:12:24 PM
Overall Posts Rated:
21832183
Uzgrad budi receno*, nije neuspeh ni ako se ne prodje dalje jer se nastavlja takmicenje u takmicenju sledecem po rangu.
Kod mene kazu bolje prvi u selu nego zadnji u gradu.

*oooo, poceo sam sa postapalicama.. znaci, mogu odma' u penziju!

Last edited by jamais vu at 7/4/2013 5:12:44 PM

This Post:
00
235782.418 in reply to 235782.417
Date: 7/4/2013 5:49:41 PM
Overall Posts Rated:
2626
Ne jos.Dok ne pocnes da tvrdis da je MJ bolji od LJ-a i da je IRon maiden Iron maiden.Onda mozes u penziju

From: Dock

To: Dock
This Post:
00
235782.419 in reply to 235782.416
Date: 7/4/2013 6:25:51 PM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
A mozda i gresim, Budjivelnik ima budzet za sledecu sezonu 9.6 mil eura

From: Lale

This Post:
00
235782.420 in reply to 235782.419
Date: 7/4/2013 8:03:09 PM
Overall Posts Rated:
136136
Kako stoje stvari - Djoko Salic u Partizanu naredne 4 godine!

Last edited by Lale at 7/4/2013 8:04:40 PM

This Post:
11
235782.421 in reply to 235782.416
Date: 7/5/2013 8:46:30 AM
KK Mordor
Prva Liga
Overall Posts Rated:
267267
Second Team:
Mount Doom
Mnogo tezu grupu je dobila zvezda, to je vise nego ocigledno.
Na stranu pisanje nasih kvazi novinara, sve sami kosarkaski znalci.
Dakle, jedini cilj, koji imaju oba BG kluba,jeste prolaz u top16, ili ti da se izbegnu poslednja 2 mesta u grupi.
Ako izuzmemo prva 3 sesira, gde nije realno da ocekujemo bilo koju ekipu iza Partizana, Partizan ce kao glavni konkurente imati Budivelnik i Francuski Nanter.
Budivelnik je klasicna indijanska ekipa, ili su to barem bili prosle sezone.Klasicna pucacka ekipa, koja ne mari za organizovan napad.Vidim, ove sezone su podigli budzet na 9,5mil e,stoga treba videti kakve ce igrace dovesti.
Nanter je najvece iznenadjenje od kada je igra EL.Tim iz predgradja Pariza je na opste iznenadjenje uspeo da se plasira u EL, pored jako skromnog budzeta i igrackog kadra.Valja spomenuti da ce domace utakmice igrati u tudjoj hali, jer njihova ne ispunjava, toliko trazene, kriterijume...

Sto se Zvezde tice, poredjenja radi, iz IV sesira je dosla, po meni, ubedljivo najjaca ekipa,Lokomotiva Kuban, aktuelni pobednim EC.Inace,Lokomotiva ce ove sezone imati budzet preko 21m evra, nemam sta vise da dodam na ovu temu...
Ako uzmemo da Zvezda, ukoliko zeli u top16, mora da ostavi iza sebe kvalifikanta, najverovatnije finalistu Turskog play offa, onda smatram da je lakse zavrsiti ispred Kahe,nego li ispred Lokomotive.
Kaha je dosta dugo bila druga u ACB ligi,pred kraj je poklekla.Naravno,mnogo toga ce zavisti i od novog trenera, kao i od toga da li ce Nemanja i Lampe put Barselone...

Sve u svemu, svakako je lakse nadigrati Budivelnik i Nanter nego li Kahu i Banvit(Hinki,Vareze ili Oldenburg).

This Post:
00
235782.422 in reply to 235782.421
Date: 7/8/2013 11:40:06 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Boban, Bobi, Marjanovic iz pera Karaburca sa foruma kosarkars.com

http://kosarkars.com/gledajmodomace/2013/07/07/bobinator/

This Post:
00
235782.423 in reply to 235782.422
Date: 7/14/2013 4:30:12 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Interviju sa Majklom Dzordanom povodom njegovog 50 rodjendan

http://www.youtube.com/watch?v=SZwL3hFRRhY

Sir Carlsom Barklijem @50

http://www.youtube.com/watch?v=NWVru3T0R_U

This Post:
00
235782.424 in reply to 235782.423
Date: 7/14/2013 4:32:45 AM

This Post:
11
235782.425 in reply to 235782.401
Date: 7/19/2013 4:30:05 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
„Stvaranje uspešnog tima“ - Dusko Vujosevic 4 deo

Sada bih voleo da mi postavite neka pitanja iz ove oblasti i onoga čime se ja bavim...

Pitanje – „Kako birate kapitena?“

Ne biram ja kapitena, to se samo desi. Ljudi se ne određuju, nego se sami tako nametnu. Ima više vrsta ljudi. Npr, Kićanović je bio najbolji igrač, koji je bio određenog temperamenta, dok Pera Božić nije bio iz tog ešalona. Nego on je ozbiljan čovek, podređen timu, staložen, neko ko ima uticaj da se obrati saigračima u svlačionoci jednim mirnim glasom, da se žrtvuje za tim, pomaže drugima.
Lučić je igrao dok ja nisam bio tu. Ja sam ga doveo u klub i nisam računao na neku njegovu veliku ulogu brzo (valjda), međutim on se izborio za to jednim poštenim radom, pravim odnosom i nije on baš bio u tom smislu da vikne, da u nekim kriznim situacijama hoće da preseče itd. Pošten je, daje lični primer, veoma je kvalitetan igrač, jedini je reprezentativac tu, ozbiljan je čovek, pametan, načitan. Tako da je bio neko logično rešenje, još je i najduže tu. Normalno, bilo je i nekih situacija gde smo ga mi upućivali da ne bi trebao da se ponaša, kako se ponaša u određenom momentu, nego na drugi način, jer ima obvavezu da neke stvari radi na drugačiji način.
U principu ja mislim da se lider ne određuje direktno, nego da se to postaje. To je onako relativno lako prepoznati, vidite ko ih organizuje u igri, koga igrači slušaju, čujete malo i šta se u svlačionici dešava, koga poštuju..

Pitanje „Da li ikada birate igače koji imaju kvalitet, ali se možda neće uklopiti u tim?“

To zavisi od slučaja do slučaja. Ako je igrač prošao dosta trenera i svima je pravio problem, pa nisam ja baš blesav da mislim da sve što dotaknem postaje zlatno. U principu vi možete da napravite kompromis ako vam on donosi rezultat. A ako vi pravite kompromis i bude kontraefekta, na štetu rezultata i čekate. Ja sam prošao tu fazu, bio mlad trener bez nekog autoriteta. Sad već imam neke godine i nemam više vremena, što kaže Desanka Maksimović, da budem ženica.

This Post:
00
235782.426 in reply to 235782.425
Date: 7/19/2013 4:30:11 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Pitanje se ne čuje...

Partizan je ove godine krenuo sa dugom iz prošle godine, nasledio jednog mladog igrača koji se razvio, to je Lučić. Napravio je sasvim mladu ekipu, sa prosekom godina oko 20, možda i ispod toga i krenuo u velika takmičenja. Evropska, ABA ligu koja je ove godine određivala ko igra EL i domaće prvenstvo gde je Crvena Zvezda nastupila kao džavni projekat, sa velikim budžetom, gde su neki najavljivali da će u Srbiji da se srećno živi ako bude prva, itd. Tu je bilo puno više spozora, para, ljudi od uticaja i u jednom momentu mi smo smatrali da smo mi vrlo slabi za situacije koje nas očekuju. Ja sam se iskreno rečeno plašio mladosti ovog sastava, jer smatra se da kad se vrši smena generacija i ekipa ispadne iz kruga rezultata koji je postizala, da treba 7 godina da bi se vratila na taj nivo. I ja sam se plašio te grupe u EL i igrači su stvarno pokazali jedan talenat, jednu veliku privrženost košarci i vrednost na treningu, čak i u tom prvom delu gde smo od CSK izgubili na jednu loptu, protiv Barselone gde je onaj Uertas pogodio sa jedne noge sa 8-9 metara, o tablu.. Tako da se igralo na jedan način na koji ja nisam očekivao u prvoj fazi. Verovao sam u talenat tih ljudi, radilo se dobro i kada radite dobro rezultat će da stigne. Posle toga se ispalo iz EL i to je s jedne strane bilo dobro jer smo dobili to da se ljudi odmore do utakmica. Nema više putovanja, gubljenja vremena po aerodromima i bilo je više vremena za treniranje. Rezultati koji su napravljeni sigurno nisu očekivani. I pre lige niko nije verovao u tim, osim mene i još dvoje troje ljudi. To što smo mi svaki dan postajali bolji nego prethodni i što je na kraju sezone ekipa bila sasvim drugačija od one koja je počela, to je zasluga moja, tih momaka, njihovog talenta i način rada. Iako sam osvojio 10 puta titulu, jednom u staroj Jugoslaviji i 9 puta u ovoj novoj državi, ja sam mislio da će, ako radim dobro, navijači da me podrže. Međutim, nije bilo tako. Odmah su počele kritike nerazumne, ne obazirujući se ni koliko su to mladi igrači, da su prošle godine igrali po 5 minuta ili bili van 12, da je finansijska situacija u klubu užasna, da je situacija u medijima i uopšte atmosfera koja se stvara katastrofalna.Ne. Jednostavno ljudi očekuju kao da je sve najnormalnije, a ništa ne rade da je najnormalnije da se tom klubu pomogne. (nerazuman deo 20-ak sekundi)

Možda je ovo moje najveće iskustvo u karijeri. Što se ovaj tim razvio na ovakav način i što je ove godine u ABA ligi Partizan, u ligi bivše Jugoslavije, bio prvi na dominantan način protiv Crvene Zvezde, što je veliki broj igrača došao do reprezentacije i postao velika perspektiva raznih zemalja. I jedino što mi teško pada iz ove sezone je što je Bertans, iako je čovek posvećen, jako talentovan i velika perspektiva, dobio tešku povredu i to ćemo morati da rešimo, da nađemo motiv da on iz toga izađe još jači.

This Post:
00
235782.427 in reply to 235782.416
Date: 7/25/2013 12:37:49 PM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Kako fukcionise salary cap u NBA ligi, kako se postaje free agent, sta je to Bird rule, RFA i the amnesty clause

http://bleacherreport.com/articles/1712196-an-idiots-guid...

Advertisement