BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým VII

Národní tým VII

Set priority
Show messages by
This Post:
00
297126.417 in reply to 297126.416
Date: 10/6/2020 3:35:14 AM
Dynamo J. Hradec
První liga
Overall Posts Rated:
493493
Pěkná výhra proti vyššímu úsilí soupeře, příště by to mělo být bez nervů a pak se začne lámat chleba

This Post:
00
297126.418 in reply to 297126.417
Date: 10/6/2020 11:01:45 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
Omlouvám se, pár minut před koncem zápasu jsem musel zmizet a během úterý neměl čas napsat zhodnocení.

Zápasu jsem se docela obával a to o to více, když se ukázalo po začátku zápasu, že soupeř hraje na vyšší úsilí. Povedl se nám vstup do zápasu, i když nakonec první čtvrtina skončila nerozhodně. Ve druhé jsem si vytvořil 11 bodů náskok a ten plus mínus udržovali až do konce a vyhráli o 13 bodů.
Ve svých 34 letech prožívá možná zatím nejlepší sezónu v NT Juchelka, dostal se po odchodu Lochmana do pozice podkošového tahouna, doufejme, že se mu pády vyhnou tak, aby nám v téhle sezóně pomohl co nejdéle ve stejné pozici klíčového hráče. Zaznamenal z pozice PF 31 bodů při střelbě 15/23 (trojky 1/1), přidal 11 doskoků (5 útočných). Na C mu sekundoval Dohnálek s 22 body (střelba 10/17) a 9 doskoky (4 útočné). Poměrně solidní výkony odvedli taky Franěk na PG - 20 bodů (střelba 5/8, trestné hody 10/10), 3 asistence a Vavřina na SF - 17 bodů (střelba 6/12), 7 doskoků, 6 asistencí. A tak největším zklamáním pro mne byl výkon Fojta, kterého považuji za našeho nejsilnějšího guarda, ale už minulé zápasy jsem nebyl úplně spokojen s jeho výkony, tak jsem ho tentokrát posunul na SG a zaznamenal bídných 6 bodů při střelbě 1/8, dlouho jsem si myslel, že vůbec nedá koš ze hry, trestné hody měl aspoň 4/4 a dojem vylepšil aspoň 6 asistencemi.
U hráčů z lavičky je zajímavé, že všichni dali ze hry 2 nebo 3 koše, takže více než Fojt. Řekněme, že si všichni odvedli nějaký standard, nikdo nepropadl, ani za těch 9-15 minut co odehráli nepředvedl žádný nadpozemský výkon. Zajímavostí zápasu byla vysoká úspěšnost střelby, naše 54% (49/90), anglická dokonce 57% (47/82). Významný faktorem zápasu byly doskoky, které byly 42:25 v náš prospěch. U nás v obraně jsme dominovali 26:6 (81%), zatímco Anglie u sebe v obraně 19:16 (pouhých 54%). Dokonce bych řekl, že to byl rozhodující faktor zápasu.
Příští týden nás čeká zápas s Islandem, kde bychom si snad mohli trochu vylepšit skóre a pak už nás budou čekat tvrdé rozhodující boje o postup postupně s Holandskem, Řeckem a na závěr s Rumunskem.

This Post:
22
297126.419 in reply to 297126.418
Date: 10/6/2020 11:15:37 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
Ve zbylých zápasech naší skupiny to dopadlo následovně:
Řecko se na stejné úsilí dlouho trápilo s Albánií, nakonec je zlomili povedenou 3. čtvrtinou a vyhráli o 14 bodů.
Island s Holandskem dlouho držel celkem přijatelný rozdíl, ale nakonec ve 4. čtvrtině Holandsko uteklo na konečných 41 bodů.
A v zápasech Rumunska s Gruzií se narodila první ztráta týmu ze silnější čtveřice, i když se hrálo na stejné úsilí, Rumuni celý zápas tahali za kratší konec a dotahovali, ale neúspěšně, o 12 bodů prohráli.

Tabulka tedy vypadá následovně:
1. Holandsko 3 výhry, +93
2. Řecko 3 výhry, +64
3. Česko 3 výhry, +60
4. Rumunsko 2 výhry, +31

Příští týden se tabulka srovná v tom smyslu, že všechny 4 týmy budou mít za zápasy se všemi 4 slabšími a před sebou zápasy o všechno mezi sebou.
Jak už jsem psal, nás čeká nejslabší Island, Řekové budou čelit Gruzii, u které bude zajímavé, na co se bude cítit po skalpu Rumunska, nepřekvapilo by mě, kdyby to zkusila na vyšší úsilí a mohla by Řeky potrápit. Každopádně i v případě výhry Řecka si myslím, že na skóre bychom se mohli posunout před ně. Holanďané hrají s Albánii a byť to nebude asi žádné velké nahánění skóre, tak neočekávám, že by mohli klopýtnout. A na Rumuny čeká Anglie, což může být docela otevřený zápas a případná prohra by Rumuny prakticky vyřadila ze hry o postup, protože naději by jim dávaly jen 3 výhry v posledních 3 kolech a ty se mi nejeví vůbec reálně. I tak už je vidím jako čtvrtého vzadu a očekávám, že o postupové 2 místa si to rozdají Holandsko a Řecko s námi.

This Post:
00
297126.420 in reply to 297126.419
Date: 10/12/2020 11:49:14 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
Za pár minut nám začíná další zápas ME, tentokrát proti outsiderovi z Islandu. Bohužel se stala nemilá věc, že v sobotní lize se zranil Dohnálek (stále mu to ukazuje 2 týdny). Což není až takový problém pro dnešní utkání ale pro zápas za týden s Holandskem a zřejmě i za 2 týdny s Řeckem, čili s největšími konkurenty v boji o postup ze skupiny to bude velmi citelná ztráta.
Dneska budeme hrát Push the Ball (rychlou hru) a nastoupí sestava:

PG - Franěk/Šmahel/Šindelář
SG - Fojt/Popelka/Šindelář
SF - Zdražil/Ondřich/Vavřina
PF - Juchelka/Dlabač
C - Kraft/Šilhavý

S ohledem na skvělé formy (pouze Dlabač a Šindelář forma 8, zbytek týmu 9) jsem zatím ani neuvažoval o povolání dalších hráčů.
Za necelé 2 hodinky budeme chytřejší v tom, jak jsou před rozhodujícími 3 koly rozdány karty.

This Post:
11
297126.421 in reply to 297126.420
Date: 10/12/2020 1:51:49 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
Zápas i Islandem jsme zvládli a po výhře 141:90 si výrazně vylepšili skóre. Prvně jsem si říkal, že 90 bodů soupeře je hodně, ale nakonec jsem viděl, že je to poprvé na letošním ME, kdy jsme soupeře udrželi pod 100 body. Nálady už jsou nahoru, tak snad i obranné výkony s tím půjdou ruku v ruce.
Na začátku jsme se dostávali do tempa a postupně vyhráli první 3 čtvrtiny o 7, 22 a 12 bodů, poslední čtvrtinu už jsme odehráli s náhradníky a i ti nakonec dokázali náskok o 10 bodů vylepšit. Dominovali jsme ve všech statistikách, tak nemá cenu moc toho vyzvedávat, snad jen trojkovou střelbu 10/20. Individuální výkony standarndě Juchelka s 24 body, 7 doskoky a 7 asistencemi, sekundoval mu pěkně Kraft s double-double za 22 bodů (10/13 střelba) a 12 doskoky. Konečně solidní výkon podal Fojt s 22 body (střelba 9/14) a 6 asistencemi. Zdražil přidal 15 bodů a Franěk 11, tentokrát nebyl tak vidět. Z lavičky se ukázali plus mínus všichni solidně, Popelka dal nejvíce 15 bodů, ale při střelbě 6/13, Šmahel 11 bodů a výborně si vedl Šilhavý, který za pouhých 18 minut útočil na double-double, skončil na 9 bodech a 11 doskocích a ještě přidal 3 asistence. Ondřich přidal 8 bodů a Dlabač 4, jeho střelba 2/7 byla procentuelně nejhorší z týmu.

This Post:
00
297126.422 in reply to 297126.421
Date: 10/12/2020 1:58:38 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
V dalších dnešních zápasech naší skupiny se udály tyto výsledky:

Řecko - Gruzie 89:75 na stejné úsilí, myslím si, že Gruzie Řecku pomohla špatně zahraným Patientem
Holandsko - Albánie 94:66 na stejné úsilí, favorit se trápil jen první čtvrtinu a pak zabral
Rumunsko - Anglie 102:103 - Anglie hrála na vyšší úsilí a rozhodla košem 1s před koncem

Rumunsko tak zaznamenalo už druhou prohru a sice může ovlivnit postupovou matematiku mezi námi, Řeky a Holanďany, ale sami už asi těžko mohou pomýšlet na postup, to by museli vyhrát všechny 3 zápasy a ještě doufat, že zbytek dopadne v jejich prospěch a postoupí na skóre.

Aktuální tabulka:
1. Holandsko +121
2. Česko +111
3. Řecko +78
4. Rumunsko - 2 prohry a +30

Příští týden nás čeká zápas s Holandskem a vítěz se velmi přiblíží postupu.

This Post:
00
297126.423 in reply to 297126.422
Date: 10/19/2020 11:43:58 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
V 17:55 začínají první boje mezi největšími kandidáty na postup. Hrajeme s Holandskem, spolu s Řeckem jsme 3 týmy, které by měly svést souboj o 2 postupová místa. Že by ještě aspoň na 2. příčku zaútočilo 4. Rumunsko, dnešní soupeř Řecka, se jeví jako krajně nepravděpodobné.

Tentokrát byla příprava na zápas náročnější, protože už jde o kvalitního soupeře, který před 2 sezónama na ME postoupil až do semifinále a bral bronz. Byť pak neuspěl v baráži s Íránem a na MS se nepodíval.

Máme o něco lepší formy než soupeř, celkem 10 z 12 hráčů nominovaných do zápasu má formu 9, jen Kraft a Zdražil mají poměrně vysoké 8 a oba jsou i v základní pětce. S ohledem na formu 7 nebyl nominován Dlabač a chybí zraněný Dohnálek, který mu dneska po 9 dnech od zranění klesla doba léčení ze 2 na 1 týden, takže na Řecko taky ještě nebude a uvidíme, v jaké formě poslední kolo na Rumunsko.
Soupeř má na soupisce 12 zdravých hráčů, mezi nimi jen 2 ve formě 9, tu má i Lenssen, což je SF, které by možná hráli i v základu, kdyby se o víkendu v lize nezranil. Zbylí hráči mají různě vysoké formy 8 a jeden náhradník na PF jen 7.

Naše sestava:
PG - Franěk/Šindelář/Popelka
SG - Fojt/Šmahel/Popelka
SF - Zdražil/Ondřich/Vavřina
PF - Juchelka/Mynařík/Šilhavý
C - Kraft/Šilhavý/Mynařík

Hrát budeme Motion (střelba z výskoku) a v obraně netradičně 3-2 zónu.
Případná výhra nás výrazně přiblíží postupu. V případě prohry se zase až tak moc neděje, jen by za týden zápas s Řeckem byl prakticky zápasem o všechno.

Tak držte palce a případně se připojte během zápasu na diskuzi na Discordu (https://discord.gg/bC9PZbC)

This Post:
00
297126.424 in reply to 297126.423
Date: 10/19/2020 1:57:07 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
Tak bohužel jsme dnes utržili první porážku, podlehli jsme Holandsku o 12 bodů 85:97, výsledek je možná krutější než průběh zápasu. První čtvrtinu jsme prohráli 20:26, v půlce druhé čtvrtiny jsme prohrávali 26:37, ale rychle zase ztrátu snížili a v poločase prohrávali jen o 3 body 42:45, cca. v polovině třetí čtvrtiny jsme srovnali na 55:55 a následně šli až do 7 bodového vedení, které jsme ale během chvilky stihl ztratit a do šaten se naposledy jsou za stavu 64:67. Poslední čtvrtina nám vůbec nevyšla, hlavně její poslední minuty, ještě 5 minut do konce jsme prohrávali jen o 1 bod 76:77 a pak nám soupeř šňůrou 5 bodů utekl a už zbytek už byla jen zoufalá snaha.

Soupeř hrál Look Inside (směrem ke koši), což jsem nakonec úplně nečekal, i když na začátku to byl můj první tip. Ale i tak si myslím, že jsme soupeři byli vyrovnaným soupeřem, byť favoritem jsme rozhodně nebyli.

V našem týmu se střelcky prosadili Fojt se 20 body, ale jeho střelba 8/21 (trojky 2/11) určitě není uspokojivá, měl jen světlejší sérii 5 košů v době, kdy jsme zápas otáčeli na naší stranu. Franěk docílil 20 bodů při střelbě 6/15 (trojky 2/4) a šestky 6/6, Zdražil přidal 16 bodů při střelbě 7/15, Juchelka i Kraft měli střelbu 3/10, oba po 4 asistencí a 10, resp. 15 doskoků. Z lavičky na sebe upozornil Šindelář 9 body při střelbě 4/9, trojky 1/3. V týmu soupeře řádil na C Vergeer, který zaznamenal 20 bodů, 15 doskoků a 1 asistence mu chyběla do tripple double, na PF po pomalejším rozjezdu van der Zenden dal 22 bodů a stejný počet doskoků. Významným faktorem dnes byly doskoky, soupeř měl 14 ofenzivních, jen my 4, což bylo podpořené i útočnýma taktikama.

This Post:
00
297126.425 in reply to 297126.424
Date: 10/19/2020 10:20:21 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
V druhém zápase naší skupiny, který ještě hraje roli v postupových bojích vyhrálo Rumunsko hrající CT nad Řeckem hrajícím TIE 101:92.

To znamená, že aktuálně tabulka vypadá takto:
1. Nizozemí 5-0, skore +133
2. Česko 4-1, skore +99
3. Řecko 4-1, skore +69
4. Rumunsko 3-2, skore +39

Příští týden nás čeká klíčový zápas s Řeckem, v případě výhry prakticky postupujeme, v případě prohry budeme muset počkat do posledního týdne, jestli se nám nepovede porazit Rumunsko a v případě prohry Řecka s Holandskem postoupit na skore.

This Post:
00
297126.426 in reply to 297126.425
Date: 10/26/2020 11:54:27 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
Zrovna nám začíná zápas s Řeckem, pokud vyhrajeme, prakticky by to znamenalo postup. V případě prohry rozhodne další týden, pořád bychom při výhře nad Rumunskem a prohře Řecka s Holandskem měli velkou naději na postup.

Dnes budeme hrát Motion (střelba z výskoku), 3-2 zónu a dal jsem výjimečně přípravu proti očekávanému Look Inside (Směrem ke koši). Hraje tato sestava:

PG - Fojt/Šindelář/Franěk
SG - Popelka/Šmahel/Franěk
SF - Ondřich/Zdražil/Dlabač
PF - Juchelka/Dlabač/Dohnálek
C - Kraft/Šilhavý/Dohnálek

Docela jsem si dnes trápil hlavu se sestavou i taktikou. Dohnálek je po zranění ve formě 7, tu má taky Franěk a za to se omlouvám, protože jsme mu přetáhl minuty, ze stejného důvodu jen na tribuně bude další můj hráč Vavřina.

This Post:
22
297126.427 in reply to 297126.426
Date: 10/27/2020 12:24:02 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12251225
Second Team:
Jirkov
Zápas s Řeckem byl jedním z nejbláznivějších zápasů, co si pod mým vedením v NT pamatuji. Většinou v zápasech silnějších týmů oba týmy zůstanou (někdy i hluboko) pod 100 bodů. Tentokrát jsme zvítězili 130:123, což přičítám oboustranně netrefeným vnitřním přípravám, my trefili tempo, ale to má jen menší vliv, i když dneska to mohlo být nakonec to rozhodující.
Soupeř nám na začátku utekl i vysoko přes 10 bodů, po první čtvrtině jsme ztráceli 12 bodů. Zbytek zápasu jsem se snažili dotáhnout, když jsem se dostali na dostřel, soupeř zase utekl. Do poslední čtvrtiny se šlo za stavu 90:96 v náš neprospěch. A poslední čtvrtina ze začátku pokračovalo jako předchozí čtvrtiny, 3 minuty před koncem jsem za stavu 112:118 musel pryč a neušil jsem si v přímém přenosu neskutečný obrat v závěru. V čase 1:51 do konce jsme poprvé vyrovnali na 118:118, pak jsem ještě 2x vyrovnali 2 bodový náskok soupeře, abychom 26 sekund před koncem trojkou hrdiny zápasu Fojta šli do vedení 125:122 a zbytek zápasu už se dostřílel jen z trestných hodů.

Jak už jsem naznačil, skvělý výkon podal jindy kritizovaný Fojt, nastřílel 50 bodů při střelbě 21/35, z toho 6/10 trojky, jen v poslední čtvrtině dal 16 bodů. 50 bodů je 6. nejlepší střelecký výkon v celé historii našeho NT. Na poslední chvíli jsem ho v plánech posunul na PG a na SG jsem dal Popelku, který přidal 23 bodů při střelbě 8/21, trojky 4/12 a k tomu 6 asistencí. Na SF dostal důvěru Ondřich, který dal 18 bodů při střelbě 8/15, škraloupem na jeho výkonu bylo vyfaulování. Letošní tradiční opora Juchelka na PF měl střelbu 8/14, dal 17 bodů, přidal 13 doskoků, 6 asistencí, 3 zisky i 3 ztráty a 4 fauly. Ze základní sestavy se nejméně v útoku zapojoval na C Kraft, který dal pouze 6 bodů (střelba 3/7), ale byl užitečný 12 doskoky a 5 asistencemi. S ohledem na vypjatý průběh zápasu základní pětka odehrála celá přes 40 minut a hráči z lavičky odehráli jen mezi 5 a 7 minuty. Z lavičky nejvíce zaujal Šmahel, který za 5 minut stihl 8 bodů při trojkách 2/3 a přidal jednu úspěšnou dvojku.

Oba týmy měly vysokou úspěšnost střelby, my 54/101, soupeř 46/92 a hlavně výrazné trojky my 14/32, soupeř 14/30. Zajímavé je, že my při Motionu měli 28 asistencí, soupeř při Run and Gun jen polovinu. Další rozdíl při ztrátách, my měli jen 6, soupeř dvojnásobek. Soupeř zase "vyhrál" 8:3 na bloky.

Sice ještě nemáme postup jistý na 100%, ale už by nás o něj mohly připravit jen velmi nečekané výsledky v posledním kole. Hrajeme s Rumunskem a Řecko s Holandskem, my bychom museli prohrát a Řecko vyhrát a navíc by Řecko muselo stáhnout 44 bodů, které na nás ztrácí ve skóre. Věřím, že i kdyby se oba zápasy hrály TIE vs. CT, což je hodně pravděpodobné, že se Řecku nepovede dotáhnout skore, i kdybychom prohráli a oni vyhráli.

Advertisement