BuzzerBeater Forums

BB Poland > NT - Wątek debaty

NT - Wątek debaty (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: B.B.King

To: Jax
This Post:
00
122481.418 in reply to 122481.403
Date: 12/20/2009 4:27:53 PM
Overall Posts Rated:
12061206
ja nic nie muszę udowadniać to Ty wymyśliłeś coś co niby ma być takim "złotym środkiem" :-)) . Życzę powodzenia i sukcesów w odwracaniu .

Ale podaj mi po prostu jak wyobrażasz sobie kadrowiczów nieodwróconych i ja na tej podstawie spróbuję ich odwrócić.

Jeśli będzie zawodników nieodwróconych to nie ma jak ich nawet porównać i dyskusja traci sens. Ja się na zawodnkach nieodwróconych nie znam więc nie będę robił obydwu rzeczy ;-)

Nie chcesz to nie, trudno.

This Post:
00
122481.419 in reply to 122481.417
Date: 12/20/2009 4:29:40 PM
The French Bulldog's
II.4
Overall Posts Rated:
11501150
Second Team:
The French Bulldogs II
Przeczytałem 70 postow niniejszego tematu i znow kwasy wylewaja sie z co drugiego wersu.Ja wysiadam , dla mnie cisza przedwyborczan nastala .Nie zagladam tu juz i czekam na wyniki wyborow.

To pomyśl, ze na stronie wyborów jest takie info:
Nie wiesz, kogo wybrać?
Jeśli jesteś zarejestrowanym kandydatem i szukasz poparcia, albo jesteś wyborcą i nie wiesz, na kogo oddać głos, sprawdź Forum Polska...

Jak ktoś skorzysta z tej rady, to życzę powodzenia i duuuużo samozaparcia.... ;-)))

This Post:
00
122481.420 in reply to 122481.404
Date: 12/20/2009 4:39:50 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Oj daj Cię przytulę skoro Cię uraziłem moimi tekstami, oczywiście ty jak zawsze jesteś miły i przyjemny,

Wobec Ciebie jestem uprzejmy. To że się nie zgadzamy to nie znacza, że komunikuję to w agresywny sposób. Oczywiście swoich racji będę twardo bronił, ale kulturalnie. Natomiast Ty wprowadzasz agresywny język i taka sytuacje mnie męczy.

Odnoś się proszę do pytań konkretnie, a nie co chwila zmieniaj wersję (także zobacz jakie są proporcje dla SFa i wróć z prawdziwą wersją).
Staram się odnosić konkretnie i odpowiadać na każdy aspekt odwracania, nawet ten, który nie jest korzystny. Staram się omawiać zarówno wady jak i zalety.

Natomiast Ty zupełnie ignorujesz wszystkie zalety zawodników odwróconych i zupełnie ignorujesz wszystkie wady zawodników nieodwróconych. Odpowiedziałem na wiele Twoich pytań i zarzutów odnośnie odwracania. Ty nie odpowiedziałeś ani zdania na temat wad starego typu.

Prosze ustosunkuj się najpierw do tego, że prawdopobonie większość kadrowiczów jest już spowolniona przez potencjał (wcześniej wstawiałem zestawienie). To jest główny argument za tym, że zawodnicy odwróceni wcale nie będą wolniej trenować. A to dlatego, że dzięki mniejszej pensji nie będą spowolnieni.

Pomijam już fakt, że jak puścicie machinę z selekcjonerem to w U21 nie będzie czego zbierać.

Żadna machina w U21 nie startuje. Natomiast jeśli okaże się, że wyniki zawodników odwróconych są tak obiecujące, że mieliby sens w U21 to można uruchomić. Ale na chwilę wydaje mi się to nierealne. Kadra U21 różni się od NT tym, że nie ma problemu pensji. Czyli wielkich korzyści z odwracania nie ma, a będzie kilka wad.

Natomiast w NT pensje są ogromnym problemem - większym niż drobne wady zawodników odwróconych. I dlatego w NT się opłaca natomiast w U21 prawdopodobnie nie. Nie mam zamiaru uprawiać demagogii i wciskać zawodników odwróconych w U21.

Ano olewam, bo my tu rozmawiamy o kadrze, a nie o klubie.

Spowolnienie treningu nie dotyczy już tylko klubu ale także kadry. Straty treningów przez błąkanie się po przypadkowych klubach też.

Ja widzę jedną zaletę tacy gracze istnieją i na obwodzie zawsze będą lepsi od twoich produktów.

W czym będą? W tym, że będą mieli większą pensję, szybciej trening im się spowolni i będą gorzej trenowali?

This Post:
00
122481.421 in reply to 122481.419
Date: 12/20/2009 4:41:25 PM
Overall Posts Rated:
179179
Tak czy owak, dyskusja była ciekawa. Każdy ma swój punk widzenia i każdy może go przedstawić...do czasu gdy pojawia się al_said, który nie umie się powstrzymać od wycieczek osobistych bądź też innych mnie lub bardziej ukrytych złośliwości.

This Post:
00
122481.422 in reply to 122481.415
Date: 12/20/2009 4:43:32 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Przecież ta rozmowa jest bezsensu jak ze ślepym o kolorach... Święta idą, zróbmy jednak tę ciszę wyborczą ;-)))

Nie bądź taki spryciarz ;-)
Tobie na rękę jest, żeby nie rozmawiać o odwracaniu zawodników bo ja Cię znam, sam chcesz sobie w klubie poodwracać zawodników, żeby łoić rywali w przyszłości ;-)
A im głośniej będzie to tym więcej rywali sobie poodwraca i nie będą dali się łoić, dlatego chcesz, żeby było cicho o odwracaniu ;-)

From: Jax

This Post:
00
122481.423 in reply to 122481.418
Date: 12/20/2009 4:46:04 PM
Overall Posts Rated:
773773
ja nic nie muszę udowadniać to Ty wymyśliłeś coś co niby ma być takim "złotym środkiem" :-)) . Życzę powodzenia i sukcesów w odwracaniu .

. Ja się na zawodnkach nieodwróconych nie znam więc nie będę robił obydwu rzeczy ;-)

.

Ostatni mój post w tym temacie . Skoro się na nieodwróconych nie znasz, a znasz na odwróconych to ich trenuj .

From: aimar

This Post:
00
122481.424 in reply to 122481.420
Date: 12/20/2009 4:47:19 PM
Overall Posts Rated:
16491649

Natomiast w NT pensje są ogromnym problemem - większym niż drobne wady zawodników odwróconych. I dlatego w NT się opłaca natomiast w U21 prawdopodobnie nie. Nie mam zamiaru uprawiać demagogii i wciskać zawodników odwróconych w U21.

Czyli proponujesz zawodnikow z kazdego draftu dzielic na tych ktorzy zostana odwroceni i beda trenowani tylko na potrzeby kadry seniorow i zawodnikow trenowanych w konwencjonalny sposób ,ktorzy beda grali w U21.
Dotychczas wiekszosc zawodnikow , ktorzy grali w U21 trafiało pozniej do doroslej kadry,a wedlug twojego schematu beda podzialy.
To nie do przyjecia.

Last edited by aimar at 12/20/2009 4:48:20 PM

From: B.B.King

To: Jax
This Post:
00
122481.425 in reply to 122481.423
Date: 12/20/2009 4:50:10 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Ostatni mój post w tym temacie . Skoro się na nieodwróconych nie znasz, a znasz na odwróconych to ich trenuj .

Trzeba było powiedzieć od razu, że nie zależy Ci na merytorycznej i rzetelnej dyskusji oraz na porównaniu zawodników odwróconych z klasycznymi. Nie zawracałbym sobie niepotrzebnie gitary.
Niestety uciekając od dyskusji nikogo nie przekonasz do swoich teorii, boisz się że w dyskusji wszystko wyjdzie na światło.

This Post:
00
122481.426 in reply to 122481.417
Date: 12/20/2009 4:50:31 PM
AC_Milan
IV.31
Overall Posts Rated:
231231
Myślę, że dyskusję na temat odwracania obron można zakończyć, ewentualnie kontynuować go w innym wątku. Ci co chcieli poznać zdanie kandydatów na ten temat na pewno już je sobie wyrobili.

Interesuje mnie inne zagadnienie. Nie chcę wklejać tego pytania do każdego wątku wyborczego poszczególnych kandydatów, więc proszę o odpowiedzi tutaj. Co prawda część kandydatów o tym wspominała, ale chciałbym się zapytać jak konkretnie będzie przebiegało przejście zawodników (nie tylko reprezentantów) z wieku juniora do seniora. Teraz jest tak że gracze 22-23 praktycznie mogą od razu trafić do reprezentacji, ale na pewno będzie tak że odległość między U-21 a seniorską NT będzie się oddalała. A więc:
Kto będzie się zajmował tymi zawodnikami, czy będzie stworzony jakiś system treningu? Czy będziemy z automatu odrzucali zawodników poniżej jakiegoś potencjału? Jaki to będzie potencjał? Czy będą trenowani zawodnicy zadaniowi, których trening będzie dłuższy i gotowi by byli do NT dopiero po kilku sezonach? Kto będzie decydował o tym że tacy zawodnicy będą ewentualnie tworzeni i kto będzie się opiekował ich treningiem? Czy będzie prowadzona jakaś dyskusja co do treningu jak w przypadku JW?

From: Czesław

This Post:
00
122481.427 in reply to 122481.424
Date: 12/20/2009 4:54:40 PM
Overall Posts Rated:
179179

Dotychczas wiekszosc zawodnikow , ktorzy grali w U21 trafiało pozniej do doroslej kadry,a wedlug twojego schematu beda podzialy.
To nie do przyjecia.

Były kolego z ligi;), to dla mnie żaden argument. Myślę że taki podział już następuje i będzie następował. Oczywiśćie nie będzie to nagminna sytuacja, chociaż w przypadku "odwróconych" bardziej możliwa.
To jest gra, gra która polega ciągłym zmianom i twierdzenie że " tak się robi, bo tradycja czy bo tak dotychczas było itp. w mojej opinii nie ma racji bytu;).

This Post:
00
122481.428 in reply to 122481.420
Date: 12/20/2009 4:55:11 PM
Overall Posts Rated:
88
Wybacz ale pisałem to do vinniego. Nie przypominam sobie, żeby w poście do Ciebie była choć jedna osobista wycieczka.

Zestawienie powiadasz, zobacz sobie mojego gracza: (4845518) jak on ma się do twojego zestawienia, a i uwierz mi lub nie, ale od czasu jak mam Moritza jadę treningiem dla jednej pozycji i Sławek łapie ogony, zresztą w licznych kadrach mamy bardziej skrajne przekroczenie proporcji które wkleiłeś.

Na koniec dwie refleksje:
Refleksja numer 1: w żadnym ze swoich wpisów nie odniosłeś się do tego co napisałem w pierwszym swoim wpisie - czasu, na serio nawet jeśli w pewnym momencie przestaniemy trenować skille "robiące" pensje uzyskamy wyższy poziom niż w twojej propozycji. Trening zwalnia przez wiek uwierz mi.
Refleksja numer 2: przykład JW, wiesz co ja bym z nim zrobił gdybym miał go w farmie? Podczas ME cały czas bym trenował jego skille podkoszowe, dbając o formę, a po sezonie zwolnił, skoro przekroczył pułap opłacalności to użyjmy go ostatni raz i za sezon (o ile awansujemy na MŚ w co wątpię) albo dwa odpalmy w ten sposób kolejnych, świeżych podkoszowych nam nie zabraknie, a może gdzieś tam przy 3-4 cyklu BBcy wprowadzą zmiany które pozwolą utrzymać ich w żywych klubach.

Advertisement