Puchar Leniwego Dzbana - niech przegra lepszy!!!
To już dzisiaj, absolutny hit!!!
Odlewnictwo - ROZTOCZAŃSKIE RYSIEPrzed zapowiedzią półfinałowego pojedynku, ujawniły się kolejne nagrody dla zdobywcy Pucharu Leniwego Dzbana:
- jeden z byłych selekcjonerów wyśle zdobywcy BB-mejla z pozdrowieniami.
- jeden z niedoszłych uczestników PLD 12 wyjawi zdobywcy w jakich proporcjach zmieszać ciepłą i zimną wodę z kranu, aby otrzymać popularną wodę mineralną
Brawo!! Dziękuję, czekamy na kolejnych darczyńców
wracając do pasjonująco zapowiadającego się półfinału, zapraszam na do przeczytania krótkich wywiadów z oboma Prezesami:
" Nie che mi się czytać tego, nie chcę mi się odpisywać "
... czyli zaczynamy od rozmowy z Mario:
1.Podobno masz uczulenie na koty, szczególnie te dzikie. Jak to się objawia? Mario: Uczulenie ma różne objawy i jest zależne od godziny ataku:) Jeżeli uczelnie atakuje mnie po 12 to stosuje odpowiedni lek:
(http://tspot.pl/site_media/uploads/news/reklama/dog-in-th...)
albo jakiś tańszy i krajowy zamiennik, najlepszy zimny z Wawelu:D
2. Jak powiada Wikipedia: " Rysie polują na jelenie"...jednak porównując bilans Twoich i Jax'a transferów wydaje się że sprzedałbyś drożej Ludera? Co możesz w tej kwestii doradzić rywalowi na przyszłość? Mario: Niech Rysiek sprzeda mi Ludera to mu pokaże w praktyce jak to się robi:)
3. Jak pokazują wyniki, obecna edycja PLD to dla Ciebie pasmo sukcesów? Jaką strategię obrałeś,czy np. wzorem poprzedniego zwycięzcy postanowiłeś nie czytać regulaminu?
Mario: Wzorem poprzedniego sezonu i wczesnej dyskwalifikacji wynikającej z nieczytania regulaminu :d Postanowiłem zainwestować w edukację i zatrudniłem Jacka Masiotę by mi wyjaśnił zawiłości regulaminowe. Odszedł z PZPNu więc za 1k przyszedł do mnie z miłą chęcią:P Doradził mi by zawsze na parkiecie było minimum 8 graczy.
4. Czy Jan Merka pojawi się na parkiecie w czwartkowy wieczór?Mario: Tak, Janek będzie obecny w hali TL.
5. Czy Jax byłby dobrym selekcjonerem U21?Mario: Wydaje mi się że potrzebuje więcej doświadczenia... Może praktyka w U17 by mu pomogła:)
Dziękuję. Teraz zapraszam do rozmowy z Prezesem, który może się pochwalić że jego zawodnicy trenują na największym rynku w Polsce, a być może i na świecie, czyli Jaxem:
1. Czy w dzieciństwie odlewałeś ołowiane żołnierzyki? A może coś innego?Jax: W dzieciństwie odlewałem sie tylko do nocnika , żołnierzyki stały z boku i sie przyglądały na tą czynność ;-)
2. Podobno obręcze koszów w Twojej hali zostały specjalnie odlane na najbliższy czwartek? Jaki materiał użyłeś? Co jeszcze szykujesz dla rywala?Jax: Przyznaje ze była próba odlewu z gipso-kartonu całej konstrukcji kosza ale po pierwszej próbie wsadu na dzisiejszym treningu mozna zobaczyć jak to sie skonczyło . Nagranie pochodzi z telewizji klubowej Rysioland TV . Tak na marginesie to jutrzejszy mecz będzie w pay per view za jedyne 20 $ - za każdą kwartę oczywiście :-) .
(http://www.youtube.com/watch?v=tghnYqgx0l8) Do jutra nikt tego na pewno nie bedzie naprawial :-)
3. Dlaczego nadal nie kupujesz Jana Merki ? Jax: Popatrz tylko na jego gębę , a szczególnie oczy . Czy z takim zezem mozna trafic do prawdziwej drużyny koszykarskiej jakiej są Rysie ? ;-)
4. W tym sezonie wyjątkowo daleko zaszedłeś w PP. Czy ten oto mecz: ((58752388)) był przetarciem przed PLD? Jak przygotowywałeś się do tych rozgrywek?Jax: Tak ten mecz zagrałem taktycznie tak jak zamierzam grać jutro wiec był dla mnie prawdziwym testem , jak wynik pokazuje całkiem udanym :-)
5. Czy Mario byłby dobrym selekcjonerem U21?Jax: Jedno krótkie słowo wystarczy - Najlepszym . :-))
Dziękuję.