Bence en olumlu gelişme agresif oyuncuların faul oranlarının düşürülmesiydi. Böyle bir ayarlamanın hala yapılmamış olduğunu hayal edemiyorum. Sanırım oyunun en bozuk yanıydı.
Sabırlı ol taktiğindeki değişimi açıklamadılar ama hem ters eşleşmeli versiyonunun hem normal versiyonunun etkisi düşürüldü, hatta tamamen bitirildi. Doğru eşleşmeyi yakalayınca 50-60-70li sayılara erişen skorerler güzel atlarına binip gittiler

Hala acaba taktiğin içinde bir parçacık fantastik etki kalmış mıdır diye arada deniyorum ama beklenen sonuçla alakası yok. Genellikle sürpriz galibiyet kovalamak için kullanılıyordu ama sabırlı ol odaklı düşünülerek kurulmuş bir kadro üst seviyeler için çok uygun olmasa da fiyat-performans bakımından fazla verimliydi. Gerçek dışı olduğu için çok şikayet edilirdi, bence doğrusunu yaptılar.
Pas yeteneğinin etkisinin artırılması da iyi oldu, asist ortalamaları bariz şekilde düşük kalıyordu. Pasın kısalarda maaşı etkilediği düzey düşünüldüğünde hala performansa olan etkisi çok düşük diye düşünüyorum.
Dış hücumun etkisinin artırılması da yerinde bir karardı. Maaş formüllerine pek dokunmak istemiyorlar gibi ama yine de bu tarz ufak dokunuşlarla oyunu epey geliştirdiler.
Hem antrenman verimini artırmaları hem koçların oyundaki değişimlere göre oyuncular yetiştirmeleri oyuncu kalitesini ciddi düzeyde artırdı. Neredeyse 20 yılı devirecek BB. Dev bir oyun hafızası oluştu ve önemli güncellemeler ile oyunu ayakta tutmayı başardılar. Bir aralar oyunun yaşadığı keskin düşüşü büyük oranda BB-Justin toparladı. Her cuma antrenman güncellenmesinin saatlerce geciktiği, server çökmelerinin sıklıkla yaşandığı, tüm takımların sadece içeri bak'larını yarıştırdığı yıllar geride kaldı. Oyunun yerinde saydığı senaryoda herhalde pek çoğumuz hala burada olmazdı. İyi dayandık