BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Estonia - Polska

[NT] Estonia - Polska

Set priority
Show messages by
This Post:
00
8299.42 in reply to 8299.40
Date: 11/26/2007 9:48:23 PM
Overall Posts Rated:
99
Doszli nie doszli. Tylko winny sie tłumaczy.
Nie raz już przecież rzucali jak było 17 sek do końca akcji.
Szkoda......
Dzięki za emocję - czegoś takiego jeszcze tutaj nie oglądałem :D

From: Tripaw
This Post:
00
8299.43 in reply to 8299.42
Date: 11/26/2007 9:55:40 PM
Overall Posts Rated:
00
Mam już dość emocji, chce w końcu wygrywać. Różnice między zespołami nie są duże, ale szlag mnie trafia, gdy kolejny raz przegrywam nie będąc dużo gorszym. Choć muszę przyznać, że taktyka nietrafiona, niestety. Może to jest rozwiązanie?
No i jeszcze jedno - ilość fauli to przesada. Kolejny mecz przegrany podobnie, a nie bardzo wiem, co jest problemem. Reszta drużyny ma kondycję niezłą, czyżby Estonia miała jeszcze lepszą? A moze co innego pwoduje faule?
Nie wiem z czego wynika tak dupiata taktyka zespołu na koniec meczu. jakies sugestie? Szkoda mi bardzo kolejnego meczu, miałem nadzieję, na wygraną, zwłaszcza po pierwszej połowqe...

From: al_said

This Post:
00
8299.44 in reply to 8299.43
Date: 11/26/2007 10:17:45 PM
Overall Posts Rated:
88
Taktyka nie trafiona to fakt (a ostrzegałem że ich trener postanowił coś pozmieniać, szkoda bo zagrał tak jak podejrzewałem, po zlustrowaniu ich forum) ale porównując obronę do ataku, mamy przewagę, Offensive Flow też dla nas.

Pytanie jest tylko jedno, czy gdyby jakieś dwa wolne wpadły to wynik byłby do przodu dla nas. Co do rozkładu akcji zobacz mój ostatni mecze w lidze, miałem niezłą przewagę 3 kwarty praktycznie był remis, dopiero w 4 zdecydowanie odskoczyłem. Może silnik lubi się bawić i dawać złudzenia tym którzy przegrywają?

This Post:
00
8299.45 in reply to 8299.44
Date: 11/26/2007 10:23:14 PM
Overall Posts Rated:
00
Może silnik lubi się bawić i dawać złudzenia tym którzy przegrywają?

Mam podobne odczucia, ale...
Ciekaw jestem, jak by ten mecz wyglądał rozegrany trzy razy :)

From: Kraki

This Post:
00
8299.46 in reply to 8299.44
Date: 11/26/2007 10:30:25 PM
Overall Posts Rated:
00
Nio niestety mecz przegrany, a w 3 kwarcie zapowiadalo sie na spokojna wygrana....25 punktow przewagi czy wiecej?? Nio niewazne. przegralismy i juz. Co do mojego zawodnika to rzeczywiscie dal ciala, bo porywa sie za rzuty za 3 chociaz mu to nie wychodzi i jego ostatnia akcja spowodowala, ze nie wykorzystalismy okazji...nie zapominajmy jednak, ze mimo tych nie wykorzystanych rzutow przez Niskiego paru jego poprzednikow tez dalo ciala ...ogolnie nie jest zle, ale moze byc lepiej. Prosze mi napisac co zrobic zeby zawodnik poprawil swoj celownik nio i czemu zaden z moich zawodnikow nie ma skaku w treningu?? czyzbym mial sadzac ich na lawce zeby nie przekroczyli minut??

Edited by Kraki (11/26/2007 10:37:26 PM CET)

Last edited by Kraki at 11/26/2007 10:37:26 PM

From: tyr0x

This Post:
00
8299.47 in reply to 8299.46
Date: 11/27/2007 11:12:23 AM
Overall Posts Rated:
00
Dziwię się Tobie dlaczego nie grałeś taktyką 2-3 Zone, sam po pierwszym meczu reprezentacji pisałeś, że ważna jest kondycja i przegrałeś przez zbióry ...
Wiadomo było, że Estonia w tym elemencie będzie lepsza, więc mogłeś to zminimalizować.

Druga sprawa, jak ustawiłeś substitutions, może powinieneś użyć czegoś aby kondycja nie miała takie dużej roli w POL teamie ?

Nie rzucam się na coacha, tylko chce pomóc.

Pozdrawiam

This Post:
00
8299.48 in reply to 8299.47
Date: 11/27/2007 1:38:13 PM
Overall Posts Rated:
88
Obronę ustawił pod taktykę ofensywną rywali. Nie przewidzieliśmy tylko tego, że Estończyk postanowi ją zmienić z obawy o to, że wszyscy się spodziewają jego r&g (po fakcie każdy mądry:/). Co do zbiórek, czy ja wiem 14-17 w ofensywnych to nie jest aż tak duża różnica. Zwłaszcza, że z połowę Estonia miała w ostatniej kwarcie.

Jedyny problem to kondycja, tylko z tego co pisał Tripaw raptem 2 zawodników miało z tym większy problem. Generalnie ta gra jest zbyt młoda żeby można było jednoznacznie ocenić z jakiego powodu przegraliśmy. A może wynik tylko złudnie jest wyrównany, a w 9 na 10 spotkań jedna z drużyn wygrałaby przewagą 20 punktów.

This Post:
00
8299.49 in reply to 8299.47
Date: 11/27/2007 8:16:15 PM
Overall Posts Rated:
00
Dziwię się Tobie dlaczego nie grałeś taktyką 2-3 Zone, sam po pierwszym meczu reprezentacji pisałeś, że ważna jest kondycja i przegrałeś przez zbióry ...
Wiadomo było, że Estonia w tym elemencie będzie lepsza, więc mogłeś to zminimalizować.

Druga sprawa, jak ustawiłeś substitutions, może powinieneś użyć czegoś aby kondycja nie miała takie dużej roli w POL teamie ?

Nie rzucam się na coacha, tylko chce pomóc.

Pozdrawiam

Luz. Każda krytyka dobra - razem się uczymy. masz jakiś pomysł, jak sprawić, by grali w 4 kwarcie ci, którzy mają lepszą kondycję?
Zbiórki poświęciłem celowo, licząc, że będzie grał jak dotychczas. poza tym moje ustawienie wymusiła sytuacja w kadrze - nie bardzo mialem kim dopakować obronę i zbiórki, wiec postawiłem na ofensywę,

From: tyr0x

This Post:
00
8299.50 in reply to 8299.49
Date: 11/27/2007 8:37:49 PM
Overall Posts Rated:
00
Powinieneś sprawdzić: "Coach Picks from Depth Chart" lub "Depth Chart Until 4th"
Często używam tej 1 i sprawdza się wyśmienicie, musisz mieć głęgoko ławke ale to się opłaca.
Strictly używaj tylko jak jesteś pewny, że wytrzymają kondycyjnie. Ja używam do tego, aby gracze załapali trening.

Teraz tak: trzeba sprawdzić czy używanie taktyk, które podnoszą pace też nie podnosi zużycia kondycji, pewno tak jest, ale nie jestem do końca przekonany bo nigdzie o tym nie czytałem.

Stamina zużywa się przy obronie "Full Court Press", użyłem raz i widziałem skutki, chodź trzeba też przyznać i pace tam gra rolę więc jest to chyba potwierdzeniem wcześniejszego zdania.

O zbiórkach piszę celowo a to dlatego, że nawet jak grał r&g to jego współczynnik był wysoki, więc już przewidywałem, że jakoś może z tego skorzystać.

Na sytuacje w naszej kadrze z urazami nie patrzyłem jakoś specjalnie, chodź wiem coś, że paru graczy miało kontuzję.

From: Wang
This Post:
00
8299.51 in reply to 8299.50
Date: 11/27/2007 8:41:39 PM
Overall Posts Rated:
22
a moze zagrac tak, aby w 1 piątce wystawić tak jak Ty chcesz młodych 18-19 lat i żeby grali a w drugiej starszych i bardziej doswiadczonych zeby trener ich wstawiał w koncówce i podtrzymywali wynik...

This Post:
00
8299.52 in reply to 8299.50
Date: 11/27/2007 9:02:56 PM
Overall Posts Rated:
88
Awful (high) to jest twoim zdaniem wysoki poziom? Ja w lidze wyciągam jak chcę/muszę mediocre (medium). Nie rozumiesz jednego co by nam dało nabicie zbiórek i obrony pod koszowej jakby zagrał r&g na poziomie z meczu z Włochami, rozstrzelałby nas jak kaczki rzutami za trzy i tyle.

Co do staminy i taktyk to nie zgodzę się, że jakaś poza oczywiście FCP zabiera więcej a inna mniej. Pace ma znaczenie na jakość wykonywanych rzutów, ale nie na kondycję jest to zresztą opisane przy okazji opisu silnika gry.

Czy Coach Picks from Depth Chart to taka dobra opcja? O ile rozumiem Depth Chart Until 4th (w 4 kwarcie zdarza się, że jakiś gracz ma 6 fauli, albo kontuzję), to pierwsza opcja którą zaproponowałeś jest dobra dla kogoś, kto nie wie jakich ma graczy i niezbyt umiejętnie ich ustawia. Poza tym już silnik bazuje na sztucznej inteligencji, może więc wystarczy i chociaż skład niech ustawi człowiek:).

Generalnie wszelkie spory uważam za czysto akademicką debatę, zwłaszcza że nikt poza Tripawem nie zna pełnych skili naszych graczy, ba my nawet nie wiemy jakie mają doświadczenie. Może nie przegrywamy li i jedynie kondycją ale też doświadczeniem?

Edyta dodaje, że połowa drużyn w twojej lidze nie zalogowała się ani razu, część straciła zapał na początku listopada, nie przenoś więc wyników swojej drużyny z przeciwnikami których skład ustawia automat do kadry którą prowadzą rozsądni, może poza Macedończykiem myślący nad taktyką ludzie.

Edited by al_said (11/27/2007 9:08:20 PM CET)

Last edited by al_said at 11/27/2007 9:08:20 PM

Advertisement