BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > U21 Makedonija

U21 Makedonija (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Dadimo

This Post:
00
149768.421 in reply to 149768.420
Date: 9/11/2012 9:19:49 AM
Overall Posts Rated:
5555
Се согласувам дека оваа недела не требаше ни резерва да игра мојот Жуна а не стартер да биде, но не заради партијата тука за жал заради формата. И покрај толку мои сезони изиграни и надчовечки напори што ги правам за да бидат во добра форма со Арнаудовски се случува токму обратното, во добро форма отидоа играчите кои не ги пазам колку ќе изиграат Ализоти и Мартиноски. Е сега споредбата со твојот играч апсолутно не држи бидеќи се работи комплетно за друг профил на играч, Жуна е веројатно единственото вистинско крило во оваа генерација и се надевам дека веќе од следната недела ќе бидат во добра форма со Арнаудовски па да им помогнат на нашите репрезентации. Она што и понатаму не ми е јасно е запоставувањето на одличниот Hafiz Çobani кој втора недела по ред според индексот е ТОП 5 играч во У21 моментално и најдобар бек но за жал играше само како резерва !?

From: SashmaN

This Post:
00
149768.422 in reply to 149768.421
Date: 9/11/2012 9:35:09 AM
Overall Posts Rated:
1313
Тони, како прво..
Елен Петрушевски не е Крило и не е ниту блиско до Ниско Крило.. тактиката ни беше очигледна па затоа не ни требаше внатрешно крило или др. трансформации во тактиката..

dadimo Во врска со Жуна за жал формата е таква како што е.. Немав избор на позиција Крило освен Жуна па затоа и тој го ставив како стартер ,, Ако ставев некој друг стартер на SF,а тоа ќе беше БЕК ќе немавме никаква задоволителна замена т.е backup на позиција SG, плашејќи се од нивен евентуален Надворешен Напад..
-Чобани ќе ти пишам на бб-порака зошто не игра стартер бек..

From: ^ToNiO^

This Post:
00
149768.423 in reply to 149768.421
Date: 9/11/2012 9:54:53 AM
Overall Posts Rated:
66
Епа тоа е грешката на селекторот и причината за поразот што го пуштил да игра 48 минути без измена со слаба форма и за тоа има толку лоша партија дадено со дури 5 изгубени топки и реализација 4/16. А за формата знаеш дека некогаш колку и да го пазиш ќе падне ама сигурно ќе ја врати брзо мене ми се случи истото со изиграни перфект минути ми падна на 6 ама нареден недела крена за две директно на 8.
И уште нешто кога веќе оваа генерација има многу повеќе јаки високи играчи треба да се форсира игра преку високи.
И за мојот играч доколку му ги снаеш скиловите различно ќе мислиш тој играч набрзо ќе ја смени позицијата во PF и во ситуација кога би се играло преку високи одлично би се снашол на позоција SF може да се проба.
Незнам зашто играчот беше во репрезентација на почетокот на сезонава а сега е тргнат а има и напредок на последните 3 тренинга по еден скил

This Post:
00
149768.424 in reply to 149768.423
Date: 9/11/2012 10:31:03 AM
Overall Posts Rated:
5555

И уште нешто кога веќе оваа генерација има многу повеќе јаки високи играчи треба да се форсира игра преку високи.
И за мојот играч доколку му ги снаеш скиловите различно ќе мислиш тој играч набрзо ќе ја смени позицијата во PF и во ситуација кога би се играло преку високи одлично би се снашол на позоција SF може да се проба.

Јас да бев селектор во случајов на крило би ставил или П/Б и би нападнал надворешно или КЦ/Ц и би напднал внатрешно, нормално играчот мора да има добра форма за да би бил покорисен од Жуна кој е идеален за крило. Но дали имаме играчи со соодветни скилови за да играат на крило тоа незнаеме бидеќи не им ги гледаме скиловите на играчите.

From: SashmaN

This Post:
00
149768.425 in reply to 149768.424
Date: 9/11/2012 11:42:11 AM
Overall Posts Rated:
1313
Епа затоа пред да напишеш нешто што не си сигурен и не го знаеш поарно не пиши пост без врска, А за Тони , што вели дека имаме високи играчи зошто не форсираме игра преку внатрешен напад? Одговорот е едноставен и очигледен, формата на скоро сите центри оваа недела е катастрофална, а доколку вие бевте на мое место којзнае можеби ќе забележевме 2 победи на почетокот..

From: Xsago
This Post:
00
149768.426 in reply to 149768.425
Date: 9/11/2012 12:26:14 PM
Overall Posts Rated:
128128
Imam nekolku komentari kon site vas.

1. Zuna e edinstveno vistinsko krilo. Ima uste 2-3 koi mozat da pominat vo U21 kako krila pri vnatresen napad i eden pri nadvoresen napad.
2. Ne se ogranicuvajte so nadvoresni ili vnatresni napadi. Neutralniot napad e podednakvo dobar ako e pravilno upotreben. Jas skoro celo vreme igram neutralen napad pa kako sto gledate ne mi odi loso :)
3. Za neutralen napad potrebni se igraci koi mozat da bidat opasni i vnatre i nadvor. Nazalost edinstven koj barem malku od malku gi zadovoluva tie baranja e Zuna.
4. Se soglasuvam deka 48 minuti za Zuna ne e najsrekno izbrano resenie i Sashe zaedno so skautskiot tim treba da ja prezeme celosnata odgovornost za toa. Ne ke bese loso da se smisli resenie nekoj da go zameni desetina minuti. Petrushevski e mozna opcija.
5. Sto i da napravevme nemavme sansi za pobeda so Estonija osven ako si gi unistevme sansite za ponatamu. Jas sum prijatno iznenaden i so postoeckiot rezultat, ocekuvav mnogu povisok poraz.
6. Golem del od klucnite igraci ni se vo slaba forma. 4 od najjakite 5 vnatresni igraci bea vo forma pomala od 8. Toa e mnogu loso i so takva forma ne moze da se ocekuvaat rezultati.
7. Ne znam kolku ste zapoznati deka formata ima podnivoa. Najlesno da se odredi podnivoto na formata e spored DMI indeksot. Zuna bese na mnogu visoka 7 forma, skoro 8.
8. DMI indeksot sam po sebe nisto ne znaci. Besmisleno e da se sporeduvaat igraci spored nivnite DMI indeksi.
9. Cobani e golem talent i zasluzuva da bide del od U21. No Cobani, prasanje e dali e i top 5 bek a ne pak top 5 igrac vo U21. Toa sto e super kaj Cobani e sto gazdata se grizi za formata za sega i e vo dobra forma. Da se nadevame deka ke prodolzi taka.

This Post:
00
149768.427 in reply to 149768.421
Date: 9/11/2012 2:14:19 PM
Overall Posts Rated:
1111
zosto aleti ne bese vo sostavot za ovvaa utakmica

This Post:
00
149768.428 in reply to 149768.427
Date: 9/11/2012 4:22:58 PM
Overall Posts Rated:
128128
Zatoa sto e poslab od onie sto bea.

From: ^ToNiO^

This Post:
00
149768.429 in reply to 149768.425
Date: 9/11/2012 7:01:00 PM
Overall Posts Rated:
66
, а доколку вие бевте на мое место којзнае можеби ќе забележевме 2 победи на почетокот..

Ваков моабет и одма ми се губи желбата за комуникација воопшто на форумот, факт е дека е изгубена утакмицата само поради една единствена причина а тоа е твојата грешка да го оставиш играчот да игра 48 минути со слаба форма.
Немора одма такви моабети да бевте вие незнам шо ќе напавевте и сл. ја сум боље ти си боље целта на пишувањата наши е да се помогне по советува и сл. не да се докажуваме кој е кој

From: Xsago

This Post:
00
149768.430 in reply to 149768.429
Date: 9/12/2012 1:39:07 AM
Overall Posts Rated:
128128
Немој да се обесхрабруваш да пишуваш на форумот. Сите совети се добредојдени. И секој треба да го почитува туѓото мислење. Нападни коментари како тој погоре се непотребни и слободно игнорирај ги.

А инаку не се согласувам дека средбата е загубена заради 48 минути на Зуна. Од не поставувањето на замена максимум изгубивме 2-3 поени ништо повеќе, ако и толку. Без употреба на појако залагање немаше шанси да ги победиме Естонците.

This Post:
00
149768.431 in reply to 149768.425
Date: 9/12/2012 3:00:01 PM
Overall Posts Rated:
5555
Епа затоа пред да напишеш нешто што не си сигурен и не го знаеш поарно не пиши пост без врска,...

Не е мој стил на таков начин да комуницирам, но со уфилмани менаџери како тебе со ваков начин на комуникација се што можам да кажам е дека слободно можеш да побараш бесплатни часови за BuzzerBeater од мене за да не бидеш ТИ тој што ќе пишува постови без врска. И другар ти gorge беше едно време У21 селектор ама не беше толку уфилман како тебе и се понашаше нормално додека беше селектор. Ти стана селектор само заради тоа што си дел од скаутинг тимот и интересот за У21 е многу мал па беше единствен кандидат а не дека си нешто посебен од другите, допрва треба да се докажуваш како менаџер.

А зошто велам дека ТИ си тој што пишува постови без врска?

Неможеш да ме убедиш дека крило со 70 800 DMI би бил повеќе корисен од соодветно избран КЦ или Ц при внатрешен напад со 231 800 DMI(трет најдобар висок играч оваа недела според индексот) или соодветно избран П или Б со 203 500 DMI (трет најдобар низок играч оваа недела според индексот). Бев објективен и резервиран во својот коментар затоа што не ги знам скиловите на играчите но тоа не ти дава за право да ми збориш дека сум пишувал безврска туку баш напротив, она што го кажа Xsago после тебе е индиректен доказ дека сум во право.

1. Zuna e edinstveno vistinsko krilo. Ima uste 2-3 koi mozat da pominat vo U21 kako krila pri vnatresen napad i eden pri nadvoresen napad.

Да ја познаваше доволно добро играва ќе ги препознаеше овие играчи и сигугрно барем еден од нив беше многу покорисен од Жуна оваа недела со соодветна тактика. Можеби многу менаџери ќе се изненадат што те критикувам за селекцијата на Жуна оваа недела но ова нека ви биде доказ на сите дека на мене искрено а не декларативно побитен ми е успехот на репрезентациите отколку на мојот тим и затоа јавно ви се извинувам и на двајцата селектори и ви порачувам дека ќе направам се што е во моја моќ да бидат во многу подбра форма до крајот на сезоната.
Ти грешиш што селекцијата на играчи пред натпревар ја правиш исклучиво според скиловите на играчите и нивната позиција за разлика од Xsago кој во голема мера тоа го прави според формата и тоа е она вистинското.
Ако не го почитуваш моето знаење и искуство во играва што многу пати си покажал досега при нашата комуникација на форумов и при ББ-пораки тогаш барем учи од твојот колега Xsago како се селктираат играчи пред натпревар.

Last edited by Dadimo at 9/12/2012 3:02:25 PM

Advertisement